Witam się weekendowo

Wczoraj po pracy już nie weszłam i miałam na nadrobienia chyba ze 20 stron

Ogólnie to dałam taki popis wczoraj M, że aż wstyd

Płakałam i śmiałam się na przemian

A zaczęło się od wózka oczywiście. M stwierdził, że jednak nie ma co kupować Hollanda w groszki bo pewnie po krótkim czasie musiałby wysłuchiwać mojego narzekania na ten kosz na zakupy, w sumie ma rację bo ten kosz ciągle mnie kłuje w oczy

Potem stwierdził, że chce wózek z jakimś żywym kolorem np żółtym (wczoraj jak jechaliśmy oglądać ten wózek Bebetto Vulcano to właśnie był taki z żółtymi wstawkami) lub zielonym, na co ja zawsze w głowie miałam stonowane kolory a on mi mówi o żywych

Na koniec stwierdził, że jak mówił ciągle, że jemu to obojętne to było mi źle i ciągle i tak go pytałam o zdanie, to teraz jak się wypowiedział to też mi źle bo podoba mu się co innego

I tak się zaczęło moje płakanie. Najlepsze, że nie umiem nad tym zapanować, jak już się zacznie to jest horror i mogę zapomnieć o uspokojeniu się

Biedny ten mój Marcin
To już po wizycie, dzidzia 10 cm kość udowa odpowiada 14+3 a główka 15 tydz więc wszystko dobrze bo ja jestem 15+1, nie pokazała kim jest zasłoniła się
Super, że wszystko dobrze

Ja też na ostatniej wizycie byłam w 15+1

i dzidzia też miała 10 cm

A masz może podane pomiary kości udowej, brzuszka i główki? Też miałam małe rozbieżności w wielkości

Może to dziewczynka skoro taka wstydliwa?

Bo póki co to widzę, że chłopaki to pokazują od razu co mają między nogami haha
Super że ok

Wstydliwa jak moja, też się chowa albo zasłania
Obstawiam u Ciebie dziewczynkę

skoro nie chce się pokazać, nie to co nasze forumowe chłopaki
Dziewczyny !! Od godziny 10 upisalyscie ponad 30 stron

w koncu nadrobilam
To super, takie pelne C moglabym miec do tego onca ciazy
Albo oddacie mi po trochu
Tez masz dziurke po kolczyku
Ja tez jestem maniaczka sprzatania, dzien w dzien porzadki, a raz na tydzien totalna zmiana dodatkow w pokojach

dzisiaj w salonie mieta, w sypialni szary a u brata granat
Tez marudze ale juz pare rzeczy kupilam, mam czas 30 dni na wymiane, jesli 13ego sie dowiem jaka plec to zdaze
Niedaleko mnie mieszka chyba tylko Nagini, o ile sie nie myle
Ja w trakcie ciazy nawet nie mam nerwow, chyba ze na swojego

ale dzisiaj myslalam ze rozszarpe wszystkich. Najpierw starszy Pan sasiad wxhodzil mi do mieszkania i pytal o pierdoly, a jak zamknelam drzwi na klucz to szarpal klamke... Pozniej, poszlam odebrac ze skrzynki z mojego mieszkania ktore jest w trakcie remontu i tam nie mieszkamy rachunki. Okazalo sie ze jest domofon, nie mialam jak wejsc ani klucza ani informacji.. Ehhh
Ja mam ostatnio duzego kaca.. Zaczynam czasem pic gazowane bo juz nie daje sobie rady, i boje sie czy robie bardzo zle ?
A ja 13.. Tez mam dzisiaj zle przeczucia
A ja dopiero gdzies 13. W ogole zauwazylam ze ciagle chodze na wizyty 13 dnia miesiaca. Taki pechowy troche dzien. :/
Ty mi nawet nie mów o 13

Mój M się śmieje, że jeszcze uda mi się urodzić w piątek 13go

Ale by było
Właśnie do mnie dotarło, że mamy ten sam termin... Spostrzegawcza jestem w tej ciąży, nie ma co [emoji23] [emoji23] [emoji23]
Też mam ten sam termin

I z Om i z pierwszego prenatalnego
Fajnie

chyba sporo jest mamusiek na 9 lipca

)) ciekawe jak ostatecznie się rozpakujemy
27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Też jestem ciekawa której uda się rozpakować zgodnie z terminem
No jest ciezko, zwlaszcza, ze ceny sa jakie sa. A wiekszosc rzeczy procz ubranek wypada kupic nowe.
A czemu wypada kupić większość rzeczy nowych? Ja tam uważam, że jak się nie ma problemu z ubrankami używanymi to tym bardziej można mieć np wózek, bujaczek itp również używane

Ja to prędzej bym mogła mieć używany wózek a ubranka dla dziecka nowe
Tez mam wanne w mieszkaniu, tu u mamy prysznic i drogiej wanienki kupowac nie bede. Musze w ogole popatrzec jakie sa, bo jeszcze sie tym nie zajelam. Nie wiem ktora lepsza
My też nie zamierzamy kupować drogiej wanienki. Prawdopodobnie kupimy tą z Ikei za 20 zł. Jest fajna podgumowana. Mnie tam nie przekonują te całe konstrukcje wanienek ze stelażami bo to jakby nie patrzeć kolejny mebel, który trzeba gdzieś upchać a my nie mamy miejsca
@kinga30 , dziś 14t6d

Malutka waży całe 116gram
To nasz maluch to chyba pączuś bo w 15+1 ważył 148g
hej

my po USG genetycznym, Kropek zdrowy, duży

serduszko pięknie bije i wszystko na miejscu

nie chciał współpracować, bo był zajęty fikaniem ale nie po naszej myśli

lekarz kazał wypić pepsi pochodzić chwilę i wrócić

potem się ładnie ułożył

ale uparciuch nie pokazał kim jest

mężu szczęśliwy i brak mu słów

chodzi i się cieszy
Super, że wszystko dobrze

Na pewno Ci ulżyło
mallutka, tylko USG robiłam. Dokładnie tak jak piszesz
A czemu tylko usg a testu podwójnego (Pappa) nie? My robiliśmy komplet, bo podobno tylko te dwa badania dają są bardziej wiarygodne tym bardziej się o tym przekonałam gdy zobaczyłam film mamyginekolog właśnie na ten temat. Podsyłam link do filmu.
Ta dokładnie. Wg cała ciąża to boski okres. Ja w I trymestrze wymiotowałam jak kot. W drugim spać w nocy nie mogę zmęczona chodzę o 21 i rano o 6 oczy jak 5 zł . Wstaje z bólem głowy teraz wieczorem wg znowu strasznie źle się czuje jeść nie mogę;///
Współczuje złego samopoczucia. Dla mnie ciąża to na prawdę cudowny stan, pewnie tylko dzięki temu, że nie mam żadnych dolegliwości
Ja tez nic nie kupilam jeszcze uwazam ze to za wczesnie nie ma sie co spieszyc zreszta nawet nie mam czasu. Po sklepach chodzic tez mi sie nie chce zbytnio bede miala czas jak pojde na l4 to moze wtedy aczkolwiek uwazam ze.jeszcze sporo czasu mam
Niby wcześnie i mamy dużo czasu ale jakby nie spojrzeć to mnie np już kończy się 17 tydzień a to już ostatni tydzień 4 miesiąca, zaraz zacznie się już 5 miesiąc i do porodu tylko 4 miesiące o ile nie daj Boże nic się nie wydarzy. Ja tam nie chciałabym zostawiać wszystkich zakupów na ostatnie 2-3 miesiące