reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

Nam pozwolili w ciągu tych dwóch godzin wypić połowę kubeczka wody ale ja tylko trochę popilam po tej glukozie bo wiadomo woda to jeszcze rozrzedzenie
Czyli po 7 idę, pobierają krew na czczo. I w ciągu dwóch godzin mam wypić ten kubek ? I po dwóch godzinach pobierają krew ? Czy źle zrozumiałam ?

reklama
Czyli po 7 idę, pobierają krew na czczo. I w ciągu dwóch godzin mam wypić ten kubek ? I po dwóch godzinach pobierają krew ? Czy źle zrozumiałam ?
Zle xd idziesz pobierają Ci krew naczczo i dają Ci kubek z glukoza do wypicia później wychodzisz na korytarz i u mnie można było nalac sobie połowę kubeczka zwykłej wody żeby pić w razie potrzeby. Po pierwszej godzinie idziesz na kolejne pobranie krwi i znowu czekać i później ostatnie pobranie podręczników 2 godzinach i koniec

Aga noja corka nigdy w ciazy nie obudzila mnie w nocy. Po porodzie bardzo szybko przesypiala noce. Jest wiec nadzieja[emoji3]

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom
Ale miałaś grzeczne dziecko. Moje w ciąży dały się wyspać ale po porodzie kiepsko. Jedną do 3.5 roku, Kacper do 2 lat co 2 godziny ☺️

Pijesz od razu cały kubek glukozy i czekasz na pobranie godzinę i później znowu po godzinie ,pamiętam jak mi pielęgniarka mówiła żeby jak najszybciej wypić dużymi łykami bo tak to nie wejdzie

Helou babeczki..

...czytam sobie od rana pomiędzy mailami i co przerwę to 4 strony przybywają ;) ale skończyłam (na ten moment) :D

Dziewczyny macie poduszki ciążowe używacie je ?

Ja mam, używa jej moje starsze dziecko... ja póki co śpię wygodnie z dodatkową poduszką którą sobie podkładam pod brzuch, zgięte kolano itp. :)

Mąż w pracy, śniadanie zjadłam, Hania szaleje ;)
Moja grzeczna dziewczynka szaleć zaczyna ok 6 rano, i całkowicie się uspokaja najpóźniej o 23, nawet jak ja nie śpię - oby jej tak zostało po porodzie ;)

U mnie wygląda to podobnie, ale możliwie też że jeszcze nie czuję np. tych nocnych szaleństw i jak będzie większy to okaże się że w nocy ma drugie życie:-D

Ładny ten polar ale ja bym nie wiedziała co z tym zrobić ☺️

Me too :D Owinęłabym się i poszła spać :-D:-D

Dzień dobry :) czas wstać, ogarnąć się i pojechać na badania :) nocka kijowa bo sny jak z filmów Hitchcocka.. nie wiem co ja mam w tej głowie na prawdę.. Do tego było mi ciągle strasznie gorąco aż otworzyłam o 1 okno :o jak nie ja [emoji14] no ale cóż... Czas wstawać mimo wszystko :)

JA wczoraj też umierałam z gorąca, jak nigdy, bo zawsze mi zimno. Ale mamy dodatkowe grzałki w brzuchach, pewnie to dlatego :)

@Karla88, ja mam ten sam stres, że jak przestanę chodzić do pracy to będę non stop w domu z M., on teraz jeszcze ciągle narzeka- nie to że mu się dziwię- ale czasami mam dość już po weekendzie:baffled:

Zdjęcie opór sexy mamuśka :D

A co do jedzenia to u mnie: kanpka szynka + ogórek kiszony, pączek, kawa, herbata..

No jakaś tak zrzedze narzekam , że chyba wpi... by mi się przydał:D

Klapsy na goły tyłek...! :-) :)

reklama
Siostra trzymała dla mnie i czekała na moje prenatalne by mieć pewność co do płci czy ma mi szykować po córce czy synu [emoji4] i sama 4h to dla mnie pakowala bo zaglądała do worków po synie czy tam nie ma dziewczecych rzeczy bo czasem i on coś nosił po domu :) zalegalo jej to w domu i brakowało jej miejsca na nowe rzeczy [emoji16] więc dała dużo na raz... A już i tak przywiozła mi łóżeczko, materac, laktator, spiworki, sliniaki, podgrzrwacz do butelek, mate do przewijania, basen z kulkami itp itd ... Zakopala mnie już a co dopiero będzie

f2w39n7303c24ozn.png
Fajnie, duzo wydatkow Ci odpadlo[emoji5]
Ale wiesz, ze do laktatora koncowki i tak musisz dokupic?

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry