reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

Nie no taki motylek by mnie nie draznil[emoji6] Ale moim zdaniem one swietnie sie sprawdza dla dzieci z problemami. Przy zdrowym dziecku uwazam, ze nie ma co kombinowac.

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
dokładnie...

@olaaa7 - po co chcesz dawać do wózka motylka? ok, ładne są, ale dziecku (zdrowemu) do niczego nie jest to potrzebne, nie pomoże mu, a może zaszkodzić, więc - ma sens dawać coś tylko dlatego, że ładne, słodkie, i fajnie wygląda?

Jeszcze 400postow przede mną.. :p
Mam nadzieję , że wszytko wporzadku u Was :) my dzisiaj z K zakupiliśmy wyciskarke do owoców i chyba pierwszy raz "zjadlam" taka ilość na raz . Szklanka i jestem "najedzona" :D

Byliśmy w szpitalu w Kielcach , umówiliśmy się na echo serduszka małej na 17 kwietnia. A wizytę kolejna przesunęliśmy na 3ego więc w przyszłym tygodniu czeka mnie krzywa cukrowa :o
super zakup!

ekstra :)
w en sposób na pewno szybko uzupełnisz niedobory :)

Mam problem milenijny :D Pomóżcie, ile najlepiej mieć pieluch tetrowych i flanelowych?
ja będę miała dużo, ale ja nie jestem obiektywna ;)
flanelowych pewnie ze 20, tetrowych nie wiem, ale to się przyda do czegokolwiek ;)

reklama
Witam po kolejnej ciężkiej nocy, my dalej walczymy z wirusem u chłopaków. Niestety ja też od nich złapałam i z każdym dniem coraz gorzej ze mną.

Tak czytam o tych Waszych wyprawkach i stwierdzam, że ja będę miała jakąś drobną część tego co Wy kupujecie. Wychodzę z założenia, że teraz wszystko jest dostępne od ręki i szkoda by mi było inwestować tyle kasy w rzeczy, które być może nigdy mi sie nie przydadzą, bo dziecko zdecyduje inaczej. Co do pieluszek to przy starszaku miałam tylko 10 tetrowych i nawet wszystkich nie rozpakowałam, 5 wystarczyłoby w zupełności.
Moi chłopcy byli bezsmoczkowi i temu też nie zamierzam dawać, ale jak będzie to okaże się jak juz Kacper będzie z nami.

Kciuki za dzisiejsze wizyty

Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom
Zdrowka dla Was wszystkich!

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

@Onaszczesliwa2018, nie wiem już co Ci napisać... naprawdę ta ciąża Cię testuje... Pamiętaj że możesz nam tu marudzić ile wlezie! :*

Zauważ, że najbardziej z wyprawkami szaleją te co czekają na 1 dziecko :D
Ja też w 1 ciąży nakupilam tego w cholerę, a życie i tak zweryfikowało co potrzebne, a co nie. Teraz też wychodzę z takiego założenia jak Ty, że zawsze można skoczyć do sklepu i kupić, bo wszystko jest dostępne od ręki :)

No nie wiem :D Ja w drugiej też nie gardzę zakupami :D Ja z kolei myślę sobie że to moja ostatnia ciąża i więcej nie będę miała takiego funu i przyjemności, lubię ładne rzeczy i sprawia mi czystą przyjemność wybieranie nawet pieluszek flanelowych :) Myślę że to jednak kwestia charakteru... zeżarłby mnie stres że będę czegoś potrzebować po porodzie i będę musiała wysyłać po to innych a następnie czekać aż upierze się i wyschnie, albo że trafię do szpitala wcześniej i wtedy ten sam finał- że inni będą ogarniać rzeczy za mnie, itp. itd :)

i paznkcie muszę spiłować (u rąk), i też jakoś nie potrafię się za to zabrać... mam grube i mocne paznokcie, obciąć nie da rady, chyba, że sekatorem, obcinacz i nożyczki nie dają rady.. więc trzeba piłować.. chciałabym je skrócić o jakieś 5-6mm, więc czeka mnie duuuuużo piłowania...

Jakiejś szlifierki kątowej nie masz pod ręką...? ;)

@Dorotea., ja pierdziu, "przechlapana" akcja.. Wspólczuję bardzo...

Jestem po wizycie .. Jutro mam do południa zadzwonic i będzie wynik kolejnego moczu czy coś tam w nim będzie rosnąć to dostanę antybiotyk a jak nie to jakieś inne leki , a 03.04 decyzja czy będą mi jakąś szynę na nerke zakładać , jakbym dostała gorączki to odrazu szpital :/ myślałam , że z szyjka to będzie koniec "atrakcji " ... jestem załamana jednym słowem.

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom
No maskara... cały czas coś... pamiętaj że jesteśmy z Tobą i trzymam kciuki za poprawę wyników [emoji8]

oar8qqmzp357f8q1.png

Aniołek 31.07.2017 (*)

No ja czekam na pierwsze i nie ukrywam, że wpadłam w szał :D Nie wiem czy to dlatego, że to pierwsze dziecko, czy dlatego ze jestem trochę control freakiem i wiecznie sie boje ze gdzies nie zdąże, albo że czegoś zabraknie itp

Masakra! u moich znajomych było podobnie rok temu, tylko że ich nie było w domu i zalali wszystkich pod sobą czyli 4piętra :O Trzymam kciuki, żeby jak najlepiej udało Wam się to naprawić :)

Hahahahha ja czasami mówie do dziecka(najpierw podnoszę koszulke zeby lepiej słyszał:D) coś w stylu "Stachu kopnij matke bo sie zaczyna martwić" albo "Kopnij mamę to dostaniesz czekoladkę" :D
Przekupstwa i ja zaczęłam stosować [emoji2][emoji2]

oar8qqmzp357f8q1.png

Aniołek 31.07.2017 (*)

Później was nadrobie, tylko chciałam dsc znać że byłam dziś u lekarza bo chciałam tarczyce żeby mi zbadala bo już 2 miesiące nie byłam przez ten szpital itd no i mówię jej kurde że mnie tak jakoś plecy bolą ale że może od leżenia a Ona że zrobimy usg i co się okazało... że w moczu mam milion bakterii i zawalona prawa nerke...Dostałam skierowanie do poradni przy szpitalnej i już siedzę i czekam na wizyte ż urologiem...Az dziwne bo w szpitalu mocz był Oki jak badali ...ciekawe..

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom
O kurcze, wspolczuje. Oby szybko udalo sie wyleczyc!

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

reklama
Do góry