reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Kazał Ci podwoić dawkę Euthyroxu? Ja mam pierwszą betę we wtorek. Drugą w czwartek.

Hm. No to może masz rację. chociaż jak patrzę na te wszystkie suplementy prenatalne to tam wszędzie jest jod... i gdybym je brała to bym zażywała jod... Kurcze ciężkie to... A lekarz w klinice to niestety mi niewiele mówi na temat suplementów, a będąc u endokrynolog zapomniałam spytać. Wybiorę się do niej od razu jak tylko beta będzie pozytywna.
Ja jestem na dawcę euthyrox 25x5+50x2 (naprzemiennie w ciągu tygodnia) i ginekolog endokrynolog dopytywała się co biore z suplementów. No i jak powiedziałam ze feminbion to ona ze ok, ze tam jest jod Wiec wszystko w porządku. Wiec faktycznie lepiej dopytaj

reklama
Kochana ja niby TSH mam w normie wg morm ale nie przy in vitro, biorę euthyrox 25 i jak robilam pierwszy raz bete to tsh wyszlo 2,5 i pytalam dr czy zwiększyć dawke a on mowi ze tsh skacze i zeby zbadac przy ponownej weryfikacji bety i po 48 godzinach bylo 1.5 wiec ty chyba powinnas czesto badac
A robiłaś oba badania na czczo przed lyknieciem euthyrox tego dnia?

A robiłaś oba badania na czczo przed lyknieciem euthyrox tego dnia?
Skad:) badania robilam ok 11 po tabletce i jedzonku:) zweryfikowalam dlatego ze gin mowil ze on ma tendencję skokowa i sie balam czy nie powinnam zwiekszyc dawki leku. W poniedzialek tez moze zrobie. Przed stymulacja utrzymywal mi sie tak na poziomie 1.5

Jakas dziewczyna pisala tu ba forum ze slynny dr Lewandowski z Novum jest wielkim zwolennikiem tego leku. Ja sie o nim dowiedzialam od innej dziewczyny i zdecydiwalismy sie teraz i wczesniej tez mialam mimo iz koszt jest duzy bo w gync kosztuje 800 zl
No ale może warto najpierw sprawdzic jakie są mikroskurcze macicy. Duże czy małe. No i... jak są implantacje, biochemiczne a problem z utrzymaniem ciazy to atosilban już nie pomoże. A tobie badali ile masz skurczy na minutę czy tak w ciemno podali?

Skad:) badania robilam ok 11 po tabletce i jedzonku:) zweryfikowalam dlatego ze gin mowil ze on ma tendencję skokowa i sie balam czy nie powinnam zwiekszyc dawki leku. W poniedzialek tez moze zrobie. Przed stymulacja utrzymywal mi sie tak na poziomie 1.5
No to mocno nie miarodajne, przez to moglo tak skakać. Mi endokrynolog zawsze mówi żeby na czczo, a po badaniu dopiero euthyrox lykac

Ja jestem na dawcę euthyrox 25x5+50x2 (naprzemiennie w ciągu tygodnia) i ginekolog endokrynolog dopytywała się co biore z suplementów. No i jak powiedziałam ze feminbion to ona ze ok, ze tam jest jod Wiec wszystko w porządku. Wiec faktycznie lepiej dopytaj
Najwyzej do czasu bety wezme jod raz na dwa, trzy dni zeby miec go w organizmie ale nie przesadzic.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

No ale może warto najpierw sprawdzic jakie są mikroskurcze macicy. Duże czy małe. No i... jak są implantacje, biochemiczne a problem z utrzymaniem ciazy to atosilban już nie pomoże. A tobie badali ile masz skurczy na minutę czy tak w ciemno podali?
Ja miałam tylko jedna biochemiczna a tak to zarodki sie nie implantowaly az do teraz :) a o lek sama poprosilam, jedna lekarka powiedziala ze nie widzi u mnie wskazan do tego ale ja chcialam i mialam i nie zaluje bo może to tez pomoglo moim kropeczkom:)

reklama
O renty, No to miałaś grubo... A w którym dniu po punkcji te 19 cm jeśli mogę spytać?
odrazu po punkcji gin zrobił mi usg i miały tyle.. po tygodniu nie zmalały ... po miesiacu miały juz 13 wiec musiałam odczekac 2 miesiace ... ale ciesze sie bo muałam 35 jajek z tego 27 dobrej jakisci :) było warto pocierpiec.. niestety transfery 2 nieudane .. i powiem szczerze troche sie podłamałam.. robimy pauze :(

Napisane na HUAWEI TAG-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry