reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

Hej ooo :) j ja już po wizycie oczywiście weszłam z godzinnym poślizgiem ale u mojego lekarza to standard także byłam przyszykowana
Wszystko narazie dobrze szyjka zamknięta, pobrał mi cytologia zlecił badania
Następna wizyta 12. 02 a za dwa tyg mam podjechać do szpitala na dyżur żeby zbadal szyjke bo narazie ma 3 cm ale muszę ją kontrolować
Boli mnie brzuch wzięłam magnez za mocno chyba badał :/ wszyscy byli przyszykowani że poznam płeć ale ja nawet nie zapytałam bo wziął się za badanie tej szyjki i tak się bałam że szok na szczęście jest narazie Oki aaaa j dziś dzidziusia tylko główkę widziałam jak badał szyjke czy nie rozwiera od środka to naprawdę już duża była :) mówił że straszny wiercioch z tej mojej dzidzi bo nie mógł tętna zbadać tak fikal

Czyli dziewczynki jestem uspokojenie a na tydzień heheh
Super ze wszystko ok,trzymajcie tak dalej. A co do plci dowiecie sie zapewne na polowkowym.

Wlasnie dziewczyny w jakim tygodniu miedzy 18-22najlepiej zrobic usg 3d. Chce sie zapisac prywatnie a nie mam.pojecia w ktorym najlepiej dzidziola widac.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jak nie wolno bylo niczego to teraz z tego co widze mozna juz wszystko haha :D
Trendy się zmieniają. Kiedyś lekarze zalecali wino w ciąży teraz każda kropla alko jest zabroniona ;)

p19uqqmzxqi22hcj.png

Myślę, że trzeba w dużej mierze kierować się swoją intuicją. Są kobiety, które nadal w wiele mitów wierzą. Ja nie lubię radykalyzmu w żadnej dziedzinie życia. Jak ja słyszę, że nie mogę nosić łańcuszka lub paska, Bo dziecko w pepowne się owinie to krew mnie zalewa. Strasznie nie lubię głupich zabobonow.

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom
Popieram cie w 100 procentach,jakby te wszystkie zabobony i inne widzi mi sie byly prawdziwe to kiebiety w ciazy musialyby tylko lezec przez caky okres ciazy.

Ja unikalam tego prawego boku, ale dzieki wam spie od dwoch dni jak mi wygodnie ;) na brzuchu juz bym nie mogla, a na plecach czemu nie mozna ?
Nie mam pojecia. Ale bardzien chyba chodzi tu o ost trymestr kiedy coaza jeat juz duza i uciska na tetnice. Ale to tylko moje domysly. Nigdy nie lubilam spac na plecach wiec nie zaglebialam.sie w ten temat.

Hej ooo :) j ja już po wizycie oczywiście weszłam z godzinnym poślizgiem ale u mojego lekarza to standard także byłam przyszykowana
Wszystko narazie dobrze szyjka zamknięta, pobrał mi cytologia zlecił badania
Następna wizyta 12. 02 a za dwa tyg mam podjechać do szpitala na dyżur żeby zbadal szyjke bo narazie ma 3 cm ale muszę ją kontrolować
Boli mnie brzuch wzięłam magnez za mocno chyba badał :/ wszyscy byli przyszykowani że poznam płeć ale ja nawet nie zapytałam bo wziął się za badanie tej szyjki i tak się bałam że szok na szczęście jest narazie Oki aaaa j dziś dzidziusia tylko główkę widziałam jak badał szyjke czy nie rozwiera od środka to naprawdę już duża była :) mówił że straszny wiercioch z tej mojej dzidzi bo nie mógł tętna zbadać tak fikal

Czyli dziewczynki jestem uspokojenie a na tydzień heheh

Swietnie !! mam nadzieje ze jutro tez bede miala takie dobre wiadomosci :) masz zdjecie ?:)

Myślę, że trzeba w dużej mierze kierować się swoją intuicją. Są kobiety, które nadal w wiele mitów wierzą. Ja nie lubię radykalyzmu w żadnej dziedzinie życia. Jak ja słyszę, że nie mogę nosić łańcuszka lub paska, Bo dziecko w pepowne się owinie to krew mnie zalewa. Strasznie nie lubię głupich zabobonow.

Weź mi nawet nie mów. Ja słyszałam, ze nie mogę zakladac nogi na nogę bo się dziecko z krzywymi nogami urodzi. Że też ludzie w takie rzeczy wierzą...

reklama
Mi już byłlo ciężko ze snem 3 tygodnie temu. Teraz mam dużego rogala ciążowego i bardzo sobie chwalę :) Tylko wiadomo ciężej się z łóżka wychodzi :D
Też mam rogala, ale jeszcze nie korzystam. W pierwszej ciąży pod koniec ratował mi zycie[emoji16] Ja praktycznie nie mam jeszcze brzucha.

Do góry