reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

Mi z chinola tez wychodzi dziewczynka. Najgorsze wlasnie nastawić sie na dana plec. Ale powiem ci ze mam znajoma co chciala corke a jak wyszlo ze syn to plakala po nochach. A jak sie urodzil bo zakochala sie i mowila ze glupia byla bo ma idealnego synka.

Wspolczuje zabaw corki. Od lipca skonczy sie spanie a zacznie karmienie. Moze mloda powoli cie na to przygotowuje[emoji12]

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

O rany jak mozna plakac z tak blachego powodu;/

reklama
Nie rozumiem ;))) przeciez jesli daleko od ovulki to zenskie chromosomy decyduja a jesli blisko ovulki to zapladniony meski I jest chlopczyk, u mnie se ta metoda sprawdzila
U mnie owu sie przesunela ale pamietam ze seks byl rowniez w plodne. Wiec u mnie to loteria.

Przypomnialam sobie jak w styczniu urodziłam, mąż przyjechal z córka by dzidziusia zobaczyla, rozbieram ją, a ona w bluzce odto pizamy i legginsach nad kostki, na nie skarpetki naciagniete :)
Hehe faceci. Jak wyjezdzalam na szkolenie na 3 dni to musialam mojemu kupki robic na kazdy dzień kompletne ubranie i bieliznę, żeby dziecko w przedszkolu jakoś wyglądało. Raz też siedzę w niedziele w pracy do wieczora, mąż mi dzwoni, że zabral mlodego do baru na frytki, więc mam po pracy do nich dołączyć. Wchodzę, a mlody siedzi w spodniach z piżamy [emoji23]

p19uqqmzxqi22hcj.png

O to tak jak ja. W aucie mnie muli i jak jestem glodna. Pozostale przeszly [emoji5]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Ja wcześniej w ciąży jeździłam samochodem tak z 5... 10minut... Bo moje miasto duże nie jest a jak we wtorek jechałam z moim Kubą na prenatalne (40minut) a on co chwilę używał zimowego spryskiwacza, który wentylacja wpadał do auta to musiał się zatrzymywać bo miałam odruchy wymiotne w aucie... I aż mi do gardła kwasy podchodzily... (Sporo rano wody pilam żeby nie wyszło, że Kryszynka ma mało wód plodowych) :)

f2w39n7303c24ozn.png

U mnie owu sie przesunela ale pamietam ze seks byl rowniez w plodne. Wiec u mnie to loteria.

U mnie też w sumie loteria, bo nie wiem kiedy dokładnie była owulka, pamiętam, że 15go bolał mnie lekko brzuch, to samo tylko dużo bardziej nasilone było 16go, więc chyba raczej owu była 16go a seks był 13, 15 i 16. Prędzej bym u mnie chyba jednak obstawiała synka.

Ja nie wiem co z tymi facetami jest :D no przynajmniej z większością :p Mój to raczej jest bardziej ogarnięty :)

Dziewczyny, współczuję bezsenności... to musi być okropne, jeszcze jak wiesz, że rano musisz ogarnąć dom, dzieci itp.

@kinga30 trzymam kciuki!

Pownie, ze w suplementach dla ciezarnych nic spexjalnego nie ma. Po prostu kw.foliowy, vit.D i jod w jednej tabletce [emoji5] Czasem cos tam jeszcze.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

W pierwszej ciąży słuchałam tylko tego, co zalecił mi lekarz, dopiero teraz sprawdzilam co tam jest. Jednak człowiek z wiekiem mądrzeje ;)

Ja nie śpię a jest 2:48... Trasa do Austrii uuuu

p19u3e3kqpg2o92z.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Jak super! Zazdroszczę- pozytywnie oczywiście :) Odpoczywajcie!

Ja też potem pośpię, ale pewnie na raty ;) na razie zjadłam śniadanie, i koloruję kolorowankę rotfl (ale serio - faktycznie mogą być "antystresowe" i pomóc się trochę "oderwać")
No i powoli mam nadzieję, że niedługo coś uszyję ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Kolorowanki są super, uwielbiam! Ja dzisiaj będę pomagała robić młodemu prace o kosmosie, wiem że to dziwne, ale uwielbiam jak ma takie zadania plastyczne :tak:

Tak w ogóle to dzień dobry :) Miałam dziś w nocy dziwny incydent. Obudził mnie okropny ból pleców z lewej strony ale taki fest, poszłam siku, żeby trochę to rozchodzić i normalnie miałam mroczki przed oczami i było mi okropnie słabo, ale rano już było normalnie, co to mogło być? Przecież niemożliwe, żeby dziecko dało się już we znaki?

