reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja jem dużo więcej mięsa. Jajek też chyba zjadłam więcej, niż przez poprzednie dwa lata. I pomarańcze na kilogramy, sporo owoców. W poprzedniej ciąży od mięsa mnie odrzucało absolutnie, za to tajskie i fasolkę po bretońsku gotowałam nie raz w środku nocy. Teraz mam mały odpoczynek od zachcianek, bo straciłam węch przez przeziębienie, smaku też nie czuję i mogę jeść obojętnie co :)
To może i ja nie mam zachcianek przez ten mój zatkany nos :D wczoraj poczułam plyn do płukania na rajstopach i mnie zemdlilo :o

reklama
To nie wiem jak on mi zrobil badanie w tym 13 :/ dobrze, że teraz się zapisałam na to drugie

Nie zawsze są przeciwwskazania ja w pierwszej ciazy tez nie byłam moj lekarz sprawdził parametry które mieściły się w normach może twój tak samo zrobił

16udyx8di9hvrs5t.png

I później drugi raz mocne uderzenie w głowę i takie same objawy. Byłam wtedy w szpitalu ale nie pamiętam co mi robili. Po wstrzasnieniu te objawy by trwały aż do dziś ?

Nie, nie chodzi mi o to, że wówczas pewnie miałaś wstrząs a to co teraz się dzieje możliwe że jest konsekwencja... Chociaż mam znajomą która np. mdleje "bez powodu", tzn nie zdiagnozowano żadnej przyczyny. Ma 1 dziecko i wówczas mieszkała z nimi mama, żeby cały czas pilnować sytuacji, a na 2 się nie zdecydowała, bo bała się że coś może się stać jak będzie sama z maluchem.

Mam tylko nadzieję, że mnie nie będą sprawdzać....

0d1yrjjgtd95fou3.png

Skoro piszesz że mieszkasz daleko, to jest szansa że nikomu nie będzie się chciało :D

No właśnie po wstrzasie nie, chyba, że jest krwiak, ale krwiak byłoby widać na rezonansie /tomografie (najlepiej z kontrastem) - ale ani mri ani tomografu nie zrobisz w ciąży...

Też miałam kiedyś wstrzaśnienie jak się wywaliłam na lodzie i przywaliłam dość porzadnie potylicą, ale później neurolog jak szukałam przyczyny tych bólów głowy wykluczył związek - że skoro na mri czy tomografii z kontrastem nie ma żadnego krwiaka itd, to nie może mieć związku.

0d1yrjjgtd95fou3.png
Na tomografii nic nie wyszło. Mam nadzieję że nigdy więcej się to nie powtórzy a dzisiejszy ból głowy to jednorazowa sytuacja.

reklama
Do góry