SzczęśliwaCiężarna
Fanka BB :)
Ja za dwa tygodnie więc będę prawie w 10Ja mam nastepna wizyte w 10+1 czyli poczatek 11tc to dopiero bedzie fajne rzeczy widac :-)
![]()
![]()

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja za dwa tygodnie więc będę prawie w 10Ja mam nastepna wizyte w 10+1 czyli poczatek 11tc to dopiero bedzie fajne rzeczy widac :-)
![]()
![]()
Ja pamietam w 1 ciąży nie zastanawiałam się jak to będzie, nie szperalam w necie co i jak być powinno (i byłam o niebo spokojniejsza!). W 7 tyg byla tylko jakas glizda, a w 11 gin mi przykłada usg do brzucha (brzuch plaski, nie wiem czego on tam szuka) a tam dzidziuś z rękami i nogami. Normalnie nigdy tego szoku nie zapomnę [emoji16]Wielki przełom między ostatnim usg (1,5 tygodnia temu) a dziś [emoji16] mam też super pamiątkę bo telefonem nakręciłam film i pokazuje wszystkim jak serce bije i jak leży bo na filmie lepiej widać więc polecama w 8 tygodniu już widać jak macha rączkami więc jeśli ktoś ma termin później to tym bardziej warto
![]()
![]()
Wyobrażam sobie [emoji16] ja wiedziałam czego mogę sie spodziewać bo tu wrzucamy zdjęcia, w telefonie mam z 5 aplikacji [emoji16]( z tych mniej znanych polecam HiMommy że względu na piekna wizualizacje każdego tygodnia. Gdy ciąża jest już starsza dziecko się rusza, później pokazują, że ziewa,kopie naprawdę super [emoji16] ) też myślę, że gdybym nie znała tych statystyk porobien byłabym o niebo spokojniejszaJa pamietam w 1 ciąży nie zastanawiałam się jak to będzie, nie szperalam w necie co i jak być powinno (i byłam o niebo spokojniejsza!). W 7 tyg byla tylko jakas glizda, a w 11 gin mi przykłada usg do brzucha (brzuch plaski, nie wiem czego on tam szuka) a tam dzidziuś z rękami i nogami. Normalnie nigdy tego szoku nie zapomnę [emoji16]
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Wyobrażam sobie [emoji16] ja wiedziałam czego mogę sie spodziewać bo tu wrzucamy zdjęcia, w telefonie mam z 5 aplikacji [emoji16]( z tych mniej znanych polecam HiMommy że względu na piekna wizualizacje każdego tygodnia. Gdy ciąża jest już starsza dziecko się rusza, później pokazują, że ziewa,kopie naprawdę super [emoji16] ) też myślę, że gdybym nie znała tych statystyk porobien byłabym o niebo spokojniejsza
![]()
![]()
Heh mój syn ma już 7 lat więc wtedy nawet smartfona nie miałamWyobrażam sobie [emoji16] ja wiedziałam czego mogę sie spodziewać bo tu wrzucamy zdjęcia, w telefonie mam z 5 aplikacji [emoji16]( z tych mniej znanych polecam HiMommy że względu na piekna wizualizacje każdego tygodnia. Gdy ciąża jest już starsza dziecko się rusza, później pokazują, że ziewa,kopie naprawdę super [emoji16] ) też myślę, że gdybym nie znała tych statystyk porobien byłabym o niebo spokojniejsza
![]()
![]()
Ja jestem optymistka więc staram się myśleć, że byłam już wystawiona na próbę mając problem z zajsciem... I że skoro już się udało w końcu to musi być dobrze bo wszystko co najgorsze się mnie czepiać nie możeJa już statystykami poronień przestałam się przejmować. Wychodzę z założenia że co ma być to będzie. Wiadomo, staram jak najwięcej się oszczędzać żeby ryzyko zminimalizowac do zera.
Też mam HiMommy :-) codziennie fajne opisy się pojawiają.
![]()
![]()
Też się przyczepilam tej myśli - 1 ciąża książkowa, więc czemu teraz miałoby być inaczej [emoji16]Ja już statystykami poronień przestałam się przejmować. Wychodzę z założenia że co ma być to będzie. Wiadomo, staram jak najwięcej się oszczędzać żeby ryzyko zminimalizowac do zera. Liczę na to że skoro pierwsza ciąża była bezproblemowa i niezagrożona to że teraz będzie podobnie.
Też mam HiMommy :-) codziennie fajne opisy się pojawiają.
![]()
![]()
Oby oby. Ale juz najgorszy pod względem poronień 6 tydzien już mam za sobą, jestem w połowie ósmego(7+4) tak że chyba jest dobrze :-) tylko katar z mlodej na mnie przeszedł ale jakos daje rade. Duzo pije Kunusia i herbaty ciepłej.Też się przyczepilam tej myśli - 1 ciąża książkowa, więc czemu teraz miałoby być inaczej [emoji16]
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Choineczka do pokoju młodej :-) sama wybierała :-)![]()
![]()
![]()