Ola, a to nie było w okolicach nerek? Ja po swoich przejściach z nerkami w ciąży jestem na tym punkcie zeschizowana. Pijesz dużo?

Poduszkę ja będę szyła, ale elementy (kulki silikonowe i bawełna ;)) już zamówione, mam nadzieję, że w piątek do mnie dotrą ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Dziewczyny szyjące poduszki- pewnie to wiecie, ale chciałam tylko poradzić, że ta poduszka sama w sobie jest w pokrowcu, takim na zamek, żeby móc to uprać :) Mojej za często nie widzę, bo synek śpi z nią CODZIENNIE, ale pamiętam że ma suwak :D @olaaa7 i wydaj mi się że musisz jednak uszyć dwie, duża do spania dla siebie i małą do karmienia :)

A u mnie corka,powiedziala ze jak to bedzie 3 brat to ona musi sie psychicznie przygotowac.

Hhahahahhah :D To zapewne mój synek tak myśli o siostrze :D CHociaż jak planowaliśmy to mu bardzo dużo mówiliśmy że nigdy nie da się przewidzieć i jak chce rodzeństwo to musi być przygotowany na dwie opcje, coś tam może zostało ;)

No ja sie z 1 dzieckiem tak dowiedziałam i naprawdę było to super uczucie :) Chociaż jak już wyszedł i lekarz mi go pokazał i powiedział, że to chłopak to ja akurat byłam w takim szoku, że nic do mnie nie docierało. Gdyby nie było ze mną męża, który w emocjach krzyczał mi do ucha "mamy syna", to musiałabym po wyjściu z szoku zapytać lekarza "przepraszam co ja urodziłam???" [emoji16]

p19uqqmzxqi22hcj.png

:-D:-D:-D:-D

To zazdroszcze ze mu obojetne. Moj ma takie parcie, ze az mnie wkurzac zaczyna. Tzn wiadomo, jak bedzie dziewczynka to bedzie. Bedzie kochal, opiekowal sie itd. I sprubuje jeszcze raz [emoji23]
Ale SYN to juz cos superowego, meskiego. Boze jak taki pospolity samiec. Jak sie dowiem ze to rzeczywiscie chlopczyk, to mu powiem na zlosc ze dziewczynka i za jakis czas dopiero fajnie to przekaze.

xrotgov3q3o4y33i.png

O matko, pchasz sie w gips!:-D

Ale prawda jest taka ze to corka jest tatusiowa a synek mamusi . u mnie sprawdza sie to w 100 procentach

U mnie też... jestem strasznie zakochana w tym moim synku...! A jak się dowiedziałam o płci to byłam w szoku.

reklama
Dziewczyny, współczuję bezsenności... to musi być okropne, jeszcze jak wiesz, że rano musisz ogarnąć dom, dzieci itp.

@kinga30 trzymam kciuki!

W pierwszej ciąży słuchałam tylko tego, co zalecił mi lekarz, dopiero teraz sprawdzilam co tam jest. Jednak człowiek z wiekiem mądrzeje ;)

Jak super! Zazdroszczę- pozytywnie oczywiście :) Odpoczywajcie

Kolorowanki są super, uwielbiam! Ja dzisiaj będę pomagała robić młodemu prace o kosmosie, wiem że to dziwne, ale uwielbiam jak ma takie zadania plastyczne :tak:

Ola, a to nie było w okolicach nerek? Ja po swoich przejściach z nerkami w ciąży jestem na tym punkcie zeschizowana. Pijesz dużo?

Dziewczyny szyjące poduszki- pewnie to wiecie, ale chciałam tylko poradzić, że ta poduszka sama w sobie jest w pokrowcu, takim na zamek, żeby móc to uprać :) Mojej za często nie widzę, bo synek śpi z nią CODZIENNIE, ale pamiętam że ma suwak :D @olaaa7 i wydaj mi się że musisz jednak uszyć dwie, duża do spania dla siebie i małą do karmienia :)

Hhahahahhah :D To zapewne mój synek tak myśli o siostrze :D CHociaż jak planowaliśmy to mu bardzo dużo mówiliśmy że nigdy nie da się przewidzieć i jak chce rodzeństwo to musi być przygotowany na dwie opcje, coś tam może zostało ;)

:-D:-D:-D:-D

O matko, pchasz sie w gips!:-D

U mnie też... jestem strasznie zakochana w tym moim synku...! A jak się dowiedziałam o płci to byłam w szoku.
No właśnie chyba w okolicach nerek ale głowy uciąć sobie nie dam, piję właśnie za mało, muszę się poprawić.

Do góry