reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

Moja córka to typowa chlopaciara. Nie bawi się lalkamo, kucykami itp. Gra w minecrafta, uwielbia lego (ale nie te zaestawy dla dziewczynek), kocha dinozaury i ma ogromna wiedzę na ich temat. Nie chodzi na tańce tylko na piłkę nożną i judo. I nienawidzi spodniczek i koloru rozowego.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Jakbym o sobie czytała [emoji23]

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
I znowu stereotypy.... ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
I nie mówię, że tak jest zawsze, ale tak jest najczęściej :) najczęściej kobiety są kobiece a faceci mają swoje zainteresowania... Są faceci, którzy szyja na maszynie, sprzątają w domu, lubią dekorowac dom w zaslony, poduszki, lubią zakupy i mode, ale jest uch tylu co kobiet o męskich zainteresowaniach :)

f2w39n7303c24ozn.png

Ja mam dwie siostry i kontakt mamy równy i z ojcem i z matką. To samo mój K., który ma brata i super kontakt z obojgiem rodziców. Wszystko da się zrobić ;) U nas nie ma podziałów typu córeczki tatusia...itp.
Płeć zawsze była drugorzędna w stosunku do charakteru, temperamentu, zainteresowań itp.

Czytam ponad godzinę wasze poranne pogaduszki i końca nie widziałam :D
Ja mam siostre i dwóch braci, ja zawsze z mamą a siostra z ojcem. I tak jest do dzisiaj. Ja z ojcem nie utrzymuje kontaktu a O z mamą ledwo co.. w szkole zawsze wolałam towarzystwo chłopaków, dziewczyny były zazwyczaj fałszywe. No ale jeśli chodzi o dzieci to chyba bardziej dogaduje się z dziewczynkami, koniki,lalki,księżniczki :D

Ola, my zamawialiśmy od Łazur i są genialne każdemu polecam. Super sprawą jest profil soczewkowy (nie odparza, jak spuchną palce łatwo ściągnąć- mi jak spuchną obrączkę ściągnę, zaręczynowego 3 razy chudszego nie ;) )

Tak mi w ciągu 2-3 dni brzuch wypchało, że aż w szoku jestem P. do mnie wczoraj wieczór ]nie wypychaj brzucha, a ja do niego on taki jest :p
A mi nie rośnie ostatnio wogole. Urósł w ciągu tygodnia jak K był i od kad wyjechał to stoi w miejscu, czasem maleje nawet na kilka dni i stresuje :/ zabawne by było gdyby w przyszły czwartek jak K zjedzie znowu podrósł :D

Ja to muszę powiedzieć, że moja córka jest od początku moja☺️ tzn ona jest podobna do mnie mimo, że nie jest☺️ wszystko robi jak mama i jest mamy☺️ synek też jest mamy ale juz się bardziej interesuje tym co robi tata☺️
Może dlatego że mąż wyjezdza i go nie ma kilka tygodni. U nas będzie pewnie to samo, dziecko się zzyje ze mną bo tata będzie rzadko w domu :/ chociaż w sumie będzie się starał być co dwa tygodnie to dla takiego dziecka i tak kupa czasu.

reklama
Ooo super a gdzie dokładnie robiliście? My raczej też wybierzemy małego jubilera bo nie chcemy za dużo wydać. Niestety ten rok będzie owocny w dużo wydatków i nie możemy sobie pozwolić na szaleństwa. Póki co znalazłam jednego jubilera który ma kilka punktów na śląsku i kilka wzorów wpadło mi oko :) Chcemy żeby były cienki bo nam obojgu grubsze przeszkadzają.Zobacz załącznik 840777
Jakby to powiedzieć, wydaliśmy sporo mniej, niż wydalibyśmy w jakiejś sieci - tzn obrączki są dużo cięższe niż standard (zwłaszcza O), a i tak placiliśmy mniej... ;)
Do tego O kupił mi złote kolczyki motylki, które mnie urzekły za coś koło 300zł...

Dokładny adres podrzucę później, albo mam w notatkach ślubnych, albo O ma zapisane ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Do góry