reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
O matko, no wlasnie ja taki zmarzluch, ze bardzo grubo sie ubieram, a potem sie wszedzie dusze (w aucie, sklepie, przychodni)

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Lepiej sie podusic w pomieszczeniu niz umarznac na dworze . brrrr :p

Aga a napiszesz z czego to? Bo jestem bardzo ciekawa[emoji5]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Jasne ;)

Akurat to taki "pseudosernik" (test receptury na dzień babci, żeby nie eksperymentować w ostatniej chwili ;))

Spód - zmielone migdały i daktyle (szklanka migdałów, ok 15 namoczonych daktyli, łyżka oleju kokosowego, trochę wody, w której moczyły się daktyle, tak żeby było kruche ale pod palcami się kleiło)
Krem - na bazie kaszy jaglanej i ew mleka kokosowego (trochę ponad pół szklanki kaszy, rozgotowanej, można ugotować z mlekiem kokosowym, potem dodane pół łyżeczki agar, bo nie używam żelatyny, łyżka ksylitolu i sok wciśnięty z 1 cytryny, zblendować, można dodać zblendowane pół szklanki namoczonych nerkowców - smakuje bardziej jak ser ;))
Galaretka - domowa, z truskawek ;) (truskawki pokrojone i trochę postały na kuchence, plus agar)

(w wersji dla babci był krem z daktyli i mielonych orzechów zamiast galaretki)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Cześć Dziewczyny,
U mnie 15tydzień i pierwszy raz na jakimkolwiek forum, więc w obydwu kwestiach jestem praktycznie amatorem :) Od dwóch tygodni leżę w łóżku, boli mnie dupsko i już wydałam prawie całą wypłatę na wyprzedaże w zalando, więc muszę prędko zająć się czymś innym. Tym bardziej, że jeśli będę musiała leżeć do końca ciąży, to zwariuję bez wsparcia i jeszcze do tego kompletnie się spłuczę :D Obecnie czekam na wizytę u lekarza 7 lutego, który mam nadzieję powie mi, że mogę wrócić do normalnego życia. Teraz przebywam na "wakacjach" u rodziców, co jest z jednej strony wspaniałe (jajka od kurki, obiad, który nie jest kanapką z żółtym serem, te sprawy), ale z drugiej strony ciężkie - mnóstwo złotych rad i presja ze strony osób, które swoją ciążę przeszły przebojem (zero mdłości, plamienia, wcześniejszych poronień i w ogóle to pewnie mogłyby rodzić codziennie), tęsknię za mężem i generalnie to jestem strasznym mięczakiem :) Reasumując - muszę inaczej się uduszę! :)

Czesc :) Milo Cie poznac :) w ktorym jestes tygodniu? Z ciaza cos nie tak? Zawszr sa zlote rady, ale dobrze, ze nie jestes sama i ma Ci kto teraz pomoz skoro musisz lezec :)

A juz widze przepis. Probowalam kiedys zrobic ciastka z kaszy jaglanej i byly niedobre. Zrazilam sie do wypiekow z kaszy jaglanej[emoji5]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Ja kaszę jaglaną pokochałam za uniwersalność, i ciężko byłoby wymyślić coś, gdzie jej nie dawałam ;)

Jak chcesz, to później mogę podrzucić kilka przepisów do przetestowania z jaglanki ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Hahaha uwielbiam jak tu zmieniaja się słowa :D miało być ciacho :D nie no leżę i się śmieje xd
Dokładnie a teraz ubierzesz się w kurtke szalik bo zimno na dworze a w samochodzie się człowiek gotuje zaraz

Co do tego zimowego ubierania..
Ja dziś pojechałam zdać egzamin wewnętrzny na prawko przed jazdami, a że czekałam długoooo na autobus to mi się zebrało na siusiu :huh:gdy już dojechałam no to myślę polecę do kauflanda bo od przystanku do ośrodka jeszcze chwile mam. Lece pędze już myślami jestem gdzie indziej.. jeszcze chwila i Ci ulży myślę sobie.. wchodzę do toalety i takie whaaat? zapomniałaś że masz ogrodniczki, głupia.. i się weź człowieku rozbieraj w toalecie.. duża kurtka, szalik i dopiero spokojnie może człowiek przejść do czynności :growl::growl::growl:

Jestem dziewczyny, nie nadrobię dzisiaj [emoji5]️ jeśli chodzi o owłosienie to mi w tej ciąży na nogach bardzo wolno rosną i mam bardzo mało ale ja z tych mało owłosionych [emoji5]️ najwięcej włosów mam na głowie [emoji5]️ morfologie mam super hemoglobina mi się podniosła wszystko w normie. A mocz nie wiem bo mam azotyny czy coś takiego niby piszę że występują przy zakażeniu dróg moczowych ale przy tym są jeszcze leukocyty i bakterie a ja nie mam ani jednych ani drugich może to przez to, że jeszcze za mało piję, w czwartek się dowiem na wizycie
Kinga moze byc tak, ze od malej ilisci picia. Ale najwazniejsze, ze wszystko ok[emoji5]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Do góry