reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja tez nic nie kupilam jeszcze uwazam ze to za wczesnie nie ma sie co spieszyc zreszta nawet nie mam czasu. Po sklepach chodzic tez mi sie nie chce zbytnio bede miala czas jak pojde na l4 to moze wtedy aczkolwiek uwazam ze.jeszcze sporo czasu mam:)

reklama
No właśnie u mnie też mąż już wykuł stare futryny, teraz czeka nas kucie okna, stawianie ściany więc ja mam kurz wszędzie.

p19uqqmzxqi22hcj.png
To ja mam teraz tak na górze;∆ gdzie dziurę na schody mam w kuchni
1516947780-ca492f5ff978d7b6-aaaaaa.jpeg
1516947791-e1fd99ef40a80f8c-aaaaaa.jpeg
1516947917-cf2929a7b7ad20ba-aaaaaa.jpeg

xnw4yx8dw9gd7gz3.png

ug37df9hnfaek7g7.png

1usaanliaz4hsb90.png

Ja tez nic nie kupilam jeszcze uwazam ze to za wczesnie nie ma sie co spieszyc zreszta nawet nie mam czasu. Po sklepach chodzic tez mi sie nie chce zbytnio bede miala czas jak pojde na l4 to moze wtedy aczkolwiek uwazam ze.jeszcze sporo czasu mam:)
Dokładnie ja na l4 miałam iść w marcu ale pójdę końcem lutego chyba

xnw4yx8dw9gd7gz3.png

ug37df9hnfaek7g7.png

1usaanliaz4hsb90.png

Witam się weekendowo :D Wczoraj po pracy już nie weszłam i miałam na nadrobienia chyba ze 20 stron :p Ogólnie to dałam taki popis wczoraj M, że aż wstyd :p Płakałam i śmiałam się na przemian :p A zaczęło się od wózka oczywiście. M stwierdził, że jednak nie ma co kupować Hollanda w groszki bo pewnie po krótkim czasie musiałby wysłuchiwać mojego narzekania na ten kosz na zakupy, w sumie ma rację bo ten kosz ciągle mnie kłuje w oczy :p Potem stwierdził, że chce wózek z jakimś żywym kolorem np żółtym (wczoraj jak jechaliśmy oglądać ten wózek Bebetto Vulcano to właśnie był taki z żółtymi wstawkami) lub zielonym, na co ja zawsze w głowie miałam stonowane kolory a on mi mówi o żywych :D Na koniec stwierdził, że jak mówił ciągle, że jemu to obojętne to było mi źle i ciągle i tak go pytałam o zdanie, to teraz jak się wypowiedział to też mi źle bo podoba mu się co innego :D I tak się zaczęło moje płakanie. Najlepsze, że nie umiem nad tym zapanować, jak już się zacznie to jest horror i mogę zapomnieć o uspokojeniu się :p Biedny ten mój Marcin :p

To już po wizycie, dzidzia 10 cm kość udowa odpowiada 14+3 a główka 15 tydz więc wszystko dobrze bo ja jestem 15+1, nie pokazała kim jest zasłoniła się ☺️
Super, że wszystko dobrze :) Ja też na ostatniej wizycie byłam w 15+1 :) i dzidzia też miała 10 cm :) A masz może podane pomiary kości udowej, brzuszka i główki? Też miałam małe rozbieżności w wielkości :) Może to dziewczynka skoro taka wstydliwa? ;) Bo póki co to widzę, że chłopaki to pokazują od razu co mają między nogami haha :D

Super że ok :)
Wstydliwa jak moja, też się chowa albo zasłania ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Obstawiam u Ciebie dziewczynkę :) skoro nie chce się pokazać, nie to co nasze forumowe chłopaki :D

Dziewczyny !! Od godziny 10 upisalyscie ponad 30 stron :D w koncu nadrobilam :)

To super, takie pelne C moglabym miec do tego onca ciazy :D

Albo oddacie mi po trochu :D

Tez masz dziurke po kolczyku :D

Ja tez jestem maniaczka sprzatania, dzien w dzien porzadki, a raz na tydzien totalna zmiana dodatkow w pokojach :) dzisiaj w salonie mieta, w sypialni szary a u brata granat :D

Tez marudze ale juz pare rzeczy kupilam, mam czas 30 dni na wymiane, jesli 13ego sie dowiem jaka plec to zdaze :)

Niedaleko mnie mieszka chyba tylko Nagini, o ile sie nie myle ;)

Ja w trakcie ciazy nawet nie mam nerwow, chyba ze na swojego :p ale dzisiaj myslalam ze rozszarpe wszystkich. Najpierw starszy Pan sasiad wxhodzil mi do mieszkania i pytal o pierdoly, a jak zamknelam drzwi na klucz to szarpal klamke... Pozniej, poszlam odebrac ze skrzynki z mojego mieszkania ktore jest w trakcie remontu i tam nie mieszkamy rachunki. Okazalo sie ze jest domofon, nie mialam jak wejsc ani klucza ani informacji.. Ehhh

Ja mam ostatnio duzego kaca.. Zaczynam czasem pic gazowane bo juz nie daje sobie rady, i boje sie czy robie bardzo zle ?

A ja 13.. Tez mam dzisiaj zle przeczucia :(

A ja dopiero gdzies 13. W ogole zauwazylam ze ciagle chodze na wizyty 13 dnia miesiaca. Taki pechowy troche dzien. :/
Ty mi nawet nie mów o 13 :D Mój M się śmieje, że jeszcze uda mi się urodzić w piątek 13go :D Ale by było :p

Właśnie do mnie dotarło, że mamy ten sam termin... Spostrzegawcza jestem w tej ciąży, nie ma co [emoji23] [emoji23] [emoji23]

0d1yrjjgtd95fou3.png
Też mam ten sam termin :D I z Om i z pierwszego prenatalnego :)

Fajnie ;) chyba sporo jest mamusiek na 9 lipca :))) ciekawe jak ostatecznie się rozpakujemy :D

p19u3e3k04lxbptw.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Też jestem ciekawa której uda się rozpakować zgodnie z terminem :)

No jest ciezko, zwlaszcza, ze ceny sa jakie sa. A wiekszosc rzeczy procz ubranek wypada kupic nowe.
A czemu wypada kupić większość rzeczy nowych? Ja tam uważam, że jak się nie ma problemu z ubrankami używanymi to tym bardziej można mieć np wózek, bujaczek itp również używane :) Ja to prędzej bym mogła mieć używany wózek a ubranka dla dziecka nowe :)

Tez mam wanne w mieszkaniu, tu u mamy prysznic i drogiej wanienki kupowac nie bede. Musze w ogole popatrzec jakie sa, bo jeszcze sie tym nie zajelam. Nie wiem ktora lepsza
My też nie zamierzamy kupować drogiej wanienki. Prawdopodobnie kupimy tą z Ikei za 20 zł. Jest fajna podgumowana. Mnie tam nie przekonują te całe konstrukcje wanienek ze stelażami bo to jakby nie patrzeć kolejny mebel, który trzeba gdzieś upchać a my nie mamy miejsca :p

@kinga30 , dziś 14t6d :) Malutka waży całe 116gram :p
To nasz maluch to chyba pączuś bo w 15+1 ważył 148g :p

hej ;) my po USG genetycznym, Kropek zdrowy, duży :) serduszko pięknie bije i wszystko na miejscu :) nie chciał współpracować, bo był zajęty fikaniem ale nie po naszej myśli ;) lekarz kazał wypić pepsi pochodzić chwilę i wrócić ;) potem się ładnie ułożył :) ale uparciuch nie pokazał kim jest ;) mężu szczęśliwy i brak mu słów ;) chodzi i się cieszy :p
Super, że wszystko dobrze :) Na pewno Ci ulżyło :)

mallutka, tylko USG robiłam. Dokładnie tak jak piszesz :D
A czemu tylko usg a testu podwójnego (Pappa) nie? My robiliśmy komplet, bo podobno tylko te dwa badania dają są bardziej wiarygodne tym bardziej się o tym przekonałam gdy zobaczyłam film mamyginekolog właśnie na ten temat. Podsyłam link do filmu.

