reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny ja się powoli żegnam, trzymajcie się dzielnie. Walczcie, na prawdę warto! Zaglądać będę do Was na bieżąco, Wy też pamiętajcie o mnie i o moich Maleństwach!
Gdyby ktoś coś potrzebował jestem na priv.
@dżoasia @tamiza @Mruch @labelladurmiente @gosia321 @anett96 trzymam za Was mega kciuki i myślę codziennie :-*

Dziękuję że dużo z Was pomogło mi przejść najgorszy okres w moim życiu! :-)
O nieee!!! Nie zostawiaj nas tu :(:(
@Never give up no quźwa nie daje niestety pukam co jakiś czas do niego ale zero odpowiedzi , znać dają ale bóle przed miesiecznicą mą
No widzisz to u mnie tak samo. Glucha cisza. Gdzie te wiertla i młoty implantacyjne ja sie pytam??
O widzisz też chcę zabrać w marcu Stasia [emoji173]️ mąż się śmieje bo ja nic innego jak tylko Taś, Taś ;)
@Kurcia brala kurczaki to ja chyba mogę gąske :-D
A proszę:D otworzymy ferme drobiu ;);)

reklama
Dziewczyny może to głupie pytanie,ale ja poprostu nie czaje z tymi zastrzykami i wlewami:confused: przed transferem co one daja? Czy samemu można je robic czy koniecznie w klinice?sory,ale u mnie tego niestety nie ma:mad:
Kochana to wszystko jest na zlecenie immunologów, podaje się to w klinikach lub jakichś ośrodkach, oczywiście takich w których się to stosuje, pod ścisłą kontrolą lekarza

Rezygnujemy ze sterydu na pewno, jak chcemy transfer w przyszłym cyklu to zostają tylko te immunoglobuliny - szczepień nie negował, wg niego są równoważne z wlewami jeśli chodzi o działanie i skuteczność, ale wiadomo, że dłużej trwają i teoretycznie nie dają pewności, czy zadziałają od razu czy trzeba będzie doszczepiać. Ale to wyraźnie zostawił do mojej decyzji, nie tak jak tamten, że się uparł, że nie i koniec. Ale, wlew zrobimy jednak przed transferem - i to też moja decyzja, bo jeśli z każdego poprzedniego była ciąża to chyba mogę zaryzykować. Jak nie będzie implantacji, to juz na wieki wieków amen odpuszczę temat immunglobulin. Dodatkowo przepisał metforminę, bo dla niego ta insulina i glukoza jednak wysoka jest, dla tamtego nie było w tym problemu. Zapomniała durma pała tylko zapytać o heparynę, ale to już następnym razem "wyłudzę" :D
Na duży plus to to, że wizytę zaczął od dokładnego przeglądu badań :)

Nieee no, coś trzeba, żeby potem można było nadrabiać, a nie dążyć do trzycyfrowej liczby:p Nad kibelkiem mam nadzieję, że po prostu utrzymam wagę a nie będę tyć od początku :p

Cykl oczywiście sztuczny bo naturalny też u mnie jest jak sztuczny - brak owu, no i endo jak na lekarstwo - 4mm dziś tylko :/

No to kiedy ten transfer? :D
O heparynę walcz jak lew:)

Kochana to wszystko jest na zlecenie immunologów, podaje się to w klinikach lub jakichś ośrodkach, oczywiście takich w których się to stosuje, pod ścisłą kontrolą lekarza
Ajaja No właśnie tak was czytam ciagle i ciagle mysle co to jesto_Ohmmm No to chyba tego nie będę miała gdyż nie podchodzę do transferu w Polsce :mad: ,ale już jestem na dobrej drodze umówiona jestem u Pasnika i na biopsje :biggrin2: dziekuje ci Dzoasiu za odpowiedz

To czemu jedne "muszą" robić co pół roku, a innym wystarczy tylko raz przed pierwszą stymulacją?
Może zależy od lekarza - jak i z refundacją różnych leków. Jeden wypisuje na 100% bo "nie ma wskazań", a inny te wskazania spod ziemi wygrzebie i wpisze. W novum chyba wszystko zgodnie z przepisami wymagają, łącznie z comiesięcznymi wymazami na zwierzątka a w innych nie trzeba robić... i bądź tu mądra. Mi nawet wymazów nie kazali robić, a ostatnie miałam przed punkcją w maju. Ale jak polezę sama dla siebie je zrobić, bo kij wie co tam w trawie piszczy. W sumie miałam o to też zapytać i gucio, zapomniałam - jak zresztą chyba o połowie rzeczy, o które miałam zapytać :/ Ale i sam z siebie też powinien zlecić

reklama
Do góry