reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczyny obiecuje spac spokojnie i jak bedziecie w ciazy gonic Was na badania
emoji4.png

@Porzeczka1234 rozloz materacyk na ziemi i testuj hehe
emoji4.png

A co bedziesz dawala pod glowke?slyszalam o poduszce klin ,co o niej myslisz?
@kas90 a Ty co bedziesz dawala pod glowke ?
emoji5.png

@Destino nie jest latwo ale musimy wierzyc ,ze na koncu tej drogi czekaja rozowe bobaski
emoji5.png
miej wszyztsko pod kontrola,choc wiem ,ze masz
emoji5.png

Mam nadzieje,ze to nie zatrucie a wlrecanie sobie,ja np tak mam ,ze jak kiedys zobaczylam kleszcza u psa to ciagle mi sie wydawalo ,ze i po mnie chodzi.
Tak samo jest z wszami jak uslyszalam ,ze w szkole panuje to ciagle mnie glowa swedziala a robaczkow nie mialam
emoji4.png

Powiem Ci ,ze ja tez troszke zaczynam puchnac,zbiera mi sie woda tak jakby.
Moze powinnas wiecej pic?tym bardziej ,ze mocz masz ciemny.

@marshia ryczalam jak bobr.
Trzymaj sie kochana
emoji8.png

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ja pod glowke nic, w razie większego ulewania planowalam jak pisze Kwiatuszek cos podlozyc, no i mam te walki do spania ma boczku. Mam plaską podusię, ale to po pol roczku bede uzywac. Na początek planuje zeby spala w rozku na materacyku (zeby bylo ladnie zawinęłam posciel jak przescieradlo, widzialas na zdjeciu), a potem w spiworku na materacyku, bez kolderki. Mam też bardzo plaską podusię do wozka i chyba w domu w wozku bede jej uzywać. Maly siostry w dzien spi tylko w wozku, taki mały gagatek ze trzeba wozic, bo ma sen jak zając :)

@bertha, calkiem mozliwe, bo brzuch juz ogromny, a rozstępow jeszcze nie mam (widocznych), a tendencje mam bo tez mi się w wieku dorastania porobily. Z tym, ze mnie juz kilka mies. swędzi i myslalam ze to przez wloski, bo mi w ciazy jakby urosly i stoją deba na brzuchu :D

Nogi o dziwo mi nie puchną jeszcze, buty caly czas wkladam bez problemu te same. Może dzięki pokrzywie?

@Destino, kobieto kochana, wspolczuję stresow... u mnie to tak nawet książkowo ta ciąża idzie, a i tak czasem dopada mnie lęk. Zycze sily:*

reklama
@bertha wystarczy jedno jajko i jeden wlasciwy plemnik. Ladne endometrium. Trzymam kciuki.

@Funia90 mozeaz spac spokojnie. Super.

Jakbym ja miala jeszcze kontrolowac sama te wyniki robic sobie badania to wyladowalabym w psychiatryku.

@Porzeczka1234 pytalas o poduszke ja mam taka plaska i na takiej tez spal moj synek, nie kladlam go na poduszce jak lezal na brzuszku tylko na samym materacu a gdy spal na plecach to podkladalam podusie.

Nie moge spać. Jak obudziłam się na siku, to miałam twardy brzuszek, taki jakby mocno opięty na dziecku, sterczący. Głeboko pooddychalam i puscilo, nie bolalo, nie wiem ile trwalo, nie wiem co to, mała się rusza. I się martwię, czy takie cos moze spowodować niedotlenienie? Czy w 37tc to raczej normalne i przepowiada porod, a malej nic nie bedzie? Mamusie, doradzcie

Funia, ufff, dobrze ze ten aptt się podniósł!
A wiesz co, jak hematolog pokazywałam ze miałam wyniki takie niskie po poronieniu - poniżej normy (wtedy w ciąży bralam tyko acard) to powiedziała ze jak jest poniżej normy to się tego nie analizuje, tylko w górę jak jest za wysoko [emoji15] także zgłupiałam jak mi to powiedziała. Musiała się rąbnąć albo jakaś niedouczona...

Może tez swędzieć zaraz przed stworzeniem się rozstępów. Ja tak miałam przy rozstępach (nie związanych z ciąża tylko z dojrzewaniem i zaokrąglaniem różnych części ciała ;))

:*
Dzisiaj miałam podglad. Dalej mam 6 ładnych pęcherzyków i endometrium super bo 9mm. :)
Niestety estradiol niziutki jak na taka ilość pęcherzyków - 240 pg/l, a jeden dojrzały pęcherzyk wytwarza ok 200-300.. wiadomo, jeszcze mam kilka dni ale to i tak mało jak na ten dzień.
Dojrzałe 6 pęcherzyków powinno dawac ok 1200-1800 estradiolu za jakieś 2-3 dni. Mało czasu. Mogę mieć po prostu puste pecherzyki niektóre. No ale wiemy ze natura książek nie czyta wiec może jednak będzie sukces :)

W poniedziałek kolejna wizyta i punkcja w środę lub czwartek :)
Trzymam mocno kciuki!!!

@kas90 nie martw się wszystko na pewno jest ok. Tym bardziej że malutka się rusza. Mi się tak stawiał brzuch od 30 tygodnia przez co mój przyjaciel dostawał zawału i w 36 chciał już na siłę zmusić mnie do cc. Ale ja się uparlam że chce poczekać chociaż na rozpoczęcie porodu czego się oczywiście nie doczekała m i w 40 tygodniu grzecznie poszłam na cc. Ale jak by miało Cię to uspokoić to może warto podjechać na ip i pooglądać małą w brzuszku :oops:

@bertha mocno kibicuje i trzymam kciuki aby było ok. I wierzę że uda wam się
Najważniejsze by jedno chociaż jajeczko było najsilniejsze i dało slicznego dzidziusia <3

@Kwiatuszekk23 ja po jedzeniu nie tyje, mi to tylko zapłodnienie zagraża zmiana wagi w górę ale na to liczę :o:o:o

Ja w ciąży z córką byłam tak pozytywnie nastawiona że w 16 tygodniu miałam już wszystko kupione (i nie chodzi o podstawową wyprawke) ona miała już swoją szafę z ubraniami a o zabawach nie wspominając. A płeć poznałam w 20 tyg.... Z tym że od początku byłam jakaś taka pewna że to dziewczyna będzie :)

Ja miałam ten materac Link do: ODDYCHAJĄCY MATERAC LIFENEST + WIADERKO TUMMY TUB
I byłam bardzo bardzo zadowolona :D

Link do: Tiny Love, Mała księżniczka, karuzela podróżna

O i to moja ulubiona zabawka jak była nowością to kosztowała 170 zlotych o_O ma piękne melodie i mogłam ja mocowac do wszystkiego, łóżeczka krzesełka fotelika w samochodzie wózka bo ma taki super zaczep. Aurelia ja uwielbiala <3

Ostatnia edycja:
reklama
@Kwiatuszekk23 skarbie już prędzej czarodziejka widziałaś kiedyś Ty tak piękna jak Ja czarownice <3

Edit: przypomniałam sobie jest jedna taka przecież i ewentualnie tak taka czarownica mogę być nazywana <3
Maleficent <3

Do góry