• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Czy to czop śluzowy? 16+5

Hej, jestem w 16+5 tc.
Dzisiaj podczas podcierania się po toalecie wyszło z pochwy coś takiego, nie mam żadnych dolegliwości bólowych, nie wiem czy powinnam się martwic? Mam wizytę kontrolną za tydzień. Przechodziłam też zakażenie bakterią urynoplasma ale już wyleczona antybiotykami dawno.
Wg Google to czop śluzowy, wcześniej nigdy nic takiego nie miałam. To pierwsza ciąża więc w ogóle się nie znam

Załączniki

reklama
No wygląda to dziwnie...
Ja uważam, że powinnaś się wybrać teraz na IP na kontrolę, mimo tego czy masz jakieś bóle czy nie, bo jeśli to serio czop i lekarz potwierdzi no to jest stanowczo za wcześnie żeby z Ciebie wychodził... masz problemy z szyjką?

No wygląda to dziwnie...
Ja uważam, że powinnaś się wybrać teraz na IP na kontrolę, mimo tego czy masz jakieś bóle czy nie, bo jeśli to serio czop i lekarz potwierdzi no to jest stanowczo za wcześnie żeby z Ciebie wychodził... masz problemy z szyjką?
Nie mam żadnych problemów z szyjką, 2 tyg temu miałam wizytę i wszystko było ok

Ogólnie, najlepiej przyjmować zasadę, że lepiej "zrobić z siebie głąba" niż potem płakać. Bo wiesz, teoretycznie to nie jest na to czas, no ale... aż taki glut śluzu?

U mnie tak wyglądał czop śluzowy, tylko, że byłam wtedy około 34tc. Urodziłam w 41tc. Jak masz możliwość to skontaktuj się z lekarzem prowadzącym, a jeśli nie to izba. Bo to nietypowe jak na ten wiek ciąży

Jakoś się zestresowałam.. jestem w 36tc a prawie codziennie od 20tc wychodzi ze mnie taka ilość śluzu. Wizyty mam regularnie i nigdy lekarka nie zwróciła na to uwagi żeby to było coś złego 👀

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry