reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

Sam pomysł wiem że dobry. Ale muszę porządnie wybadac bo za zajęcia itp. ciężarne by płaciły. Pomyśl w sumie całościowy już jest. A w moim mieście tylko jedna szkoła rodzenia jest i tylko z NFZ. Trzeba się sporo wcześniej zapisać i wyboru zajęć wielkiego nie ma.

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Myślę , że znalazło by się sporo kobiet które byłyby zainteresowane :)

reklama
Sam pomysł wiem że dobry. Ale muszę porządnie wybadac bo za zajęcia itp. ciężarne by płaciły. Pomyśl w sumie całościowy już jest. A w moim mieście tylko jedna szkoła rodzenia jest i tylko z NFZ. Trzeba się sporo wcześniej zapisać i wyboru zajęć wielkiego nie ma.

Ja zastanawiam się nad doulą. Ale rozważam poród prywatny. Będzie mnie kosztował 6tys, doula 1,5tys więc jeszcze nad tym pomyslę. Jestem umówiona w tym tyg w szpitalach prywatnych żeby obejrzeć oddzialy i pogadać na temat tych porodów prywatnych. W 2 chyba jest doula doliczona w koszta. Będę jeszcze myśleć :)

W usg nic nie wyszlo, ale bedzie miala jeszcze raz w szpitalu. Ja mysle, ze to sa czynnosciowe bole, ale zeby to stwierdzic trzeba wykluczyc inne przyczyny. Poza tym moze miec tez wtorna nietolerancje laktozy, bo byla rok na diecie eliminacyjnej, a tetaz juz je normalnie.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
A to też możliwe. No mojej na usg to od razu właśnie osad wyszedł na jednej nerce. Ale ona wtedy strasznie mało piła i ciężko było ją zmusić do tego picia

Mi akurat doła nie jest potrzebna gdyż sama jestem po kursach[emoji16][emoji16]pytałam z czystej ciekawości bo w sumie to u nas w PL nie jest takie rozpowszechnione a i doul jest jeszcze mało.

Ja nawet nie wiem co / kto to :D

Edit - już doczytałam

p19u3e3kqfr8xqfi.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

W usg nic nie wyszlo, ale bedzie miala jeszcze raz w szpitalu. Ja mysle, ze to sa czynnosciowe bole, ale zeby to stwierdzic trzeba wykluczyc inne przyczyny. Poza tym moze miec tez wtorna nietolerancje laktozy, bo byla rok na diecie eliminacyjnej, a tetaz juz je normalnie.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Moja miała to samo. Okazało się że to bóle psychosomatyczne na tle nerwowym. Pani w przedszkolu im się wtedy zmieniła i była prawdziwa masakra. Dzieci kleczaly za kare, były krzyki wyzwiska itp. Zastrzeżone dzieci nic nie chciały mówić. W końcu wszystko wyszło na jaw. W maju zabrałam córkę z przedszkola. I nagle spokoj. Zero boli. Teraz jest w pierwszej klasie, lubi swoją Panią i z brzuchem nie ma problemu. A potrafiła nawet wymioty wymusić żeby nie iść do przedszkola

Moja miała to samo. Okazało się że to bóle psychosomatyczne na tle nerwowym. Pani w przedszkolu im się wtedy zmieniła i była prawdziwa masakra. Dzieci kleczaly za kare, były krzyki wyzwiska itp. Zastrzeżone dzieci nic nie chciały mówić. W końcu wszystko wyszło na jaw. W maju zabrałam córkę z przedszkola. I nagle spokoj. Zero boli. Teraz jest w pierwszej klasie, lubi swoją Panią i z brzuchem nie ma problemu. A potrafiła nawet wymioty wymusić żeby nie iść do przedszkola

Ja wlasnie tez tak podejrzewam. Mysle, ze glownie ja boli w sytuacjach stresowych i jak jest zmeczona.
U nas w sumie nie bylo az takiej drastycznej sytuacji jak u Ciebie, ale byly duze zmiany. Cala grupa w przedszkolu siw zmienila, odeszly ulubione dzieci i panie, a problemy sie zaczely w wakacje.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Dziewczyny tak się zastanawiam kiedy w pierwszej ciąży czuć juz ruchy dziecka ? I jak wogole będę wiedziała że to właśnie to ?? 15 tc [emoji4][emoji4]

f2w3yx8ddqkwmvgt.png

Dziewczyny tak się zastanawiam kiedy w pierwszej ciąży czuć juz ruchy dziecka ? I jak wogole będę wiedziała że to właśnie to ?? 15 tc [emoji4][emoji4]

f2w3yx8ddqkwmvgt.png
Ja w pierwszej czułam późno po 20 tygodniu i były to bardzo delikatne puknięcia. W drugiej po 13 tyg i szybko były to mocne kopniaki. U mnie związane to było z położeniem łożyska w pierwszej ciąży miałam centralnie na brzuchu i amortyzowało kopniaki.

Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja w pierwszej czułam późno po 20 tygodniu i były to bardzo delikatne puknięcia. W drugiej po 13 tyg i szybko były to mocne kopniaki. U mnie związane to było z położeniem łożyska w pierwszej ciąży miałam centralnie na brzuchu i amortyzowało kopniaki.

Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom
Ja też w 1 ciąży na przedniej ścianie i 18tc. Teraz na tylniej, ale tluszczyku więcej więc zobaczymy jak to bedzie.

p19uqqmzxqi22hcj.png

Do góry