reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

Jak komuś się dłuży czas między wizytami to zapraszam do mojego remontu, nie mam w co rąk włożyć :) A wizyta już we wtorek :) Nawet nie wiem kiedy przeleciały 4 tyg. Ale ja już się i tak nie zamartwiam :) Jestem spokojna, a odkąd czuję ruchy to już całkiem :)

p19uqqmzxqi22hcj.png

reklama
Na pewno nie jest tak źle jak mówisz..
W ciąży wygląda się dobrze, dzięki właśnie tym kształtom które nam przybywają. A skoro swojemu facetowi się podobasz to nie marudź :* i myśl sobie, że to domek i ciepelko dla waszego dziecka :)
Jeśli masz taką potrzebę to jedz, ja bym się cieszyła z apetytu bo niestety u mnie na minusie..
Apetyt ci przyjdzie na pewno. Ja tez sie martwilam ze nic nie jem a od tygodnia co chwile burczy w brzuchu i jesc sie chce. Z jednej strony sie ciesze a z drugiej boje ze sie szybko przytyje

0d1ysek2tzj8m0q3.png

Coś też Ci się dzieje? Zle się czujesz?

Czuje skurcz lewej strony. Źle mi nawet chodzić.. już tak raz miałam , z trzy tygodnie temu. To nie mogłam się ruszyć z podłogi. Ale na wizycie okazało się , że wszystko wporzadku. A dzisiaj powtórka tyle, że nie tak mocna jak wtedy. Wzięłam nospe , zjadłam śniadanie i zaraz wezmę magnez. Mam nadzieję, że to dziecko się tak ułożyło i uciska gdzie nie trzeba. A Ty lepiej sie czujesz ? Robili Ci USG dzisiaj ? Czy czekają do jutra ?

Jak komuś się dłuży czas między wizytami to zapraszam do mojego remontu, nie mam w co rąk włożyć :) A wizyta już we wtorek :) Nawet nie wiem kiedy przeleciały 4 tyg. Ale ja już się i tak nie zamartwiam :) Jestem spokojna, a odkąd czuję ruchy to już całkiem :)

p19uqqmzxqi22hcj.png
Ja poki co mam zastój w remoncie. Maz wyjechał na poligon i dopiero wroci 23 wiec kwiecień bedzie pracowity. A ruchow nadal nie czuje [emoji53]

0d1ysek2tzj8m0q3.png

Ja moge powiedzieć jakie dla mnie bóle nie są normalne bo źle mi się kojarzą chociaż każda z nas jest inna bóle brzucha jak na @ u mnie to były skurcze, bóle pleców ale tak na dole u mnie to były bóle krzyżowe, bóle bioder ale takie ciągnące na dół jak by dziecko chciało wyjsc. Teraz jeszcze mnie martwi ból blizny, i spojenie łonowe jak by za mocno to też bym alarmowala

Ja też Broń Boże nie chce nikogo straszyć i nakręcac, ale mam właśnie takie bóle wszystko na dole co możliwe to mnie boli zaczynajac od dołu kręgosłupa , bolu jak na @, pachwin , bioder właśnie ciśnienia jakby chciało mi coś wyskoczyć dokładnie tak jak pisałaś i aż idzie do nóg . Może spróbuj nogi do góry ja teraz muszę tak lezec właśnie a jak nieprzejdzie to może podjedź na IP zanim O jest w domu bo jednak później jesteś sama cały tydzień :*. Mam nadzieję , że to tylko zwykłe rozciąganie bo tak też może być miałam to wcześniej tylko nie aż w takim stopniu jak teraz i wtedy nic się nie działo a teraz już jest akcja . Oby to nic poważnego :*

Probowalam. Zrobilam cala miske salatki owocowej w 2 dni poszla [emoji13] czasami sie zastanawiam czy aby na pewno tam jest Michalek [emoji13]

0d1ysek2tzj8m0q3.png
Micha owoców się nie martw , dużo zdrowsze niż czekolada. Ale pewnie już Ci się znudziła taka sałatka i zjadłabys coś innego ? A może chce Ci się słodkiego jak robisz się głodna ? Spróbuj wtedy zjeść kanapkę. Może odechce Ci się nie zdrowego ? Zrób sobie kisiel, budyń, galaretkę ?

Czuje skurcz lewej strony. Źle mi nawet chodzić.. już tak raz miałam , z trzy tygodnie temu. To nie mogłam się ruszyć z podłogi. Ale na wizycie okazało się , że wszystko wporzadku. A dzisiaj powtórka tyle, że nie tak mocna jak wtedy. Wzięłam nospe , zjadłam śniadanie i zaraz wezmę magnez. Mam nadzieję, że to dziecko się tak ułożyło i uciska gdzie nie trzeba. A Ty lepiej sie czujesz ? Robili Ci USG dzisiaj ? Czy czekają do jutra ?
Te skurcze sa normalne na tym etapie ciazy. Ja tez czesto mam takie bole a zdarza sie ze chodzić nie moge z bolu.. Az cale krocze rozrywa

0d1ysek2tzj8m0q3.png

Dwa dni mnie brzuch pobolewal jak na miesiaczke, a dzisiaj w nocy nie wiedziałam jak spać. I leżę tak do teraz jak się położyłam krzywo. Czuje taki skurcz , ból . Na samym dole, jak jajnik . Zachodzi mi na lewe biodro, kręgosłup , kość ogonowa( gdzieś te miejsca ) wzięłam nospe ale nic nie daje. Do tego 3dni nie czułam nawet jednego najmniejszego ruchu. A bóle mam od tej sytuacji z bólem głowy i zaburzeniem widzenia.

No to udaj się na IP. Lepiej sprawdzić i może też znajdą przyczynę tego bolu głowy albo poradzą jakiś sposób jak sobie z tym radzić:*

reklama
Micha owoców się nie martw , dużo zdrowsze niż czekolada. Ale pewnie już Ci się znudziła taka sałatka i zjadłabys coś innego ? A może chce Ci się słodkiego jak robisz się głodna ? Spróbuj wtedy zjeść kanapkę. Może odechce Ci się nie zdrowego ? Zrób sobie kisiel, budyń, galaretkę ?
No właśnie najgorsze jest to ze ciagnie do niezdrowych rzeczy.. I najgorsze sa wieczory.. Zabijam nude jedzeniem

0d1ysek2tzj8m0q3.png

Do góry