reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja właśnie robię leczo na jutro na obiad ale tak pachnie ze chyba zjem już dziś [emoji23]
Ja wogole nie sparzatam mam panią która przychodzi 2 x w tyg poprostu nie mam fizycznie czasu pracuje na dwa etaty do tego dziecko szkoła zajęcia pozalekcyjne a dom mam dość duży wiec nie jestem czasowo tego ogarnac okna naszczescie już umyte teraz w sb większe porządki będą
Za szafy musze się wziasc bo szczególnie ciuchy do spodni się nie dopne wiec chodzę w sukienkach musze posegregować rzeczy w których już niestety nie wyjdę ...
ja dziś zjadłam 2 banany i mnie mdlosci złapały nie wiem czy po nich czy tak ogólnie

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
My ogarniamy sprzątanie całego mieszkania (ponad 80m2) w pół godzinki raz u tygodniu. Reszta dni to jakieś 5-10 minut dziennie ( typu naczynia, przetarcie stołu itp) Gdyby sprzątania było więcej lub mieszkalibyśmy w dużym domu to nie zastanawiałabym się nad pomocą tylko wynajęła kogoś tak jak Ty, bo sprzątać bardzo nie lubię. Na szczęście oboje jesteśmy minimalistami i daje nam to bonus w postaci porządku ;-)

reklama
Ja właśnie robię leczo na jutro na obiad ale tak pachnie ze chyba zjem już dziś [emoji23]
Ja wogole nie sparzatam mam panią która przychodzi 2 x w tyg poprostu nie mam fizycznie czasu pracuje na dwa etaty do tego dziecko szkoła zajęcia pozalekcyjne a dom mam dość duży wiec nie jestem czasowo tego ogarnac okna naszczescie już umyte teraz w sb większe porządki będą
Za szafy musze się wziasc bo szczególnie ciuchy do spodni się nie dopne wiec chodzę w sukienkach musze posegregować rzeczy w których już niestety nie wyjdę ...
ja dziś zjadłam 2 banany i mnie mdlosci złapały nie wiem czy po nich czy tak ogólnie

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ja będę się przeprowadzać do nowego domu za około 3-4 msc i powiem szczerze, że też się zastanawiam nad wzięciem kogoś do posprzątania po tym wszystkim, w sumie mam 13 okien i jakoś nie wyobrażam sobie latać po drabinie z brzuchem :/ nawet nie pytałam ile taka przyjemność kosztuje muszę się zorientować w moim regionie :)

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

Mnie właśnie mdłości i wzdęcia zaczynają męczyć po 15. Wczoraj były słabsze ale dziś mnie męczy mocniej. Nie ważne co zjem. A jeść coś muszę bo biorę sporo tabletek.

oar8qqmzxfkhrczb.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)
U mnie zdecydowanie gorzej jest popołudniu. Wieczory to już katastrofa. Ciekawe jak zniosę świąteczne spotkania rodzinne :-/ Gdzie nie planujemy jeszcze informować o ciąży a mnie ciągle niedobrze. Na szczęście i ja, i mąż jesteśmy niepijący więc z tego nie muszę się tłumaczyć ;-)

A ja zainwestuje w kolejne chusty do noszenia dzieci, więcej używałam niż wózka :)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Domi, jesteś doświadczona w chustach? Ja mam w planach, ale nic o nich nie wiem. Będę mieć dzieci rok po roku, więc wydaje mi się, że to idealna opcja. Czym się kierować przy wyborze? Jaka jest dobra na początek?

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Widać tak miało być :) Samo to, że zaszlam w ciążę kilka dni przed tym jak zwolnili mnie z pracy po 3 latach uważam, za niezwykły przypadek :)

p19uqqmzy05r3uyz.png
Ale masz szczęście! :-) Oczywiście przedłużyli Ci umowę? Teraz pewnie się okaże, że będziesz mieć bliźniaki ;-) Jeden poród, jeden ból i dwójka dzieci. Moja mama przy pierwszym porodzie bliźniaków miała taką niespodziankę, bo miało być jedno dziecko :-D

Ale masz szczęście! :-) Oczywiście przedłużyli Ci umowę? Teraz pewnie się okaże, że będziesz mieć bliźniaki ;-) Jeden poród, jeden ból i dwójka dzieci. Moja mama przy pierwszym porodzie bliźniaków miała taką niespodziankę, bo miało być jedno dziecko :-D
Miałam umowę na czas nieokreślony, więc jak przynioslam zaświadczenie o ciąży to musieli mi anulować wypowiedzenie. Nawet lekarz jak usłyszał jaką mam akcje z pracą powiedział, że wygrałam los na loterii :)
A za bliźniaki dziękuję! Ledwo się zdecydowałam na to drugie, o trójce nie ma mowy [emoji16]. Na szczęście u mnie i u męża w rodzinie nigdzie bliźniąt nie ma, a po za tym na usg w 5tc pęcherzyk był 1 :)

p19uqqmzy05r3uyz.png

Ja będę się przeprowadzać do nowego domu za około 3-4 msc i powiem szczerze, że też się zastanawiam nad wzięciem kogoś do posprzątania po tym wszystkim, w sumie mam 13 okien i jakoś nie wyobrażam sobie latać po drabinie z brzuchem :/ nawet nie pytałam ile taka przyjemność kosztuje muszę się zorientować w moim regionie :)

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

Moja bierze 12,00 wychodzi Ok 4 godz w jednym dniu wiec nie jest to jakiś wielki wydatek na tydz Ok 100zl ja mam przestrzenie otwarte nie mam mebli wszędzie gres i panele tez minimalistycznie bo nie lubie przepychu jednak mycie od góry na dol to dla mnie za dużo a szczególnie teraz

16udyx8di9hvrs5t.png

reklama
U mnie zdecydowanie gorzej jest popołudniu. Wieczory to już katastrofa. Ciekawe jak zniosę świąteczne spotkania rodzinne :-/ Gdzie nie planujemy jeszcze informować o ciąży a mnie ciągle niedobrze. Na szczęście i ja, i mąż jesteśmy niepijący więc z tego nie muszę się tłumaczyć ;-)
I ja nie piję więc to dziwne dla nikogo nie będzie [emoji4] a niby mdłości są poranne [emoji2] staram się rano jak najwięcej ogarnąć bo wiem, że popołudniu nadaję się tylko do leżenia [emoji4]

oar8qqmzxfkhrczb.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

Do góry