reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

Dziewczyny a macie już coś z wyprawki do szpitala dla siebie ? Kurde ja już nam koszule nocne x3 szlafrok,i muszę kosmetyki pozamaeiac i resztę rzeczy bo u mnie to nic nie wiadomo
Koszule, szlafrok (prezent urodzinowy ;))
A poza tym standardowe wyposażenie szpitalne (torba spakowana leży w szafie)
Muszę zamówić majtki jednorazowe, podkłady, itd, ale to myślę, że poczekam do maja ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
U nas szpital w domu... mąż od wczoraj wymiotuje więc latam koło niego z herbatkami, grzankami itp a mnie po nocy zaczęło boleć gardło... wydaje mi się, że znowu mam czopy ropne. W poniedziałek podejdę do lekarza ale przez weekend muszę jakoś sobie poradzić. Macie jakieś sposoby na to oprócz płukania wodą z solą? Zaparzyłam też rumianek. A taka ładna pogoda się zrobiła i znów trzeba siedzieć w domu...

oar8qqmzp357f8q1.png

Aniołek 31.07.2017 (*)
Ty też..? :( współczuję bardzo :(
Niestety nic innego na gardło nie polecę, tylko płukanie i miód (dobry, polski, najlepiej rzepakowy, ale każdy polski może być, łyżeczką co jakiś czas w "postaci bezpośredniej" ;))

0d1yrjjgtd95fou3.png

U nas szpital w domu... mąż od wczoraj wymiotuje więc latam koło niego z herbatkami, grzankami itp a mnie po nocy zaczęło boleć gardło... wydaje mi się, że znowu mam czopy ropne. W poniedziałek podejdę do lekarza ale przez weekend muszę jakoś sobie poradzić. Macie jakieś sposoby na to oprócz płukania wodą z solą? Zaparzyłam też rumianek. A taka ładna pogoda się zrobiła i znów trzeba siedzieć w domu...

oar8qqmzp357f8q1.png

Aniołek 31.07.2017 (*)
O kurczę wspolczuje:( oby Wam szybko przeszło

Hej u mnie wkoncu noc przespana
Czuje się dziś lepiej i puściło z zatok

Martaa współczuje u mnie zeszły tydz mąż i corka chorzy byli tez szpital w domu

Ja mam piżamę i szlafrok ręcznik
Musze torbę kupić i jakieś higieniczne rzeczy

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Dzień dobry[emoji6]

Dawno mnie nie było. Z nadrobieniem to szans nie ma, tyle tego poszukujecie.

@martaaa515 podobno ba gardło lepszą sodą niż sól, można plukac też szałwia, działa przeciwzapalnie. Do tego wspomniany już miód.

@Agatka29 ja z wyprawki nic nie mam i jakoś o tym nie myślę. Zamówię większość z gemini +Rossmann. Muszę zobaczyć co mi zostało po pierwszym porodzie. Nie lubię koszul typowo do karmienia, więc spojrze co będzie w sieciowkach i tyle.

Zdrowia dla wszystkich mam i dzieciaczkow. No dobra dla tatusiów tez[emoji6] u nas Młody też coś katar ma. Chyba taki sezon.

U nas w sumie po staremu. Drugi syn rośnie pięknie, zdrowy chłopak.[emoji173] w środę polowkowe. Mamy spór z mężem co do imienia[emoji23]

Miłego weekendu [emoji173]

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom

Jak juz jestesmy w tamacie koszul do szpitala to jaki rozmiar zamawiacie?
Slyszalam zeby większy rozmiar kupować, ale nie wiem o ile większy :confused:?

Ja normalnie nosze s a kupiłam M po porodzie ten brzuch troszkę spadnie powinnam wejść

Ale z córka np przed nosiłam xs a koszule miałam Xl ... ale tez przytyłam 30 kg fakt po porodzie od razu 10 kg spadło i brzuszek tez ale jednak byłam szersza teraz przytyłam dużo mniej wiec liczę ze nie będzie tak tragicznie jak w pierwszej ciazy

16udyx8di9hvrs5t.png

ja zamowilam normalna s....mialam m to wielkie jakies byly .
Hej u mnie wkoncu noc przespana
Czuje się dziś lepiej i puściło z zatok

Martaa współczuje u mnie zeszły tydz mąż i corka chorzy byli tez szpital w domu

Ja mam piżamę i szlafrok ręcznik
Musze torbę kupić i jakieś higieniczne rzeczy

Super ze juz zdrowsza.jednak odpoczynek vyl ci wskazany.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
No ja też stwierdziłam, że wolę jak stoi spakowana narazie nie potrzebna niż potem się stresowac[emoji5]
Masz racje lepiej niech stoji spakowana. Ja nie mialm nic przygotowane w 1 ciazy to szlam na odzial w niedopranej szpitalnej koszuli i w kozakach. Mama na szybko mi rzexzy oragnizowala. Wiec tez wychodze teraz z zasady. Lepiej niech bedzie juz gotowa.
Koszule, szlafrok (prezent urodzinowy ;))
A poza tym standardowe wyposażenie szpitalne (torba spakowana leży w szafie)
Muszę zamówić majtki jednorazowe, podkłady, itd, ale to myślę, że poczekam do maja ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Dopisz jeszcze wkladki laktacyjne. :p

oar8qqmzp357f8q1.png

Aniołek 31.07.2017 (*)
Zdrowka dla meza. Masakra z tymi chorobami oby na ciebie nie przeszlo.
Dziewczyny a macie już coś z wyprawki do szpitala dla siebie ? Kurde ja już nam koszule nocne x3 szlafrok,i muszę kosmetyki pozamaeiac i resztę rzeczy bo u mnie to nic nie wiadomo
Ja mam jedynie szlafrok i czekam na zamowione koszule....a i kupolam klapki ppd prysznic. Tez musze ten temat ogarnac.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry