reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

Mam takie same kłucia. To wiazadla które się naciagaja. Macica rośnie i ciągnie wszystko. Pojawia się to bardzo często podczas długiego chodzenia, stania, śniadania czy przywracania z boku na bok w pozycji leżącej. Konsultowalam to z lekarzem. Powiedział że jeśli mnie to bardzo mocno boli to mam łyknac nospe.

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom
Hm to są takie ciagniecia... Ja to mam od początku ciąży... Nie wiem czy dziewczynie nie chodZi o typowe klocie nawet w pozycji leżącej bo ja tak dziwnie wczoraj mialam... Tak jak by mi ktoś olowek wciskal

f2w39n7303c24ozn.png

reklama
Dziewczyny nie wiem czy już była rozmowa na ten temat, i czy to nie sprawa oczywista, ale jak wy liczycie tygodnie ciąży? Nie chodzi mi o podział trymestrów, bo na to jest kilka teorii, ale o zwykłe tygodnie. Skoro ja dziś jestem 13+6 to rozumuje że kończę właśnie 13 tydzień i jutro przywitam 14? Czy inaczej, rozpoczynając 14+1 to znaczy ze 15?
Jestem głupia w tym :no:
14+1 to 15tc. Z reguły chodzi o tydzień, który leci. Ale ginekolodzy z reguły liczą tylko te skończone.

p19uqqmzxqi22hcj.png

O wlasnie takie kłucie.. Przeszlo poki co chyba po nospie

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Mnie kulo i to było bardziej nieprzyjemne niż bardzo bolesne... Żadnych plamien ani nic po tym nie miałam więc spokojnie :) w ogóle zrobiło mi się podczas leżenia... A poczułam gdy wstałam z łóżka bo wtedy to bardziej odczuwałam (podczas ruchu) :) myślę, że to pewnie jakieś skurcze macicy czy coś się rozciąga... Ważne, że minęło :)

f2w39n7303c24ozn.png

Wszystko wybrane! Tak jak mi się zaplanowało;) no to na łazienkę poszło 3100;/ i tak płytki znaleźliśmy w okazyjnej cenie. 10 dni oczekiwania akurat wyschnie wylewką i mąż będzie mógł kłaść płytki;) extra ;) już się nie mogę doczekać normalnie

xnw4yx8dw9gd7gz3.png

ug37df9hnfaek7g7.png

1usaanliaz4hsb90.png

Wszystko wybrane! Tak jak mi się zaplanowało;) no to na łazienkę poszło 3100;/ i tak płytki znaleźliśmy w okazyjnej cenie. 10 dni oczekiwania akurat wyschnie wylewką i mąż będzie mógł kłaść płytki;) extra ;) już się nie mogę doczekać normalnie

xnw4yx8dw9gd7gz3.png

ug37df9hnfaek7g7.png

1usaanliaz4hsb90.png
Super! :D
Wrzuć potem zdjęcia, jak kafelki będą na ścianie ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Właśnie co do tygodni to ja mam dzisiaj 16 tydzień 1 dzień ciąży ale liczę jakoś 17 tydzień ciąży nie wiem czy tak powinno być ale tak wygodniej :D

Do góry