reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

Jestem po wizycie :) Potwierdzony Synuś, także specjalistka od usg genetycznego kolejny raz dobrze rozpoznała płeć już w 12 tygodniu :) Mały waży około 220 gramów. Szyjka długa i zamknięta, lekarz określił, że jest "idealnie". Mam skierowanie do neurologa, ze względu na problemy z pęcherzem moczowym - nie odczuwam parcia na pęcherz, nie wiem kiedy chce mi się sikać. Chodzę do toalety jak sobie przypomnę, że dawno nie byłam albo jak zaczyna boleć mnie podbrzusze. W pierwszej ciąży takich atrakcji nie było...;)
Trochę boję się cieszyć, z pierwszym Synkiem też wszystko było dobrze aż do 21 tygodnia...a potem szpital i tragedia. Teraz lekarz mówi, że jest zupełnie inna sytuacja, że szwy będą trzymać nawet jak się szyjka skróci a pęcherz płodowy się wpukli...No oby miał racje.
Magnez mogę brać - ile chce. Lekarz mówi, że ta dawka w tabletkach to malutko, że w kroplówce są około 2 gramy, a jak są wskazania do suplementacji magnezu to dają w zastrzykach i 6 mg.

@Jola92 Chciałabym to widzieć na żywo :) Czytając już się śmiałam :p

reklama
Dobrze , że nie bo jeszcze byś przymarzla do drogi hahahaha
Jeszcze żeby było śmieszniej to jak zaczęłam krzyczeć sąsiad zaczął do mnie podbiegać i krzyknął żebym puściła torbę a ja na to "nie bo jajka" i wtedy sie wywaliłam :D Ocalały 4 jajka, akurat tyle potrzebuje :D

Ja już poranną porcję oponek i pączków usmażyłam, zapakowałam mężowi do pracy i porcję dla mamy i babci :)
Niestety kółeczek nie sfotografowałam, bo mąż od razu zapakował, paczki też już spakowane "na drogę", ale fotka na szybko ;)
e4f8a071213502b8300e51884541cedd.jpg

0d1yrjjgtd95fou3.png

Wooooo cudowne
Anity tez hmmm
Ja kupie

Jestem po wizycie :) Potwierdzony Synuś, także specjalistka od usg genetycznego kolejny raz dobrze rozpoznała płeć już w 12 tygodniu :) Mały waży około 220 gramów. Szyjka długa i zamknięta, lekarz określił, że jest "idealnie". Mam skierowanie do neurologa, ze względu na problemy z pęcherzem moczowym - nie odczuwam parcia na pęcherz, nie wiem kiedy chce mi się sikać. Chodzę do toalety jak sobie przypomnę, że dawno nie byłam albo jak zaczyna boleć mnie podbrzusze. W pierwszej ciąży takich atrakcji nie było...;)
Trochę boję się cieszyć, z pierwszym Synkiem też wszystko było dobrze aż do 21 tygodnia...a potem szpital i tragedia. Teraz lekarz mówi, że jest zupełnie inna sytuacja, że szwy będą trzymać nawet jak się szyjka skróci a pęcherz płodowy się wpukli...No oby miał racje.
Magnez mogę brać - ile chce. Lekarz mówi, że ta dawka w tabletkach to malutko, że w kroplówce są około 2 gramy, a jak są wskazania do suplementacji magnezu to dają w zastrzykach i 6 mg.

@Jola92 Chciałabym to widzieć na żywo :) Czytając już się śmiałam :p
Super, że wszystko dobrze☺️

Witam w tlusty czwartek!! Niedawno otworzylam oczy.. Przez dzisiejsza wizyte cala noc nie spalam i znowu snily mi sie pierdoly... Tym razem hardcore- bylam wampirzyca w ciazy... Dacie wiare??

Jeszcze poltora h do wizyty... Zniose jajko chyba...

A jak u was? Ile juz paczkow zjadlyscie??

0d1ysek2pjkx1f5v.png
3 mam kciuki [emoji16] ja o 11:55

f2w39n7303c24ozn.png

Zjadłam paczka poszłam się zważyć jeszcze raz i było pół kg mniej [emoji16] wniosek? Jeden paczek spala pół ki tłuszczu w pięć minut [emoji16][emoji16][emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png

Czekaj to muszę zjesc z 8 żeby na wadze było tyle ile chce [emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

corka chodzi do szkoly wiec od rana do poludnia i tak nie spedzimy razem staram sie w weekendy nadrabiac i wtedy chodzimy do kina i leniuchujemy
ja pracuje od 8-16 w jednej firmie potem jade a sklep do 17:00 i wracam do domu wtedy obiad pranie lekcje i wieczor wiec tez spedzamy czas razem a przynajmniej sie staram
czekam az pojde na l4 od maja wtedy wkoncu odpuszcze i bede miala wiecej czasu bo to co musze zalatwic robie wszystko po pracy a potem bede miala czas od rana
mam w planach wogole nie wracac na etat po maierzynskim chcialabym pobyc w domu z dzieciami 2x w tyg pracowac w sklepie reszta pracownica zobaczymy jak wyjdzie w praniu

To masz niezły zap... ja na 1 etacie z ogarnianiem domu i dziecka czuje się wykończona... myśle ze wyluzowanie po porodzie to dobry pomysł :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny co ja dziś odwaliłam... Wstyd się teraz będzie na osiedlu pokazać :D Jak wracałam ze sklepu to sąsiad jechał samochodem i mnie zgarnął. I tak sobie jedziemy gadamy, jest fajnie. Dojeżdżamy, parkujemy i wysiadamy z auta. Ja chciałam to zrobić szybko (nie wiem czemu) i jak już stałam jedną nogą a drugą stawiałam to się poślizgnęłam. I zaczął się pokaz. Ja zaczęłam piszczeć, i machać rękami żeby sie nie wywalić. Wywaliłam się i tak a przez te wymachy rąk zakupy zaczęły lewitować by przy upadku wyleciec w powietrze :D Dostałam ogórkiem w twarz a na samochodzie sąsiada wylądowało pieczywo. Był bardzo miły i starał sie nie śmiać ale gdy zobaczył, że aż sie zapowietrzyłam bo tak sie śmiał to i on wybuchł :D Nasz osiedlowy ochroniarz tez stał i sie smiał :D Było super, polecam :D
Nie byłam gorsza ostatnio idąc do WC na stacji gdzie trzeba było zapłacić a nie miałam gotówki i babka powiedziała że mam przejść pod tymi obrotowymi bramkami... I to był błąd.. Chyba za szybko chciałam się wyprostować i poleciałam jak Małysz do przodu głową uderzając prosto w plastikową reklamę gum do rzucia :D i jeszcze się przewróciłam jak się odbiłam od reklamy :D ale mega bo była neonowa.. Siedziałam i się śmiałam a mój M patrzył na mnie z przerażeniem w oczach czy wszystko ok:D... Całą drogę się śmiałam i WC sikając też hahahaha

p19u3e3kdy9sfk73.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Do góry