reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

O matko mi tez ostatnio jest jeszcze gorzej z zolodkiem. Co bym nie zjadla tak mnie boli, ze sie dotknac nie moge[emoji53]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

mnie kilka dni temu ścisnęło tak że musiałam chwilę poleżeć zgięta w pół. Ostatnio jakoś odczuwam mniejszą potrzebę jedzenia.

reklama
Monika ja z córka tez nie byłam na tych pierwszych bo lekarz zrobił usg i nie widział przeciwwskazań byłam potem w 20 tyg nie martw się napewno jest Ok tym bardziej ze mas usg co wizytę wiec jakby cis było niepokojącego to twój lekarz wysłałby cię do specjalisty

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Mi lekarz mowił tez o tym usg prenatalnym w 1 trymestrze a ja go pytałam czy widzi taka potrzebe , a on ze nie ale ma obowiazek mnie poinformowac

miałam zamiar ale jak mój lekarz powie że z tą szyjką jest coś nie tak to mogę sobie pomarzyć..
Przemyśl to jeszcze :) Mi moja gin surowo zabroniła jazdy na rowerze, bo upadki z niego w ciąży są mega niebezpieczne i niestety zdarzają sie częściej... Moja kolezanka będąc w 5 miesiacu ciąży musiała się przemieścić szybko o jakies 5 km. A że było lato to stwierdziła że przejedzie się na rowerze zamiast brać auto. I wywaliła się od razu po wejsciu na rower, bo nie ogarnęła że ma przesunięty środek ciężkości.
Ja pytałam o jazdę na łyżworolkach, powiedziała, że też mega niebezpieczne w ciaży . Nasze ciało i wszystko co w nim przechodzi ciężkie zmiany i mamy mocno zachwianą równowagę. Pamietaj o tym :)

Ja się jeszcze zastanawiam jakiej wielkości brzucha spodziewać się pod koniec maja :szok: Żeby wcisnąć się w jakąś kieckę na tą komunie i nie wyglądać jak krupniok (kaszanka) :-) :):baffled:
Ja brałam ślub w październiku i była u Nas na weselu koleżanka która urodzila równo miesiąc później. Miesiąc przed weselem kupiła sukienkę taką piękną dopasowaną, ale z dużyyyym zapasem miejsca na brzuszku. W dniu ślubu dzwoni do mnie jej mąż i mówi, że Ania nie chce przyjść bo nie mieści się w tą sukienkę :D Załozyła w końcu tunikę i leginsy i w tym z Nami swiętowała, ale pokazała Nam zdjecie z domu w tej sukience. Nie wiem jak w nią weszła, ale wyglądała jak ściśnięty salceson, a na brzuchu sukienka aż prześwitywała z napięcia :D

Przyznam, że na rowerze wiosną nie miałabym odwagi... Mam koleżanki, które do 6mc biegały itd, ale rower nie dość, że niewygodny (uciska...) to w wypadku wywrotki może być bardzo niebezpiecznie...

0d1yrjjgtd95fou3.png

A ja na rowerze uwielbiam jeździć ale jeżeli będę miała przeciwwskazania to nie wsiądę.. moja jedna znajoma jeździła do samego porodu druga do 8 msc, mogły to jeździły :)

reklama
Do góry