reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Hej wszystkim! :)
Czy ktoras leczyla sie u doc Pasnika w Lodzi?
Jestem po 3 szczepieniach-wyniki sie poprawily. Za dwa tygodnie trzecie podejscie do transferu (zostaly nam dwa mrozaki).
Komus sie udalo po szczepieniach? (Ciezko jest przeczytac cale to forum ;) )

reklama
Ja miałam Glucophage, niby lepiej tolerowany przez organizm...no właśnie "niby" [emoji23] myślę, że po każdej metforminie będziesz miała rewolucje żołądkowe póki organizm się nie przyzwyczai :) ale nie jest to jakieś straszne ;) nasza Fondie brała Siofor, różnie ludzie reagują, Ty możesz czuć się super

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Ja czuje się normalnie po metforminie, żadnych reakcji.

@roxie123 mi się przypomina taka historia jak zrobiła mi się taka kulka na powiece i latałam po okulistach byłam u 5ciu kazdy mi zapisywał krople maści wydałam kupę kasy a to ciągle wracało. W końcu poszłam do 6go hiperspecjalisty a on do mnie mówi że oko to taki wspaniały narząd co się sam naprawi ale trzeba mu dać szansę i zapisał mi ciepłe okłady. Ja se myślę idiota jakiś ja mu tyle płacę a on mi żadnych tabletek tylko se każe kompres przykładać. I się okazało że to za 2 dni pomogło i nie wróciło się już.
Tak mi sie kojarzy z ta dieta że czasem najprostsze sposoby najlepsze a my chcemy tabletki i święty spokój :)
@czarna_mala bardzo proszę o dietę jak będziesz mieć czas wysyłam ci maila
@agatush a Ty masz jakąś konkretną ułożona tą bezglutenową?
@roxie123 a moze jesz za dużo słodyczy i eliminacja cukru by wystarczyła?
Fajna historia :) mój gin tez mi ciagle powtarza ze mam zrobić tak niewiele: dieta, ćwiczenia, dobre spanie i siedzenie żeby nie podkurczac nóg i czopki na zrosty. A ja nawet tego nie potrafię zrobić bo wole tabsy bo mam nadzieje ze magicznie dzięki nim zaskoczę...

Na szczęście w końcu wracam do dobrego żywienia. Nie robię z tego wielkiej filozofii, po prostu - ograniczenie pieczywa i generalnie maki prawie do zera, ograniczenie/eliminacja słodyczy, cukru, ograniczenie/wyeliminowanie produktów z wysokim indeksem i woda mineralna 1,5-2l dziennie.

Hej wszystkim! :)
Czy ktoras leczyla sie u doc Pasnika w Lodzi?
Jestem po 3 szczepieniach-wyniki sie poprawily. Za dwa tygodnie trzecie podejscie do transferu (zostaly nam dwa mrozaki).
Komus sie udalo po szczepieniach? (Ciezko jest przeczytac cale to forum ;) )
Witaj Dusia, jest trochę takich dziewczyn, odezwa się. Jakie miałaś wyniki przed i po?
Poprzednie transfery udane miałaś?

@roxie123 u mnie też wyszła lekka IO po miesiącu diety już było ok ale nie ukrywam schudłam 6kg w miesiąc ale pierwszy tydzień diety chodziłam głodna i słaba a jeszcze po glukophage jeździło mi po żołądku i jelitach słychać było że jest tam rewolucja teraz ciągle biorę glukophage 1x750 odstawieniu przed zrobieniem krzywej cukrowej ale diety nie stosuje od wakacji sprawdzałam cukier i przy glukophage jest dobry po ciąży wrócę do diety jeśli w badaniach będzie nadal IO
@Destino @Funia90 trzymam kciuki za szybkie porody u Was
Wczoraj na usg okazało się że będzie dziewczynka kolejna na forum i tak się zastanawiam czy może te dziewczynki są silniejsze i utrzymują się w tych naszych "wadliwych" organizmach:) przez 5sek trochę się zasmucilam ale tylko przez tą chwilę boję się poprostu żeby moja córka nie miała takich problemów kiedyś jak ja.
Strasznie się cieszę że zaraz zacznę 17tydz i często nie mogę uwierzyć i jeszcze rok temu strasznie płakałam po biochemicznej że nie udało się po szczepieniach cały rok miałam z dupy przepraszam za wyrażenie ale koniec roku i początek wynagradza mi te wszystkie przeplakane dni

@bobasek1990 o proszę czyli tak jak @bertha przynajmniej wyeliminuję z diety pewne rzeczy + tabsy moze będzie ok :) na razie tez chce zamienić makarony i ryże na brązowe ...cukier ograniczyć a w zasadzie zamieć go na ksylitol lub cos takiego i unikac mącznych rzeczy chlebek chce sama piec ...wody pije dużo bo ja 1,5 dziennie wypije :) no nic jescze musze powalczyć z prolaktyną :)
Ja nie mogę schudnąć bo wpadne w anemie itd mam wage na styk długi do niej dochodziłam ja szybko spalam gorzej z uzbieraniem

@roxie123, zobacz co dzis w empiku dorwalam :)
1515856098-7f342934e70213af-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@bertha a u Ciebie jaka dieta zalecona tez ta z IG? Jak takiego kanapowca jak ja cos ruszy do działania to bedzie cud....
zrobiłam własnie naleśniki z mąki kokosowej bo mi pszennej zabrakło- porażka- za delikatne toto i się na patelni nie dały obrócić więc wylądowały w kiblu a ja chodzę głodna i zła
@bobasek1990 napiszesz cos wiecej jak sie wtedy odzywialas?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry