reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja używałam przy Lence pamers ale były okropne, przemykały mimo że co chwila się przebieralo pieluszkę. I odparzaly, myślałam o dada
Ja mam doswiadczenie z dzieciakami i pampersy najczesciej uczulaja. Ale wiadomo, kazde dziecko inne i trzeba wyprobowac na swoim.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Ja przy corce stosowalam dady z biedronki i babydream z rossmana. Jakosc jak sla mbie porownywalna z pampersami a cena o polowr mniejsza.
Ale tak na prawde to kazde moga dziecko uczulic, wiec nie ma sensu robic zapasow, tylko wyprobowac co dziecku odpowiada. W kazdym razie nie ma sensu zaczynac od najdrozszych.
Co do rozmiaru to mozna kupic na poczatek jedna paczke 1, a wiecej 2. Jak bedzie potrzeba wiecej jedynej to latwo dokupic.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
W zasadzie to 1 od 2 różnią się chyba tylko tym że mają wycięte miejsce na pepuszek. Ja też zacznę od dady

A z innej beczki - depilujecie się? Łydki depiluję normalnie (no dobrze, rzadziej niż zwykle, ale normalnie w sensie depilatorem)
Ale mam problem z pachami...
Przed ciążą depilator, ale że skóra wrażliwsza w ciąży, to nie mam odwagi, bo będzie za bardzo boleć... Na kremy do depilacji jestem uczulona, dzisiaj spróbowałam maszynką elektryczną, i leżę właśnie z rękami w bok, bo tak mnie podrazniła... Boję się, że zwykła jednorazówka będzie jeszcze bardziej "brutalna" :(
A wy co robicie? Depilator, maszynka?

0d1yrjjgtd95fou3.png
Pod pachami zwykła maszynka (ja mam wielorazową z wilkonsona). Tylko mocno nawilżam skórę i zapewniam dobry poślizg. Na nogach to samo. Za to tam na dole maszynką elektryczną którą uważam za wybawienie. Goli mnie do zera i nie zacina. Bo zwykłą maszynką zawsze sie tam zacinałam potem patrze na wkładce krew i już oczywiscie panika, zanim sobie przypomniałam, że przecież dziś robiłam tam na dole porządek.

A ja mam wanne i nie kozystam. Nie lubie sie moczyc[emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Ja tez mam wannę taka super wygodną, ale ze szklanym parawanem a nad nią deszczownica żeby można było wziac normalny prysznic. Mieszkamy tu od lipca, kąpałam się tylko 2 razy :D Zdecydowanie wolę prysznic :)

Nie ma co słuchać jakie pampersy inne stosują bo każdemu dziecku odpowiada co innego. Jedno dziecko będzie uczulone na dadę a inne będzie na pampers. I na odwrót. Ja mogę powiedziec że moja Mama miała ze mna duży problem, bo na wszystko źle reagowałam i dlatego cały czas musiała prac bawełniane pieluchy, które jako jedyne były tolerowane przez moja skórę. Raz nawet wuj z USA wysłał jakieś super zdrowe pampersy łagodzące czy cos tam to też mnie uczuliły
O matko ales problematyczna byla[emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Mi nic nie mowil, ani ja nie pytalam, bo nie lubie kapieli. Za ro prysznic biore bardzo goracy i troche sie tego obawiam.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Nom właśnie teraz ja też w miarę taki letni a uwielbiam gorącą wodę ;/ nie wiem czy doczytałam posta z moim pytaniem bo teraz produkujemy tak że już się gubie.;/ a.ty te skurcze miałaś bolesne ? Bo ja teraz nieraz mam to napinanie brzucha chwilowe i ból jak na okres niekiedy

Nom właśnie teraz ja też w miarę taki letni a uwielbiam gorącą wodę ;/ nie wiem czy doczytałam posta z moim pytaniem bo teraz produkujemy tak że już się glubie;/ a czy ty te skurcze miałaś bolesne ? Bo ja teraz nieraz mam to napinanie brzucha chwilowe i ból jak na okres niekiedy
Ja miałam bolesne skurcze, bol jak na okres, tylko mi sie szyjka nie skracała. Za to jak się rozbujaly to nie do zatrzymania i szyjke w 3 dni skrocily

W zasadzie to 1 od 2 różnią się chyba tylko tym że mają wycięte miejsce na pepuszek. Ja też zacznę od dady
Mnie się wydaje że jedna paczka 1 jak na poczatku wystarczy a tego idzie naprawdę bardzo dużo taki maluch to kupa za kupa ,; D a w razie czego można później dokupić większe lub takie same

reklama
Do góry