oliwka_11
Moderatorka mama X 3 i 👼
Tfuuuu wroc bede w 19 tyg
Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Na początku faktycznie trochę bolało, ale z czasem było lepiej, tylko mój starszak bardzo cyca się domagał, wiec w ogóle nie brałam pod uwagę odstawienia go. Pod koniec ograniczylam karmienia do jednego w ciągu dnia, a po porodzie znów jadł częściej . Do dziś ma takie dni gdzie bardzo domaga się mojego mleka. Młodszy sam po woli rezygnuje z cyca i dużo łatwiej mu to idzie i w tej ciąży nie odczuwam żadnych problemów z związanych z karmieniem.A jak znosiłaś karmienie w ciąży? Ja chciałam karmić przynajmniej do skończenia przez syna roku, ale tak mnie ostatnio bolą sutki przy karmieniu, że poważnie myślę nad odstawieniem.
I tak Ci poradzili? W 19?Tfuuuu wroc bede w 19 tyg
Mnie też umówili drugie prenatalne właśnie na skończony 19tc, że to niby odpowiedni termin, bo dziecko ładnie widać całe na usg.I tak Ci poradzili? W 19?
![]()
Powiedzialam tej pani ze teraz jestem w 17 a ona sie pytala czy chce genetyczne czy te z 4 d. I powiedziala ze genetyczne robi sie miedzy 18 a 22 i tak mnie zapisala.I tak Ci poradzili? W 19?
![]()
Mi lekarz mówił, że w 21 dziecko jest już dużo większe i dlatego zaleca się 21 bo wszystko jest większe... Np serceMnie też umówili drugie prenatalne właśnie na skończony 19tc, że to niby odpowiedni termin, bo dziecko ładnie widać całe na usg.
Ja nie rozumiem gdzie Ty dzwoniłaś [emoji39] przecież 3D i 4D można robić przez całą ciążePowiedzialam tej pani ze teraz jestem w 17 a ona sie pytala czy chce genetyczne czy te z 4 d. I powiedziala ze genetyczne robi sie miedzy 18 a 22 i tak mnie zapisala.
Dzwoniłaś do zwykłego ginekologa czy tam gdzie robili Ci prenatalne?Powiedzialam tej pani ze teraz jestem w 17 a ona sie pytala czy chce genetyczne czy te z 4 d. I powiedziala ze genetyczne robi sie miedzy 18 a 22 i tak mnie zapisala.
U mnie akurat było dobrze widać ale dziecko miało wtedy 4,63cm.Mi lekarz mówił, że w 21 dziecko jest już dużo większe i dlatego zaleca się 21 bo wszystko jest większe... Np sercei widać ewentualne wady
a poza tym już na pierwszym prenatalbym nie było widać dziecka caalego na ekranie tylko nogi już były dalej i musiał ta głowicą pojeździć na dana część ciała
![]()
A 3D i 4D to to samo... Tylko, że jedno to zdjęcie a drugie to filmPowiedzialam tej pani ze teraz jestem w 17 a ona sie pytala czy chce genetyczne czy te z 4 d. I powiedziala ze genetyczne robi sie miedzy 18 a 22 i tak mnie zapisala.