reklama
G
gosc12
Gość
O matko, no wlasnie ja taki zmarzluch, ze bardzo grubo sie ubieram, a potem sie wszedzie dusze (w aucie, sklepie, przychodni)
![]()
![]()
Aniołek[*]8.08.2017
Lepiej sie podusic w pomieszczeniu niz umarznac na dworze . brrrr
Margana
Fanka BB :)
A co to jest ? Moze i ja bym zakupila. Mam problem od wrzesnia, nie bylo dnia spokoju.. Nie mam juz jak sie ratowac :/
Aniołek[*]8.08.2017
Załączniki
JasneAga a napiszesz z czego to? Bo jestem bardzo ciekawa[emoji5]
![]()
![]()
Aniołek[*]8.08.2017
Akurat to taki "pseudosernik" (test receptury na dzień babci, żeby nie eksperymentować w ostatniej chwili
Spód - zmielone migdały i daktyle (szklanka migdałów, ok 15 namoczonych daktyli, łyżka oleju kokosowego, trochę wody, w której moczyły się daktyle, tak żeby było kruche ale pod palcami się kleiło)
Krem - na bazie kaszy jaglanej i ew mleka kokosowego (trochę ponad pół szklanki kaszy, rozgotowanej, można ugotować z mlekiem kokosowym, potem dodane pół łyżeczki agar, bo nie używam żelatyny, łyżka ksylitolu i sok wciśnięty z 1 cytryny, zblendować, można dodać zblendowane pół szklanki namoczonych nerkowców - smakuje bardziej jak ser
Galaretka - domowa, z truskawek
(w wersji dla babci był krem z daktyli i mielonych orzechów zamiast galaretki)
G
gosc12
Gość
Cześć Dziewczyny,
U mnie 15tydzień i pierwszy raz na jakimkolwiek forum, więc w obydwu kwestiach jestem praktycznie amatoremOd dwóch tygodni leżę w łóżku, boli mnie dupsko i już wydałam prawie całą wypłatę na wyprzedaże w zalando, więc muszę prędko zająć się czymś innym. Tym bardziej, że jeśli będę musiała leżeć do końca ciąży, to zwariuję bez wsparcia i jeszcze do tego kompletnie się spłuczę
Obecnie czekam na wizytę u lekarza 7 lutego, który mam nadzieję powie mi, że mogę wrócić do normalnego życia. Teraz przebywam na "wakacjach" u rodziców, co jest z jednej strony wspaniałe (jajka od kurki, obiad, który nie jest kanapką z żółtym serem, te sprawy), ale z drugiej strony ciężkie - mnóstwo złotych rad i presja ze strony osób, które swoją ciążę przeszły przebojem (zero mdłości, plamienia, wcześniejszych poronień i w ogóle to pewnie mogłyby rodzić codziennie), tęsknię za mężem i generalnie to jestem strasznym mięczakiem
Reasumując - muszę inaczej się uduszę!
![]()
Czesc
Ja kaszę jaglaną pokochałam za uniwersalność, i ciężko byłoby wymyślić coś, gdzie jej nie dawałamA juz widze przepis. Probowalam kiedys zrobic ciastka z kaszy jaglanej i byly niedobre. Zrazilam sie do wypiekow z kaszy jaglanej[emoji5]
![]()
![]()
Aniołek[*]8.08.2017
Jak chcesz, to później mogę podrzucić kilka przepisów do przetestowania z jaglanki
malina_11
Hahaha uwielbiam jak tu zmieniaja się słowamiało być ciacho
nie no leżę i się śmieje xd
Dokładnie a teraz ubierzesz się w kurtke szalik bo zimno na dworze a w samochodzie się człowiek gotuje zaraz
Co do tego zimowego ubierania..
Ja dziś pojechałam zdać egzamin wewnętrzny na prawko przed jazdami, a że czekałam długoooo na autobus to mi się zebrało na siusiu
gdy już dojechałam no to myślę polecę do kauflanda bo od przystanku do ośrodka jeszcze chwile mam. Lece pędze już myślami jestem gdzie indziej.. jeszcze chwila i Ci ulży myślę sobie.. wchodzę do toalety i takie whaaat? zapomniałaś że masz ogrodniczki, głupia.. i się weź człowieku rozbieraj w toalecie.. duża kurtka, szalik i dopiero spokojnie może człowiek przejść do czynności 

Margana
Kinga moze byc tak, ze od malej ilisci picia. Ale najwazniejsze, ze wszystko ok[emoji5]Jestem dziewczyny, nie nadrobię dzisiaj [emoji5]️ jeśli chodzi o owłosienie to mi w tej ciąży na nogach bardzo wolno rosną i mam bardzo mało ale ja z tych mało owłosionych [emoji5]️ najwięcej włosów mam na głowie [emoji5]️ morfologie mam super hemoglobina mi się podniosła wszystko w normie. A mocz nie wiem bo mam azotyny czy coś takiego niby piszę że występują przy zakażeniu dróg moczowych ale przy tym są jeszcze leukocyty i bakterie a ja nie mam ani jednych ani drugich może to przez to, że jeszcze za mało piję, w czwartek się dowiem na wizycie
Aniołek[*]8.08.2017
G
gosc12
Gość
A w ciazy mozna stosowac ?
reklama
Margana
Wkleilam wyzej sklad[emoji5]I można bezpiecznie stosować w ciąży?
Jutro wyślę męża do apteki![]()
![]()
Aniołek[*]8.08.2017
Podziel się: