reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro a otyłość

Witam, czy któraś z Was korzysta z refundowanego programu In Vitro jednocześnie będąc otyłą (BMI w okolicach 40)? Chcę się zapisać na wizytę kwalifikacyjną, ale bardzo obawiam się podejścia do mojej wagi. Lekarz który obecnie mnie prowadzi mówi, że nie ma czasu na odchudzanie (oczywiście jestem na zdrowej diecie) ze względu na mój wiek.
Staram się o ciążę od wielu lat, dwóch kresek nigdy nie ujrzałam. Mam jeden niedrożny jajowód. Ogólne wyniki badań są w porządku, u męża również.
Waga raz mniejsza lub większa, ale zawsze byłam otyła.

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

reklama
Witam, czy któraś z Was korzysta z refundowanego programu In Vitro jednocześnie będąc otyłą (BMI w okolicach 40)? Chcę się zapisać na wizytę kwalifikacyjną, ale bardzo obawiam się podejścia do mojej wagi. Lekarz który obecnie mnie prowadzi mówi, że nie ma czasu na odchudzanie (oczywiście jestem na zdrowej diecie) ze względu na mój wiek.
Staram się o ciążę od wielu lat, dwóch kresek nigdy nie ujrzałam. Mam jeden niedrożny jajowód. Ogólne wyniki badań są w porządku, u męża również.
Waga raz mniejsza lub większa, ale zawsze byłam otyła.

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Jeżeli nie dostarczasz organizmowi nadwyżki kalorii to nie ma opcji, abyś miała otyłość 3 stopnia.
Generalnie pewnie nie odrzucą Cię z tego powodu niemniej jednak pamiętaj, że nie jest to nic zdrowego dla ciąży, dziecka.

Sama byłam w ciąży z BMI na poziomie otyłości 1 stopnia i skończyło się źle.
Naprawdę polecam rozważenie redukcji masy ciała - jak nie dieta i trener, to jest nawet operacja bariatryczna (przykładem może być youtuberka Justyna Mazur).

Do góry