mavika
Fanka BB :)
Moje ulubione "chińskie". Kiedyś robiłam non stop, potem o nim zapomniałam i właśnie kupiłam polędwiczkę i dziś będzie na obiad.
Link do: Wieprzowina po chińsku
Link do: Wieprzowina po chińsku
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Ooooo dzisiaj nam surowke z pekinskiej[emoji6]Ja mam szybki przepis dla miesozernych przy ktorym nie trzeba stac
Karkowke kroimy w plastry jak na kotlety, ugniatamy delikatnie pięściami (zamuast bic mlotkiem) oproszamy z obu stron sucha zupa cebulowa z woreczka (ja knorr).
Wrzucamy mieso do folii a nastepnie do piekarnika. Pieke ok 1-1.5h zalezy ile miesa w temp ok 180st.
Do tego dodatki wg uznaniadobrze smakuje surowka z pekinskiej
![]()

. Najczęściej na piątkowy obiad, bo pościmy. Bardzo go lubię.
)I teraz ślinka mi cieknie. Muszę poprobować tych przepisów. Zwłaszcza michalkiWrzucam kolejne przepisy, które lubię, może komuś się przydadzą.
1) Krem z zielonego groszku - mega szybki, dobry, smakuje dzieciom i dorosłym
Link do: Zupa Shrek – PrzystanekM (Przystanek M)
2) Mus czekoladowy - mąż pochłania w mig
Link do: Zdrowy mus czekoladowy – PrzystanekM (Przystanek M)
3) Domowe musli - lubię mieć pod ręką, dobrze zaspokaja głód na coś słodkiego
Link do: Domowe musli bez cukru – 3 moje przepisy – PrzystanekM (Przystanek M)
4) Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami - robię zawsze wtedy, kiedy chcę szybko wyjść z kuchni. Najczęściej na piątkowy obiad, bo pościmy. Bardzo go lubię.
Link do: Najprostszy obiad — makaron ze szpinakiem – PrzystanekM (Przystanek M)
5) Warzywa pieczone - zaskakują gości swoim smakiem, ile to już razy słyszałam "nie wiedziałam,że pietruszka jest taka dobra"
Link do: Pyszne pieczone warzywa – PrzystanekM (Przystanek M)
6) Placki z cukinii - uwielbiam właśnie w takiej konfiguracji tj. śmietana, łosoś, chociaż moja mama ostatnio jadłam z cukrem (OMG!)
Link do: Lekkie placki z cukinii – PrzystanekM (Przystanek M)
7) Domowe Michałki - robię na zamówienie rodziny
Link do: Domowe Michałki – PrzystanekM (Przystanek M)
8) Brownie z buraka - zaskakuje nawet ciotki 65+
Link do: Bezglutenowe brownie z buraka – PrzystanekM (Przystanek M)
9) Moje ukochane batony:
Link do: Domowy baton „niebo w gębie” :) – PrzystanekM (Przystanek M)
No i w sumie pozostałe przepisy z tej strony również, ale wypisałam moje naj.
Jutro będę działaćCebulowa zupa krem
4 duże cebule pokroic w piórka, zeszklić na maśle, posypać 1 łyżką mąki i przesmażyć. W garnku zagotować litr bulionu, dodać cebulę i gotować 20 minut, następnie zblendować i doprawićdo tego daje tost z serem żółtym zapiekany lub bagietkę
![]()