reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipcowe mamy 2018

Co do psów ja nie mam, nigdy nie miałam i raczej mieć nie będę. Boję się psów od dziecka. Moj syn też się ich boi, nawet bardziej niż ja.

p19uqqmzxqi22hcj.png
Ja własnie też się bałam od dziecka, a dokaldniej od czasu jak mnie te dwa psy pogryzły. Nic mi co prawda nie było ale uraz został. Pokochalam psy od nowa jak pojawiła się u nas Tekila, nasza suczka. Została wyrzucona na ulicy z samochodu i błąkała się na wsi parę dni. Mąż jak się o niej dowiedział to zaczął mnie błagać ja się balam ale w koncu uległam jak jązobaczyłam. Każdy pukał się w czoło i mówił ż ebierzemy psa morderce itp. A to jest najwspanialsze stworzenie na ziemi :) Jak ją uczyłam różnych komend to nie chcący stanęla mi na gołą stopę i pazurka lekko wbiła. Ja syknęłam bo troszke mnie ukuło to się biedna skuliła i zaczęła mnie przepraszać. Czasem sie na Nas obraża i wtedy udaje ze nas nie widzi :D

reklama
Ja też chodzę prywatne, luteine mam 2 razy dziennie wiec podejrzewa, że duphaston tez tak bym przyjmowała i przy duphaston widziałam, że jest 20 tab a nie jak przy luteine 30, a mogę zapytać czemu miałaś zmienioną luteine na duphaston właśnie

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom
Bo dość mocno zaczęłam krwawić a i tak nie zrozumiałam się z lekarka bo miałam brać sam duphaston 3x1 a brałam przez tydzień i jedno i drugie. Na wizycie stwierdziła, że może mój organizm potrzebuje tyle progesteronu i zostałam przy dawce 3x2 duphastonu. I odpukać jest wszystko w porządku i może dzięki tej dawce udało mi się utrzymać ciążę [emoji4]
Tak, duphaston ma 20 tabletek.

oar8qqmzxfkhrczb.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

Bo dość mocno zaczęłam krwawić a i tak nie zrozumiałam się z lekarka bo miałam brać sam duphaston 3x1 a brałam przez tydzień i jedno i drugie. Na wizycie stwierdziła, że może mój organizm potrzebuje tyle progesteronu i zostałam przy dawce 3x2 duphastonu. I odpukać jest wszystko w porządku i może dzięki tej dawce udało mi się utrzymać ciążę [emoji4]
Tak, duphaston ma 20 tabletek.

oar8qqmzxfkhrczb.png

Sama nie wiem co zrobić ;) koszt zdecydowanie wyższy, ale jak mam się co chwilę męczyć ze stanem zapalnym bez sensu :( porozmawiam z lekarzem na wizycie co on o tym sądzi :) za luteine na miesiąc płacę 12 zł a za duphaston w najniższej cenie wyszło by 60 zł ;) tej luteiny pod język nie chce skoro mówisz że okropna ;)

A jak mój facet mi wspomnial w żartach, że siedzę ba wolnym i nic nie robię to powiedziałam mu, że ja cały czas ciężko pracuje [emoji16] bo on nawet sobie nie wyobraża ile mój organizm nowych rzeczy u Maleństwa tworzy [emoji16] a on się śmiał, że też powinien iść na zwolnienie bo ma kobietę w ciąży [emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png
Haha, no to by dopiero bylo. Podwojna ilosc pracownikow na l4 [emoji23]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Sama nie wiem co zrobić ;) koszt zdecydowanie wyższy, ale jak mam się co chwilę męczyć ze stanem zapalnym bez sensu :( porozmawiam z lekarzem na wizycie co on o tym sądzi :) za luteine na miesiąc płacę 12 zł a za duphaston w najniższej cenie wyszło by 60 zł ;) tej luteiny pod język nie chce skoro mówisz że okropna ;)

Mi nie smakuje bardzo i jeszcze strasznie długo się rozpuszcza. Najlepiej zapytaj lekarza jaka jest różnica i co on o tym myśli [emoji4] przy badaniu ginekologicznym czułam jak w środku to wszystko jest spuchnięte więc nawet nie chcę sobie wyobrażać co musisz przeżywać dwa razy dziennie aplikując luteinę [emoji4]

oar8qqmzxfkhrczb.png

reklama
Dziewczyny czy któraś z Was miała zmieniana luteine na duphaston ? Bo jak ja będę miała luteine przez dłuższy czas to moje stany zapalne nigdy się nie skończą już wolę łykać kolejna tabletkę :(

Ja biore i to i to. Maja rozne dawki. Ale Luteina tez jest podjezykowa. Moze zasugeruj lekarzowi zmiane?

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Do góry