reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Tez tak mysle. Ale żal naprwni jakiś zostanie. Wcale nie myślę udawać że jest wszystko dobrze. .zrobię to tak jak będę chciała i kiedy będę chciała a nie tak jak społeczeństwo tego wymaga. Czas leczy rany i moja też się zagoi...blizna pozostanie ale mniej bolesna. Dziękuję :*

Dokładnie tak.Ja Rez mam na sobie duża rodzinna bliznę,ale już mniej boli,dlatego doskonale Cię rozumiem[emoji10] spokojnej nocy

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Też nie bardzo rozumiem o co chodzi. :(
Zapytałam ją na wizycie czy nie trzeba by było wesprzeć czymś transferu myśląc o embryoglue a ona na to, że w przypadku trzy dniowych zarodków to intralipid. Myślałam, że to ma podobne działanie w takim razie. Ale teraz w domu czytam i zaczynam się zastanawiać. No i dodatkowo mi zaproponowała nacinanie otoczek. Na razie doczytałam, że to się robi raczej na blastocystach...
Nie, prędzej nacinania robi się na 3 dniowych właśnie. Blastocysty te wyższej klasy to już prawie same z otoczki wypadają. No chyba ze widać ze otoczka gruba. A embrioglue to przy blastocystach prawie nie ma udokumentowanego działania na + a na 3 dniowych wyszły w badaniach ze coś tam poprawia. Bo taki 3 dniowy dluzej musi przetrwać w macicy a 5 dniowy prawie od razu implantację zaczyna

Dziewczyny, odebralam wyniki bety. Beta w 7 dpt byla 97,5 a teraz w 9 dpt 230,6. Czy ten przyrost jest ok?

Glupia ze mnie dupa, nie zrobilam poziomu progesteronu, bo myslalam ze zgodnie z zaleceniem kliniki przetestuje tez w piatek w 11 dpt i wtedy zrobie progesteron.Dzwonilam do kliniki, lekarz dopiero jutro bedzie, takze na razie nie mam info co do rozwoju bety.

Rośnie,a to dobry znak [emoji106][emoji4]

Nie, prędzej nacinania robi się na 3 dniowych właśnie. Blastocysty te wyższej klasy to już prawie same z otoczki wypadają. No chyba ze widać ze otoczka gruba. A embrioglue to przy blastocystach prawie nie ma udokumentowanego działania na + a na 3 dniowych wyszły w badaniach ze coś tam poprawia. Bo taki 3 dniowy dluzej musi przetrwać w macicy a 5 dniowy prawie od razu implantację zaczyna
Dzięki za informację. :) Będę się w takim razie upominać o nacinanie do wszystkich naokoło. :) myślę, że intralipidu mi nie zaszkodzi a może zwiększy szansę. Też mi się wydawało na chłopski rozum, że embryoglue ma większe znaczenie dla 3 dniowych, bo przecież one muszą dłużej przetrwać w macicy nim się zaimplantują. Jeszcze w takim razie wrócę do tematu embryoglue na kolejnej wizycie. :)

Będzie dobrze, masz dla kogo walczyć :) @zylwia przechodziła druga procedurę, tamtym razem bez mrozaka, tym razem bez mrozaka a jednak ten "jedynaczek" w brzuchu szaleje z betą :)
To który dziś dc?? :*
Będzie dobrze. Chciałabym się tylko dobrze przygotować do transferu, żeby mieć świadomość, że zrobiłam wszystko, co można było. :)
Ty też w styczniu zaczynasz? Będziemy się wspierać. :*

Kochana masz idento wynik po punkcji jak ja :) tylko, że ja szłam długim. A co zrobiłam z tą nadprogramową komórką, jeśli mogę zapytać? :)

Przepraszam,złe napisałam-to chyba te hormony [emoji4]myślałam 6,a wpisałam 7. 6 bylo dojrzałych do zapłodnienia,wiec nie miałam nic nadprogramowo.

reklama
Też nie bardzo rozumiem o co chodzi. :(
Zapytałam ją na wizycie czy nie trzeba by było wesprzeć czymś transferu myśląc o embryoglue a ona na to, że w przypadku trzy dniowych zarodków to intralipid. Myślałam, że to ma podobne działanie w takim razie. Ale teraz w domu czytam i zaczynam się zastanawiać. No i dodatkowo mi zaproponowała nacinanie otoczek. Na razie doczytałam, że to się robi raczej na blastocystach...
Nie :-) u mnie w klinice nacina sie tylko dwudniowe i trzydniowe,blastek nie :-)

Do góry