reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

Hej!
Kurcze, jak będę tu raz dziennie wchodzić, to będę potem mieć kilometrowe posty, żeby odpisać [emoji14] A częściej chyba nie dam rady, za dużo roboty :)

Powiem Ci, że dla mnie najtrudniejsze było podwójne macierzyństwo. Trzeci maluch już jakoś tak się dostosował do naszego trybu życia, że nawet nie odczuliśmy zmiany. Teraz moje dzieciaki już w przedszkolu/szkole, więc pracy wiele przy nich nie ma :)

Cieszę się, że nie jestem tu sama z czwartym ;)

A lekarz co Ci mówi? W takim wypadku warto się zawsze skonsultować, nawet przez telefon... Nie miałaś może na usg widocznego krwiaka? U mnie krwiak był w drugiej i trzeciej ciąży, i teraz też mam. Biorę duphaston i liczę na to, że się wchłonie, jak poprzednio. Ale takie drobne plamienia mogą być właśnie np. od krwiaków. Nie jest to groźne, ale trzeba uważać, żeby nie dźwigać itp.

Dziękuję :) My chcieliśmy wszystkie pieluchy naraz załatwić ;) Baaardzo trudno nam przyszło zdecydować się teraz na czwarte, kiedy starsi już "odchowani". Ale temat by pewnie wracał, bo zawsze chcieliśmy czwórkę. Więc uznaliśmy, że zaryzykujemy ;)

A lubi książki albo planszówki? Jeśli tak, to daj znać - to moja działka, to coś podpowiem :)

O matko, a co to? :D

Też mam usg na każdej wizycie, ale po 12 tc mam dokładniejsze - z badaniem pod kątem wad genetycznych. Zapisałam się dokładnie na 12+4 :)

Ja robię jedno i drugie. Ale normalne, nie 3d - ten trójwymiar to taki bajer, do diagnostyki nic nie wnosi :) Moja gin. twierdzi odwrotnie - że to po 12 tc jest ważniejsze. Co lekarz, to inna opinia ;)

Dobra, wracam do pracy, bo 4 godziny i trzeba po dzieci lecieć. Słońce u nas dziś wyszło i jakoś nagle energii więcej. Chociaż i tak strasznie przymulony mam ten pierwszy trymestr :) Jeszcze miesiąc i będzie lepiej ;)
Książki chyba lubi, gry też myślałam o monopoly classic ale sama nie wiem ;)

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Aha, dziewczyny, jak macie bakterie w moczu, ale mało leukocytów, to żurawinę jakąś możecie wziąć profilaktycznie, ale dobrze zrobić wtedy posiew. Ja mam jakoś tak dziwnie, że bakterie mi ZAWSZE w badaniu ogólnym wychodzą, a posiew czysty. Już się faszerowałam lekami parę razy, aż w końcu moja gin. kiedyś wpadła na pomysł zrobienia posiewu i okazało się, że to jakieś fałszywe alarmy zawsze...
Ż reguły lekarze kierują przy wynikach z bakteriami itp. na powiew. I nierzadko zdarza się że powiew czysty. Powodów może być kilka: źle pobrany mocz (musi być po podmyciu się, ostudzeniu ręcznikiem papierowym i że środkowego strumienia, źle przechowywanie próbki przed dostarczeniem do laboratorium a czasem nawet warunki w kaboratorium: próbki zbyt długo "czekaja" na badanie itp.).

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny;) dopiero wrocilan z miasta;) matko wszystko co widzę zaraz mam na to ochotę...;/ Kupiłam sobie sałatkę jarzynowa bo za mną chodziła a robić mi się nie chciało;)
Kupiłam łososia , i kalafior zrobię znowu z bułką i frytkami;p

I jeszcze kurde brzoskwinie, takie w sosie do sernika. Właśnie zaraz będę je jadła ;)

Napisane na Redmi Note 3 w aplikacji Forum BabyBoom

Aha, dziewczyny, jak macie bakterie w moczu, ale mało leukocytów, to żurawinę jakąś możecie wziąć profilaktycznie, ale dobrze zrobić wtedy posiew. Ja mam jakoś tak dziwnie, że bakterie mi ZAWSZE w badaniu ogólnym wychodzą, a posiew czysty. Już się faszerowałam lekami parę razy, aż w końcu moja gin. kiedyś wpadła na pomysł zrobienia posiewu i okazało się, że to jakieś fałszywe alarmy zawsze...
Też mi wyszły bakterie w moczu i czekam na wyniki posiewu i dopiero wtedy moja gin włączy leki :)

p19u3e3k6hgq3yyx.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Ja juz po wizycie.....mam masakryczne bakterie w moczu ponad 8 tysiecy. Wiec mam pic sok z zurawiny plus globulki dopochwowe. Dal mi namiary na gina od usg 3d. Powiedzial ze wazniejsze jest w 18-20tyg ale ja nie wiem czy nie zrobic tez teraz do 14 tyg.
Ale rozumiem, ze z dzidzia wszystko ok?
Ja tez mam bakterie w moczu ale nie az tyle. Na razie dostalam ryljo jednorazowa saszetke z lekiem so wypicia. Zobaczymy czy pomoze. Oby Tobie tez szybko przeszlo!
Co do usg to na pewno jest wazniejsze to drugie, bo tam wszystkie narzady sie ocenia, a tu tylko ryzyko zesp.downa. Ale mysle, ze dla spokoju lepiej zrobic i to tetaz. Ja w pierwszej ciazy robilam i tetaz tez sie befe umawiac.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

A ja jestem śpiąca a dziś ciężki dzień :( Najpierw rodzinny, potem jechać umówić się do endo i jeszcze do babci. Już mi się marzy łóżko :p

Książki chyba lubi, gry też myślałam o monopoly classic ale sama nie wiem ;)

Zerknij sobie np. na gry: Ubongo albo Trexo z Egmontu. Świetne są :) A zawsze to coś innego niż oklepane Monopoly - chociaż też lubię w to grać ;) Ewentualnie z innych klasyków: Carcassonne albo Osadnicy z Catanu. W to i rodzice chętnie z nią zagrają :)

Z książek np. "Psiego najlepszego" - jeśli była w kinie na "Był sobie pies", to jej się spodoba, bo to taka jakby "kontynuacja", tylko w świątecznym klimacie. Albo "Harry Potter" - nieśmiertelna seria, a 8 lat to dobry wiek na pierwszą część. Dzieciaki lubią też "Baśniobór" albo Marcina Mortki seria "Zagubieni" - to takie science fiction.
Wśród dziewczyn teraz furorę robią "Opowieści na dobranoc dla młodych buntowniczek" albo "Damy, dziewczyny, dziewuchy", albo "Pasztety do boju" :)

Ż reguły lekarze kierują przy wynikach z bakteriami itp. na powiew. I nierzadko zdarza się że powiew czysty. Powodów może być kilka: źle pobrany mocz (musi być po podmyciu się, ostudzeniu ręcznikiem papierowym i że środkowego strumienia, źle przechowywanie próbki przed dostarczeniem do laboratorium a czasem nawet warunki w kaboratorium: próbki zbyt długo "czekaja" na badanie itp.).

No właśnie mnie ten argument o złym pobieraniu próbki nigdy nie przekonywał, bo zawsze pobieram tak samo, a w ogólnym bakterie są, w posiewie nie ma :) Cud :)

Ale rozumiem, ze z dzidzia wszystko ok?
Ja tez mam bakterie w moczu ale nie az tyle. Na razie dostalam ryljo jednorazowa saszetke z lekiem so wypicia. Zobaczymy czy pomoze. Oby Tobie tez szybko przeszlo!
Co do usg to na pewno jest wazniejsze to drugie, bo tam wszystkie narzady sie ocenia, a tu tylko ryzyko zesp.downa. Ale mysle, ze dla spokoju lepiej zrobic i to tetaz. Ja w pierwszej ciazy robilam i tetaz tez sie befe umawiac.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Dzis nie robil mi usg. Pytal sie czy plamie itd. Dzis patrzyl bardziej na badania.ide 13 do drugiego gina,zobaczymy jezeli zrobi mi dokladne usg to wstrzymam sie z 3d wlasnie do ok20 tyg. Leukocyty tez mi wyszly podwyzszone.

reklama
Hej dziewczyny;) dopiero wrocilan z miasta;) matko wszystko co widzę zaraz mam na to ochotę...;/ Kupiłam sobie sałatkę jarzynowa bo za mną chodziła a robić mi się nie chciało;)
Kupiłam łososia , i kalafior zrobię znowu z bułką i frytkami;p

I jeszcze kurde brzoskwinie, takie w sosie do sernika. Właśnie zaraz będę je jadła ;)

Napisane na Redmi Note 3 w aplikacji Forum BabyBoom
Widze udane zakupy..a mnie to chyba skleroza bierze....wlasnie uswiadomilam sobie ze nie kupilam wkladek i ogorkow kiszonych,do apteki tez mialam wejsc. Dobrze ze jade po dzieciakow to nadrobie braki.

Do góry