reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja najpierw też dzwoniłam do poradni badań prebatalnych w Szczecinie, ale oni nie robią ani 3D ani 4D tylko pod kątem medycznym (2D) bo te pozostałe to tak dla rodziców :) więc musiałam gdzie indziej poszukać

f2w39n7303c24ozn.png
Ja bym mogla pojsc do tego lekarza, u ktorego robie prenatalne dodatkowo, ale nie mam kasy na takie rzeczy. Musze wytrzymac [emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Co do papierosów, to przed pierwszą ciążą paliłam, rzuciłam i myślałam, że już nie będę. Poszłam na studia, wszyscy palili to i ja zaczęłam. Przed druga ciążą rzuciłam, poszłam po urodzeniu na studia magisterskie, wszyscy palili to i ja znowu zaczęłam ;) teraz mi się niekiedy sni, ze pale, ale jak pomyśle o papierosach to mam odruch wymiotny.

Co do spania - wstałam niewiele później (4:30), ale ja z musu, żeby dojechać do laboru i żeby potem mąż mnie do mamy zawiozl i zdążył do pracy ;)

Ale nie czytaj takich tekstów...
Poza tym depresja poporodowa ponoć jest częściej przy cc, przynajmniej gdzieś tak pisało ;)
Głową do góry, nie martw się na zapas, będzie dobrze :)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Wydaje mi sie, ze kobieta ktora nawet nir planowala dziecka a jest w ciazy i cieszy sie ta wiadomoscia. To nie sadze zeby nagle po porodzie jej sie odwidzialo macierzynstwo. Chyba ze wlasnie jest inaczej ? Nigdy sie w to nie zaglebialam bo od lat czulam, ze oprocz dziecka nie mam wiekszego marzenia w zyciu :)

Ja bym mogla pojsc do tego lekarza, u ktorego robie prenatalne dodatkowo, ale nie mam kasy na takie rzeczy. Musze wytrzymac [emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Ja zawsze z facetem na urodziny " dajemy sobie"( fajnie to brzmi bo konto wspólne) 200 zł na urodziny [emoji39] on ma w lutym a ja w marcu [emoji16] on sobie zawsze jakiś kolowrotek lub wędkę kupuje a ja sobie zazyczylam w tym roku usg 4D na urodziny [emoji39]

f2w39n7303c24ozn.png

E... no to wiadomo, przeżyć przeżyłam, ale myslalam w trakcie, ze chcialabym umrzec niż przez to przechodzić. Po drugim porodzie nawet napisałam list do siebie, z dokładnym opisem bólu, by mnie nie kusilo planować jeszcze dziecka. Ale jak widać człowiek jednak szybko zapomina ;)
No ja po ciazy i porodzie nie planowalam drugiego[emoji6] Po jakims czasie zaczelam o tym myslec, ale ciezko bylo sie zdecydowac. I tak minelo 6 lat[emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Co do papierosów, to przed pierwszą ciążą paliłam, rzuciłam i myślałam, że już nie będę. Poszłam na studia, wszyscy palili to i ja zaczęłam. Przed druga ciążą rzuciłam, poszłam po urodzeniu na studia magisterskie, wszyscy palili to i ja znowu zaczęłam ;) teraz mi się niekiedy sni, ze pale, ale jak pomyśle o papierosach to mam odruch wymiotny.
To ja w pierwszej ciazy nie moglam przestac myslec o paleniu i tego mi najbardziej brakowalo. Pierwsze co zrobilam po zakonczeniu karmienia to zapalilam[emoji6] Teraz na szczescie jest duzo lepiej, nie ciagnie mnie za bardzo, wiec moze jest nadzieja[emoji5]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Ja się nastawiam, że ból będzie ogromny, ale nagroda jeszcze większa [emoji16] i przez to tego bólu się nie boję :)

f2w39n7303c24ozn.png

A ja czuje, ze wpadne w chisterie. :D jak bylam w szpitalu w tamtym roku, jakiejs dziewczynir odeszly wody w lazience, przeniesli ją na lozko i zadzwonila do meza : - Piotrek ! Ja nie chce ! Zaczelo sie ! Przyjezdzaj bo ja sie nie zgadzam.
Hahaha. Szkoda mi jej bylo troche :D

Do góry