reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

U mnie dwujajowe, więc to chyba przypadek. Chociaż w rodzinie mieliśmy trochę bliźniaków i jednojajowych i dwujajowych. Mój tata np. ma bliźniaka z jednego jaja :)

Jednak lekarz mi powiedział, że to przypadek, a nie geny.

Geny byłyby gdyby Twoja mama miała siostrę bliźniaczkę (lub np. babcia od strony mamy), bo skłonność do bliźniąt dziedziczy się ze strony matki. Moja mama miała miała bliźniaki 3 razy i my z siostrami dziedziczymy skłonność (tzn.mamy większe prawdopodobieństwo, że się trafią), natomiast mój brat już nie i szanse na bliźniaki ma takie jak pary, u których nie było w rodzinie bliźniąt. Moja mama miała wszystkie bliźniaki dwujajowe. (u nas w rodzinie wszystkie kobiety mają skłonność do hiperowulacji)

reklama
My juz kupilismy lozeczko, zeby juz sie przelamac z tymi zakupami i nabrac jeszcze wiecej nadzieji, ze bedzie dobrze :)

Mi sie skrocila w pierwszej ciazy w ciagu dwoch tygodni, pomiedzy wizytami :/ z 4 cm bylo 1,5 cm i rozwarcie 0,8 cm. To bylo miedzy 19-21 tygodniem ciazy. A i skrocila sie bezobjawowo, bez bolu, bez krawienia :/

I bdb dobrze
Ja juz mam wszystko procz pieluch malych rozmiaru 1;)) zobacze koncowke mniej wiecej jak duzy bedzie

No niestety każdy ma jakieś troski ale nie można się poddawać trzeba być silnym . Nie ma sprawy nie do rozwiązania :) ( Boże żebym tak w życiu umiała sobie samej przetlumaczyc jak komuś ale by było pięknie:D bo teoretycznie wszystko wiem gorzej z praktyką:/ no to jedz wszystko o czym pomyślisz hehehe

Najlatwiej wlasnie komus doradzic i pocieszyc :) tez tak mam :) no wlasnir dzisiaj cos sie boje jesc. Boli mnie ciagle brzuch a jeszcze chyba wzdecia mi sie zaczynaja, bo sie ruszyc nie moge tak mi brzuch napuchl. Az sie boje, bo ostatnio przy takim zaparciu mdlałam ze zmeczenia i bolu..

Ja tez wlasnie mam problemy z kregoslupem i od dwoch dni tak mnie bola zebra po jednej stronie, ze nie moge sobie znalezc dobrej pozycji[emoji53]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Ja noszac corke tez bol plecow maz masuje wieczorem

Weekend to on nosi [emoji3]

Najlatwiej wlasnie komus doradzic i pocieszyc :) tez tak mam :) no wlasnir dzisiaj cos sie boje jesc. Boli mnie ciagle brzuch a jeszcze chyba wzdecia mi sie zaczynaja, bo sie ruszyc nie moge tak mi brzuch napuchl. Az sie boje, bo ostatnio przy takim zaparciu mdlałam ze zmeczenia i bolu..

I nie wiem czy wziac nospe czy sie wstrzymac od tabletek.. Bo magnezu nie mam

Ja to chyba najlepsza z was
Mam juz lozeczko, jutro dostawa , couszki z 200sztuk 50-74[emoji23][emoji23]( kuzynka meza wyslala czesc plus przeceny teraz)
Wozek kupujemy za tydz ;))
Ale porod cgce w czerwcu [emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]
Spoko, jak u mnie będzie dziewczynka to też mam prawie wszystko [emoji2] łóżko ubranek, łóżeczko turystyczne, leżaczek, wózek... tylko przejrzeć, pogrupować wiekiem i czekać [emoji4]

oar8qqmza8t91ycr.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

Gdybym miala wybor to raczej bym nie chciala 3 na raz :o dwojka slodko ale jedno jak najbardziej jak narazie mi starczy do kochania. [emoji173][emoji173] juz by moglo byc przy mnie :)

Ja to bym chyba kleczala caly dzuen w podziece za trojke[emoji13][emoji2][emoji2]
Tak rzadko spottkane rany[emoji7][emoji7][emoji7]e kobiety wszystko dadza rade

reklama
Do góry