reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

@gooossia17 kciuki za maluszka ✊ czekamy na zdjęcia ❤
@PaulinkaP kciuki żeby u Ciebie było wszystko dobrze z tym jajnikiem i żebyś jak najszybciej mogła przytulić swoje maleństwo ✊
@Ppatka owocnego jajcobrania :D ✊
@sroka87 kciuki za jajeczka! Niech rosną piękne dorodne :D ✊

Jak widać udało mi się dodać kalendarz bo nie mogłam takich wydarzeń ominąć :D mąż chwilę poczekal powiedziałam mu że to mega ważne :D
Miłego dnia :*

reklama
@dżoasia, ja sie zastanawiam czy u mnie to wlasnie nie jest problemem. Kiedys bralam metformin, w sumie dzieki temu moj synus sie poczal przy pierwszej inseminacji. W 2016 wyladowalam w szpitalu przez metformin bo mialam skurcze w plecach co rozwalilo mnie na kilka dobrych miesiecy, przestalam chodzic, oczywiscie lekarze stwierdzili ze to stres ale ja mysle ze to metformin. Kilka miesiecy pozniej zaczelam znow brac i zaraz sie pojawil ten sam bol, od razu odlozylam i minelo. Teraz sie dowiedzialam ze powodem moglbyc niedobor B12 bo metformin cos z tym robi ze sie jej poziom zmniejsza.
Mam zamiar o tym pogadac z Pasnikiem, a czy Ty moze pytalas sie jego o to?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja na metfirminie swego czasu dosc dlugo bylam i nie zauwazylam zadnych skutkow ubocznych. Ale w takim razie jakbys suplementowala b12 to moze by ci nic nie bylo:) zapytaj koniecznie Pasnika:) w sumie przed stymulacja tez lykalam metformax jakies 4 miesiace, mialam nadzieje ze to podzialalo cos na te moje komorki ale teraz juz sama nie wiem:/

@gooossia17 kciuki za maluszka ✊ czekamy na zdjęcia ❤
@PaulinkaP kciuki żeby u Ciebie było wszystko dobrze z tym jajnikiem i żebyś jak najszybciej mogła przytulić swoje maleństwo ✊
@Ppatka owocnego jajcobrania :D ✊
@sroka87 kciuki za jajeczka! Niech rosną piękne dorodne :D ✊

Jak widać udało mi się dodać kalendarz bo nie mogłam takich wydarzeń ominąć :D mąż chwilę poczekal powiedziałam mu że to mega ważne :D
Miłego dnia :*
Dolaczam sie do zyczen, powodzenia wszystkim. No i @zylwia zdrowia dla taty :)

Ja na metfirminie swego czasu dosc dlugo bylam i nie zauwazylam zadnych skutkow ubocznych. Ale w takim razie jakbys suplementowala b12 to moze by ci nic nie bylo:) zapytaj koniecznie Pasnika:) w sumie przed stymulacja tez lykalam metformax jakies 4 miesiace, mialam nadzieje ze to podzialalo cos na te moje komorki ale teraz juz sama nie wiem:/

Jak zaszlam z Victorem to musialam byc na metformin az do 8 tygodnia chyba, nie pamietam dokladnie ale dosc dlugo jeszcze po pozytywnej becie.
Wtedy tez mi nic nie bylo, dopiero teraz w 2016 roku mi dokuczalo. Zapytam i jak sie cos dowiem to dam znac.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Na zwolnieniu możesz przebywać 182dni w roku nieprzerwanej choroby lub gdy przerwy są krótsze niż 60dni. Po wykorzystaniu 182dni musisz złożyć wniosek o zasiłek rehabilitacyjny (60dni wcześniej najlepiej)

"Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym"
Bądź wrócić na min. dzień do pracy i potem zmiana kodu choroby, lub wrócić popracować 2 miesiace , chyba 61 dni , dokładnie nie pamietam i na ten sam kod można isc
Na zwolnieniu możesz przebywać 182dni w roku nieprzerwanej choroby lub gdy przerwy są krótsze niż 60dni. Po wykorzystaniu 182dni musisz złożyć wniosek o zasiłek rehabilitacyjny (60dni wcześniej najlepiej)

"Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym"

Dziewczyny pięknych widoków i owocnych wizyt :) kciuki :)
A ja przy aplikacji luteiny zauważyłam zarozowione resztki starych lutein więc albo się zafrapalam albo się coś zaczyna :) ehh tylko spokój mnie uratuje :D a chorobsko się raczej rozkręca:/

Plemnikow musi byc 2-3 mln przynajmniej. Nie wiem jak jest teraz ale przy ostatniej procedurze mial 38 mln musza sie tez troche ruszac wiec u nas tu moze byc problem ale jesli nie beda mogli zrobic to oddadza kase
U mojego jest zaledwie 2mln/ml A tych dobrych morfologicznie było ostatnio około 6%. Wiec liczby są kiepskie...
Na stronie Novum jest info, że żeby zrobić to badanie musi być 10-50mln/ml...

reklama
Do góry