reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciężaróweczki po in vitro

hehe ja z niskociśnieniowców, nawet w ciąży mam idealne ;) słyszałam, że zjedzenie czegoś bardzo ostrego jeszcze....może wypróbuję, bo unikam ostrych rzeczy (może by podziałało)

U mamy ginekolog chyba jest post o przyspieszeniu [emoji6]

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"

reklama
Dziewczyny ponawiam pytanie - któraś coś?
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Trudno odnieść mi się do Twojego pytania, ponieważ w diagnostyce prenatalnej (w teście podwójnym) wykorzystuje się korelację między białkiem PAPP-A i betą HCG w połączeniu z oznaczeniem NT(przezierności karkowej). Nie ocenia się samego białka do oceny wystąpienia wad. Lekarz powinien dokładnie wytłumaczyć o co mu chodziło bo trudno mi wywnioskować co miał na myśli.

Ja progesteron robiłam tylko raz w ciazy, potem juz mi to nic by nie dało.... Powinnaś juz odstawiać , wszystkie tak robimy choć każda sie obawia, stopniowo. Ja od 01.01 (18tc)na czysto ( i tak przedluzylam ze względu na wcześniejsze plamienia)tylko acard został a clexane to chyba do końca ciazy sie bierze, ale moze wypowiedzą sie dziewczyny które go biorą? I tez najpierw duphaston odstawiłam, potem odejmowała po jednej tabletce luteiny, potem połowa . Bedzie dobrze [emoji6]

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"
Ja wymysliłam jeszcze że odstawie tak jak mowiła i za tydzien zrobie powtorkę badań i zobaczymy czy bedzie dobrze.:-) tsh zle mi cos wyszlo wiec i tak za tydzien mam powtorzyc.

Inaczej trochę. Mi lekarz powiedział, ze ob tez może zrobić tylko istnieje większe prawdopodobieństwo, ze ob czegoś nie wyłapie, ponieważ właśnie nie ma zrobionych kursów i certyfikatów
No to właśnie po co decydować się na takie usg u lekarza, który sam przyznał, że nie jest specjalistą w tej dziedzinie? :) Wg mnie takie badanie jest bez sensu.
@Pixie_Dixie i co wyjaśniłas sprawę z usg w tej przychodni?

reklama
Do góry