reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Ja miałam tylko 9 kumulusow, 6 zaplodnili, 5 zarodkow przetrwało, dzisiaj mi podali 1 zarodek a 4 zostały przekazane do obserwacji, jutro mam dzwonić do embriologa mam nadzieję, że usłyszę dobre wieści . Kochana cieszę się z takich historii mam nadzieję, że do końca obejdzie się bez smutnych niespodzianek i będziesz szczęśliwa mamusia zdrowego dzidziusia .
Witaj u nas :) my też mamy zamrożone jeszcze 4 mrozaczki a jeden jeden miałam podany zarodek i za pierwszym razeem UDANE. W brzuszku jest synus :). U nas słabe nasienie męża tylko dużo uszkodzonych nie ruchomych plemników. Powodzenia :) ja miałam blastke 5 dniowa podania najwyższej klasy i najlepiej rokojujaca betę robiłam w 9dpt

reklama
Ja mysle, ze jak Cie skieruje do szpitala to bardzo dobrze. Troche za dlugo to trwa i lepiej jak Cie pozadnie przebadaja. Zdrowie jest w tym momencie najwazniejsze. Duzo pij, bo pewnie jestes odwodniona.
Zobaczymy co powie dam znac ale nieźle mnie pobralo aż M się przestraszył dzisiaj i mówi proszę jedź bo to już nie jest śmieszne bo za długo to już trwa więc jadę a teraz idę sie przespać jak wyjdę od lekarza odrazu napiszę co powiedział

Ja mysle, ze jak Cie skieruje do szpitala to bardzo dobrze. Troche za dlugo to trwa i lepiej jak Cie pozadnie przebadaja. Zdrowie jest w tym momencie najwazniejsze. Duzo pij, bo pewnie jestes odwodniona.

Lepiej żebyś była zdrowa podchodząc do punkcji i transferu. Wtedy większe szanse na powodzenie. Wymeczony organizm może nie chcieć przyjąć Maluszka. Dlatego Twoje zdrowie na pierwszym miejscu.

A ja chyba znowu przegrywam... w nocy pojawily sie plamienia, tylko nie krew a raczej takie brazowe... rano jak korzystalam z wc minimalna ilosc krwi i nadal brązowe plaemienia... :-(
Przy drugim podejsciu tez byly takie brazowe plamienia,zupelnie bez krwi i sie nie udalo... :-(
Kochana jeszcze nic nie mów że jest źle. Poczekaj do bety plamienia się zdarzają nie koniecznie musi to oznaczyć że się nie udało.

@Pixie_Dixie tez miala te brazowe plamienia i jest ok. Nie panikuj jeszcze. A ktory to juz dpt? Moze zrob bete?
Dziś jest 6 dpt ale ja jeszcze nie chce, jak nie wyjdzie to się będę oszukiwać,że może jeszcze ruszy... zrobię ok 11-12 dpt.
Wydaje mi się,że te brązowe to nie są dobre... :-( @Pixie_Dixie miała je chyba już troszkę później, w sensie po pozytywnej becie jak zarodek był już zadomowiony, to pewnie macica się oczyszczała

Hej, dziewczynki. Podczytuje was już od kilku miesięcy i mimo, że mnie nie znacie ja czuje się jakbym znala Was już od dawna. Bardzo przeżywałam wasze niepowodzenia i cieszyłam się gdy się udawało. Chciałam się już wcześniej ujawnić ale dopiero teraz poczułam się na siłach. Mój problem to prawie 2 lata starań, 2 IUI, teraz pierwsze in vitro dziś był transfer blastki 4 aa. U mnie początki endometriozy, miałam laporoskopie która uwolnila lewy jajnik od zrostow z macica, plus usunięte torbiele. Mąż słabe nasienie ale nie jakieś tragiczne. Miałam też HSG które potwierdziło drozne jajowody. Dodatkowo mam Hashimoto ale od 2 lat mam super wyniki, tylko zachodzić w ciążę. Boję się porażki zresztą jak my wszystkie, mam nadzieję ze przyjmiecie mnie do Waszej rodzinki
Witamy :-) Dobrze,że się ujawniłaś w końcu. Życzymy powodzenia!

Mokka ja na twoim miejscu w przerwie przed kolejna stymulacja umowilabym sie do Lewandowskiego w Novum ze wszystkimi papierami z kliniki i zobaczyla co on ma do powiedzenia. Wizyta nie musi byc wiazaca
Bertha miala bardzo podobna sytuacje jej zarodki przestaly sie rozwijac i malo nadawalo sie do zaplodnienia. A teraz jest po punkcji ma 6 komorek i czeka na transfer
A czemu Bertha przestała się do nas odzywać?? ;-)

reklama
Do góry