Ta dokładnie. Wg cała ciąża to boski okres. Ja w I trymestrze wymiotowałam jak kot. W drugim spać w nocy nie mogę zmęczona chodzę o 21 i rano o 6 oczy jak 5 zł . Wstaje z bólem głowy teraz wieczorem wg znowu strasznie źle się czuje jeść nie mogę;///

xnw4yx8dw9gd7gz3.png

ug37df9hnfaek7g7.png

1usaanliaz4hsb90.png
Współczuje złego samopoczucia. Dla mnie ciąża to na prawdę cudowny stan, pewnie tylko dzięki temu, że nie mam żadnych dolegliwości :)

Niby wcześnie i mamy dużo czasu ale jakby nie spojrzeć to mnie np już kończy się 17 tydzień a to już ostatni tydzień 4 miesiąca, zaraz zacznie się już 5 miesiąc i do porodu tylko 4 miesiące o ile nie daj Boże nic się nie wydarzy. Ja tam nie chciałabym zostawiać wszystkich zakupów na ostatnie 2-3 miesiące :)

Ale słodkie to body w zwierzątka :D Jaki rozmiar kupiłaś? Widzę, że idziecie póki co w neutralne tak jak my :D
Mam kość udowa i główkę. Kość udowa ma 17 mm to odpowiada 14+3 a główka 34 mm to odpowiada 15 tydz. Z poprzednich ciąż wiem, że to jeszcze może się 10 razy zmienić kość udowa może iść tygodniami do przodu.

Ola, ale podobaly Ci się te wozki, czy też te kosze mają takie jak Holland?
Dobrze, ze się rozklejasz tylko przy mężu... Ja non stop płaczę. Przed wczoraj płakałam w przedszkolu, bo wychowawczyni mojego Adasia mi powiedziała, że ten gryzie dzieci, no to ja w ryk. Później mnie przepraszała, a mi było tak strasznie głupio ;)

reklama
Mam kość udowa i główkę. Kość udowa ma 17 mm to odpowiada 14+3 a główka 34 mm to odpowiada 15 tydz. Z poprzednich ciąż wiem, że to jeszcze może się 10 razy zmienić kość udowa może iść tygodniami do przodu.
Ja mam kość udową 1,5cm co odpowiada 14+6 a a szerokość główki 3,2cm co odpowiada 15+0 :) Mam też podany obwód brzuszka 10,3cm i to odpowiada 16+4.

Ola, ale podobaly Ci się te wozki, czy też te kosze mają takie jak Holland?
Dobrze, ze się rozklejasz tylko przy mężu... Ja non stop płaczę. Przed wczoraj płakałam w przedszkolu, bo wychowawczyni mojego Adasia mi powiedziała, że ten gryzie dzieci, no to ja w ryk. Później mnie przepraszała, a mi było tak strasznie głupio ;)
Spoko jest ten Vulcano. Ma delikatną konstrukcję tylko, że rama jest tylko w białym kolorze. Jedynie w wersji s-line jest i w białej i grafitowej ale za to nie ma tego koloru, który mi się podoba, takiego szarego. Mojemu M się on najbardziej podoba :) Kosz ma całkiem inny niż ten Holland. W Hollandzie jest taki:
indeks.jpg

A w Vulcano taki:
product_106_3_image.jpg

Dużo wygodniejszy moim zdaniem. Bo do Hollanda nie wyobrażam sobie włożyć np butelki z wodą, szczególnie tak na szybko :)

olaaa7, ale appa na USG tak nie z krwi? Bo . przezierności fałdu karkowego (NT) i ocenę stanu kości nosowej u dziecka
Nie znam się to mogę mieszać
Pappa jest tylko z krwi. Przezierność i kość nosową no i całą resztę innych rzeczy lekarz sprawdza na USG a test Pappa (test podwójny) jest tego uzupełnieniem. Ale jeśli masz dobre wyniki to pewnie lekarz uznał, że wystarczy tylko USG :) Ja już jestem starsza :D mam 31 lat w lipcu i mnie wyniki z samego USG wychodziły jakoś 1:3000, 1:4000. Ale mój lekarz zleca swoim pacjentką i usg i pappa :)

A to mój bobas
Śliczności [emoji7] Ale te nasze bobasy się zmieniają szybko :) dopiero były maleńkimi groszkami :)

Załączniki

• indeks.jpg
    indeks.jpg
    7,2 KB · Wyświetleń: 7 127
  • product_106_3_image.jpg
    product_106_3_image.jpg
    17,3 KB · Wyświetleń: 7 122
Do góry