reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

reklama
u nas ten sposob dskonale sie sprawdził, maka zimniaczana działa cuda. polecam na potówki
a tu jestem w szoku, jestescie pewne ze nalezy natłuszczac potówki?

Witkowi robią się potówki mimo, że jest oliwkowany. Ale on się strasznie poci, nawet jak jest w samy bodziaku. To ma niestety po tatusiu (to pocenie się a nie bodziaka ;-)). Więc jak tylko te potówki wyłażą to traktuję je mąką ziemniaczaną i znikają :tak::-D

Hello wrocila mamuska marnotrawna. JEstem juz spowrotem w Irl to bede miala troche wiecej czasu. to byly najbardziej zajete wakacje w moim zyciu chyba O_O do tego wszystkiego przytylam niemilosiernie na obiadkach mamy i tesciowej, za to Oliwciia jak modelka trzyma wage przez ostatni miesiac zlapala 200 gram i pewnie znowu jest najlzejszym dzieckiem z forum 6790 za to na dlugosc rosnie ladnie ma juz 71 cm. Mamy dwa zabki juz wczoraj wyszedl drugi. Caly czas walczymy z jedzeniem, generalnie Oliwcia protestuje przeciwko czemukowliek co nie jest chrupka ciasktekiem albo bananem ew danonkiem :D
Dzisiaj wlasnie pozywila sie meta od miska ktora przegapilam Oo no i wreszcie odkryla ze na nogach mozna sie oprzec
sama jeszcze nie siada ale posadzona chwile potrzfi posiedziec sama. Z brzucha na pelcy i na odwrot tez jej sie nie chce odwracac, raczkowac nie raczkuje, czolgac sie tez nie czolga.
Ale i tak jest najspokojniejszym i najbardziej pogodnym dzieckiem jakie udalo mi sie spotkac i jakie udalo sie spotkac komukowliek innemu z tego co mowia inni.
My potowek nie mamy bo wbrew wszystkim babciom prababciom i innym pociotkom ubieram ja duzo lzej niz inne dzieci i narazie odpukac jest zdrowa a tu w irl i tak jest chlodno wiec sie raczej nie zgrzeje.
Od jutra wracam na forum na dobre

Aniay Jak miło cię tu widzieć :-D Fajnie, że wakacje wam się udały. Dobrze, że Oliwcia mogła poznać rodzinkę, bo w sumie będzie miała okazję rzadko ją widywać. A tym, że mało przybrała to się nie martw, widocznie tak ma być i już. Panienka dba o linię i widocznie chce być w przyszłości modelką ;-):-D

... a nam Mateusz od jakiegoś tygodnia zasypia między 21.00 a 22.00 i śpi bez przebudzenia do 7.30 lub 8.00 :szok: :szok:... zawsze o czymś takim marzyłam, ale i tak jestem niewyspana, bo nie mogąc uwierzyć w to, że moje dziecię tak ładnie śpi wstaję nad ranem co chwilkę by sprawdzić czy aby na pewno się nie przebudził :dull: ... wiem, wiem stuknięta jestem i nie wykorzystuje sytuacji :-D;-)

reklama
No to moja Oliwicia znowu zmienia przyzzwyczajenia jedzeniowo senne >< przez dlugi czas spala mi do osmej rano od ok 20 z lekkim rozbudzeniem na kaszke kolo 23 a dzis w nocy masakra o 23 byl placz krzyk i wrzask dopuki nie dostala amciu a potem o 6 to samo O__O

Do góry