reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Ja też mam wizytę za 3 tygodnie (6 lutego) będę w 18+1

p19u3e3ks4xj9gci.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Też mam wizytę 6 lutego :) też będzie 18+1 :) a 12 lutego prenatalne.

Dziewczyny napisałam wiadomość do tego mojego szpitala gdzie robię prenatalne i odpisali, że zapis USG w 4D kosztuje 100 zł a w 2D 50 zł :) więc nie ma źle :)

Dokładnie [emoji16] tym bardziej, że żadna z nas się nie przyznała do praktycznej wiedzy w tym temacie [emoji16] więc forum to zbiorowisko tego co która wie/ slyszala/ ma nadzieję/ strzela[emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png
Ale widzicie jest o czym podyskutowac :) tak nudno by było no i Str na naszym wątku aż tyle by nie było, :)

Hej dziewczyny, jestem w 14tc, nie wiem czemu ale wszyscy u mnie obstawiaja chlopaczka:) no prawie wszyscy, moj synek(4,5l.) caly czas twierdzi ze bedzie dziewczynka no i moja mama nawet moj mąz mowi ze chcialby strasznie dziewuszke ale bedzie chlopak i tak. W sumie marze o dziewczynce ale jak bedzie synek to na pewno plakac nie bede, najwazniejsze zeby zdrowe bylo. Myslicie ze jak wiekszosc osob prawie 99% wszystkich znajomych i rodziny wróży syna to bedzie syn? czy któraś tak miala ze az wręcz wpierali Wam ze bedzie jakas okreslona płeć pozdrawiam
Nie spotkalam się z tym :) tym bardziej, że często ludzie wroza z urody, z brzucha, upodobań kulinarnych a to tylko zabobony

f2w39n7303c24ozn.png

Dobrze, że lekarz chociaż daje zdjęcia :)

f2w39n7303c24ozn.png
Musiałam się upomnieć jak już wychodziłam z gabinetu :-) bez tego bym nie dostała. Z tym, że ja nie mieszkam w Pl i tu niechętnie dają zdjęcia a jak już dają to w większości przypadków trzeba za nie płacić. U mnie to ponad 40zł. za 2 zdjęcia. Chyba, że masz USG prywatne, ale to też odpowiednio kosztuje np. 3D (robią od 26 tc) to koszt ponad 700zł. Do tego osobno cena za płytę lub przesłanie wszystkiego na maila.

Też mam wizytę 6 lutego :) też będzie 18+1 :) a 12 lutego prenatalne.

Dziewczyny napisałam wiadomość do tego mojego szpitala gdzie robię prenatalne i odpisali, że zapis USG w 4D kosztuje 100 zł a w 2D 50 zł :) więc nie ma źle :)

A na prenatalne nie jest za wczesnie ? Bo polowkowe sie robi chyba po 20 tygodniu?
Nie duzo :) ale jeszcze + nagranie :p

Musiałam się upomnieć jak już wychodziłam z gabinetu :-) bez tego bym nie dostała. Z tym, że ja nie mieszkam w Pl i tu niechętnie dają zdjęcia a jak już dają to w większości przypadków trzeba za nie płacić. U mnie to ponad 40zł. za 2 zdjęcia. Chyba, że masz USG prywatne, ale to też odpowiednio kosztuje np. 3D (robią od 26 tc) to koszt ponad 700zł. Do tego osobno cena za płytę lub przesłanie wszystkiego na maila.
Ja chodzę prywatnie więc zdjęcie mam w cenie wizyty (nie wiem jak to jest na nfz) :) 3 i 4D mój lekarz nie robi aktualnie bo sprzedał ta głowice i muszę zadzwonić jutro i podpytać cenowo

f2w39n7303c24ozn.png

reklama
Hej dziewczyny, jestem w 14tc, nie wiem czemu ale wszyscy u mnie obstawiaja chlopaczka:) no prawie wszyscy, moj synek(4,5l.) caly czas twierdzi ze bedzie dziewczynka no i moja mama nawet moj mąz mowi ze chcialby strasznie dziewuszke ale bedzie chlopak i tak. W sumie marze o dziewczynce ale jak bedzie synek to na pewno plakac nie bede, najwazniejsze zeby zdrowe bylo. Myslicie ze jak wiekszosc osob prawie 99% wszystkich znajomych i rodziny wróży syna to bedzie syn? czy któraś tak miala ze az wręcz wpierali Wam ze bedzie jakas okreslona płeć pozdrawiam
Mnie wszyscy wróżyli córkę za pierwszym razem. Dostałam w sumie 11 sukienek dla niej :-) nawet do Chrztu! Tylko jak mówiłam, że chcę chłopczyka i urodził się synek. (w 19 tc lekarz potwierdził, że chłopiec to mówili, że pewnie się pomylił ;-) )
Teraz wszyscy wróżą chłopca, ale mnie to pasuje, bo chciałabym drugiego synka.

Do góry