Margana
Fanka BB :)
No ja yez znam taka wersje.A mi lekarka mówiła jak syn miał ospę, że zaraża dopóki wszystkie krosty nie zmienią się w strupki.
![]()

Aniołek[*]8.08.2017
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No ja yez znam taka wersje.A mi lekarka mówiła jak syn miał ospę, że zaraża dopóki wszystkie krosty nie zmienią się w strupki.
![]()
Na to liczęJak się przeprowadzicie to sobie wszystko na błysk wysprzatasz![]()
Mozesz zalapac polpasca. Ponoc mniej niebezpieczny jesli to wtorna infekcja. Momo wszystko nie ryzykowalabtm kontaktu.Yyy piszecie o ospie... I mam pytanie [emoji780] ja przechodziłam ospe już ale mój chrześniak ma a mam jechać do siebie do domu gdzie on jutro będzie.... I teraz pytanie [emoji780] czy coś mi grozi???? W sensie mimo że już na nią chorowałam mogę coś załapać??? Albo dzidziuś nie daj Boże
![]()
27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Twierdzi że jej nic nie było bo przechodził ospe jako dziecko niestety odbiło się to na dziecku w brzuszkuNie bardzo rozumiem. Ona przeszla ta ospe w ciazy?
![]()
![]()
Aniołek[*]8.08.2017
Wiesz co tak troche nieladnie, ze sie innymi nie przejmuja. W starszym wieku ospa i polpasiec moga byc bardziej niebezpieczne, wiwc moum zdaniem tak nie bardzo narazac rodzicow. A niemowlak jak mial zalapac to niestety juz zalapal.Mojego chrześniaka nie ma dziś i jutro o moich rodziców więc mogę śmiało jechaćbrat z bratową chcieli się "pozbyć" synka bo mają niemowlaka w domu.. Chcieli na parę dni zostawić go u moich rodziców No niestety muszą sobie poradzić, mama powiedziała że ja przyjeżdżam i mają go absolutnie nie przywozic... A brat zły... No żal serio...
![]()
27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Moj M az do slubu mieszkal w jednym pokoju z rodzicami i siostra[emoji6]Pewnie ze tak, ja mam 53 i 3 dziecko w drodze
![]()
Na szczęście u nas każdy już miał ospeWiesz co tak troche nieladnie, ze sie innymi nie przejmuja. W starszym wieku ospa i polpasiec moga byc bardziej niebezpieczne, wiwc moum zdaniem tak nie bardzo narazac rodzicow. A niemowlak jak mial zalapac to niestety juz zalapal.
![]()
![]()
Aniołek[*]8.08.2017
Niestety, nie wszystko sie da uniknac. Jak lezalam te 4 dni z mloda w szpitalu to tez wszyscy mowili, ze nie powinnam. No ale co zrobic? Olac starsze dziecko?Unikać się da, jeśli chorują inni, ale jeśli domownik? Co jeśli np drugie dziecko jest chore? Tak hipotetycznie... Przecież się nie da unikać....:O
![]()
Agatka ale przy skaracajacej sie szyjce siedzenie jest ponoc jeszcze gorsze od chodzenia [emoji53] Mi tak przynajmniej mowiono w pierwszej ciazy jak mialam problemy. Najgorsze jest siedzebie i chidzenie po schodach. Najlepsze oczywiscie lezenie z pupa w gorze.Jestem,dziecie nakarmione ja też
jemy teraz po ciasteczku ,a zaraz będę robiła zawijasy z tortilli wszystko oczywiście na siedząco i mąż poda