reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

Jestem kłębkiem nerwów a mówiłam sobie że ta ciąża będzie spokojna.. Ale nie potrafię się nie przejmować, już zdążyłam się rozwyć jak dziecko :( bo na prawdę staram się robić wszystko by tym razem nie stracić dziecka :(

p19u3e3k66rinsit.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Kochana to zrozumiałe że się boisz, bo boisz się kolejnej straty :* ale my tu jesteśmy jak mala rodzina ktora się wzajemnie wspiera. Ja osobiscie wierzę, że u Ciebie wszystko będzie ok.
Ja to natomiast schizuję bo juz sie naczytalam że takie ustępowanie objawów to różnie moze byc ale co tylko pomyślę o tym to zaraz coś bolec zaczyna jalby maluch dawal mi znać, że tam caly czas jest. Ale podobno u jednych objawy sa caly czas a u innych ras są a raz ich nie ma.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

reklama
Mi moja ginekolog mówi że in dalej w las tym lżej. Objawy łagodnieją bo się do nich przyzwyczajamy :) Ja też raz wpadłam w panikę bo się złapałam za cycka i nie bolał i oczywiscie cały internet mówił że to pewnie koniec ciąży. To oczywiście nie było prawdą :) Mi gin powiedziała że jednego dnia boli bardziej innego mniej, a jeszcze innego wcale i mam się tym nie przejmowac bo to normalne :)
No wlasnie tez sie naczytalam o tym cycu dużo i raz się zlapalam i nie bolal i oczywiscie panika mala. Ale dopoki nie ma plamień czy krwawienia to chyba jest ok.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

Kochana to zrozumiałe że się boisz, bo boisz się kolejnej straty :* ale my tu jesteśmy jak mala rodzina ktora się wzajemnie wspiera. Ja osobiscie wierzę, że u Ciebie wszystko będzie ok.
Ja to natomiast schizuję bo juz sie naczytalam że takie ustępowanie objawów to różnie moze byc ale co tylko pomyślę o tym to zaraz coś bolec zaczyna jalby maluch dawal mi znać, że tam caly czas jest. Ale podobno u jednych objawy sa caly czas a u innych ras są a raz ich nie ma.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png
Ja właśnie tak mam jednego dnia ból piersi, na drugi lekko wrażliwe, a trzeciego zero bólu i oczywiście mętlik w głowie, budzę się po nocy, a one ponownie bolą więc wiesz w ciąży to chyba nic nie przewidzimy ;)

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

A swoją drogą orientujecie się czy w ciąży można pić wapno? Ja często dostaje takie uczulenie między piersiami szczerze do teraz nie wiem od czego ale wypije wapno i przechodzi tylko nie wiem czy w ciazy też mogę?

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny a weźcie wy mi opowiedzcie...czy to normalne że najbardziej intensywne odczywanie objawów tzn ból cyców i podbrzusza w 8 tc już jest mniej intensywne? Tak jakby u mnie te bolesne objawy powoli zaczely łagodnieć. Tzn podbrzusze cały czas pobolewa ale juz nie tak inyensywnie i czesto jak wczesniej. Ale to tak dopiero od paru dni zaobserwowalam ze głównie teraz czuję rozpychanie w podbrzuszu bardziej niż ból. Czasami jakoś lekko zakłuje jak np wlasnie w tej chwili i to bardziej przy bliźnie po wyrostku. No a cyce tez juz takie mocno obolale nie są. Bolą ale już zdecydowanie lżej niż na początku. Czy to w takim razie normalne że po okolo pięciu tygodniach tw bóle tak się spokojniejsze zrobily? Bo juz 17dc sie te bóle zaczęły.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png
Wiesz co, pewnie kazda moze miec inaczej i ciezko mowix co jest normalne a co nie [emoji6] Moze skoro te objawy tak szybko przyszly to tez szybko zaczynaja odchodzic? U mbie to ciezko powiedziec, bo jestem na progesteronie, ktory pewnie zaburza naturalny obraz objawow.

0d1yskjo72vqgv4p.png

mhsvvcqgy72d4kw0.png

Aniołek[*]8.08.2017

Do góry