reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

Nadrabiam Was i nadrabiłam aż musiałam skoczyć do banku opłacić telefon i dopiero skończyłam wszystko czytać :)
Kupiłam sobie paczka na poprawę humoru i leżę przed tv.
Witam się z Wami brzuszkiem dziś zaczynamy 26 tydzień ciąży (25 tydzień i 0 dzien) Zobacz załącznik 843557
Piękne wyglądacie [emoji8] [emoji8] [emoji8] [emoji8]

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mi tego nigdy dość [emoji1] ja już nawet mam zrobione screeny z pięknymi fryzurkami dla dziewczynek choć poczekam minimum 2 lata na takie włoski hehehe

f2w39n7303c24ozn.png
Byleś nie czekała tak jak moja siostra prawie 6 lat :D siostrzenica ma delikatne włosy, cienkie i prawie białe i ciężko je okiełznać :D

Wzrostu mam 160 cm. Może to być przez to że jestem niska. Nie pomyślałam o tym
przyjaciółka tak miała, a ona też porównywalnego wzrostu - dziecko jest mniej więcej porównywalnego "wzrostu" na tym etapie, bez względu na wzrost mamy, macica pewnie też zbliżonych rozmiarów, więc komuś, kto ma 180cm wzrostu i relatywnie długi tułów macica będzie "sięgać" relatywnie dużo niżej niż komuś, kto ma 160 i relatywnie długie nogi ;)
w sumie to ja też tak mam, bo spodnie mam na wzrost 175-180, inaczej są mi za krótkie, a mam 168... tułów mam krótki, to przysparzało problemów krawcowym, jak coś próbowałam sobie uszyć ;-)

A koty paskudy. Jak tak to niby ciągle sie.biją. ale jak nikt nie patrzy to współpraca w brojeniu i figlach na.całego. winnych potem brak
oczywiście ;) moje też, biją się, gonią, ale jak coś zmajstrować, to bardzo zgrane rodzeństwo z nich :p

Myślałam o tym, ale gdyby ZUS dowiedział się, że jestem niezdolna do pracy a na prawo jazdy sobie chodzę to bym była ugotowana...
też racja... :(

A czemu Ci się nie zmieści , jeśli byłyby głębsze ?
komoda taka duża mi się nie zmieści - bo jeśli łóżeczko ustawię wzdłuż, to mam powiedzmy 80-90cm do kaloryfera, zakładając wysokość do 79cm (żeby weszła pod parapet), przy prostopadłym ustawieniu łóżeczka miałabym do dyspozycji nawet 140cm, ale wtedy 30, max 40cm głębokości, bo byłoby to kosztem dojścia do łóżeczka... ale wybrałam w końcu ustawienie łóżeczka wzdłuż, wtedy komoda weszłaby głębokości 60, tylko znaleźć takiej nie umiem, ikeowy malm ma coś koło 50, i na niej stanęło, bo wszystkie pozostałe wymiary pasują...
liczę, że się zmieszczę (plus szuflada w łóżeczku), bo generalnie jestem minimalistką, a zapasy itd będą w półce w garderobie...

Oj tata to był łobuz fakt [emoji16][emoji23] potrafił wspiąć się na lampę (sama górę) na głównej ulicy w miescie i zdjąć flage i do domu przynieść ... Do dziś ja wywieszaja hahaha

f2w39n7303c24ozn.png
dobre, dobre :D
a ile miał wtedy lat? ;)
u nas mąż był grzeczny, w miarę spokojny, itd, za to ja byłam bardzo grzeczną łobuziarą :p
chodziłam po drewach, meblach, zaczęłam od chodzenia po krawędzi łóżeczka jak jeszcze miałam problemy z chodzeniem po płaskim, po oparciach łóżka, foteli (aż kiedyś urosłam za bardzo, i fotel poleciał ze mną...), po regałach na książki (regału nie wywaliłam na szczęście na siebie, ale półka z zawartością poleciała..), skakałam z dachu dla frajdy, i dużo innych równie pomysłowych rzeczy robiłam ;)
mąż się czasem śmieje, że jak Hania będzie podobna do mnie, to pierwszym zakupem będzie smycz i zabezpieczenia :p

Super uczucie nie? :D U mnie to był taki nawet mocny ucisk w środku, nie wiem co on wyprawiał, ale nie były to na pewno kopniaki, raczek jakieś rozpychanie się i obroty :D

Ja tylko jem taką robioną. Kiedyś kupiłam w słoiku i była okropna :p Czuć było mocno mąkę.

Taką :) do tego chcę taką fryzurę :) No może bez tych luźnych włosów z przodu, bo nie lubię jak mi coś wisi :D Ale pewnie same mi wyjdą bo mam trochę krótsze z przodu.
Zobacz załącznik 843550
Zobacz załącznik 843551
Zobacz załącznik 843552
Zobacz załącznik 843553
Też ostatnio czułam nie kopniaka tylko tak jak by się obracała, fiolka robiła czy coś :D dziwne uczucie ale urocze <3 uwielbiam ją czuć, wiem , że jest wszystko dobrze :) ale jak sobie śpi czasem cały dzień też się nie martwię, cieszę się , że się je odpoczywa :)

Ja mam jedną wypróbowana :) w innych też czuje mąkę, brak smaku itp :p

Jak przyjdzie sukienka to proszę zdjęcia eleganckie :D ślicznie będziesz wyglądać :):)

Też ostatnio czułam nie kopniaka tylko tak jak by się obracała, fiolka robiła czy coś :D dziwne uczucie ale urocze <3 uwielbiam ją czuć, wiem , że jest wszystko dobrze :) ale jak sobie śpi czasem cały dzień też się nie martwię, cieszę się , że się je odpoczywa :)

Ja mam jedną wypróbowana :) w innych też czuje mąkę, brak smaku itp :p

Jak przyjdzie sukienka to proszę zdjęcia eleganckie :D ślicznie będziesz wyglądać :):)
Ooo a jaka to ta sprawdzona? Oczywiście jak dotrze to pstryknę fotki :) Dziękuję :*

przyjaciółka tak miała, a ona też porównywalnego wzrostu - dziecko jest mniej więcej porównywalnego "wzrostu" na tym etapie, bez względu na wzrost mamy, macica pewnie też zbliżonych rozmiarów, więc komuś, kto ma 180cm wzrostu i relatywnie długi tułów macica będzie "sięgać" relatywnie dużo niżej niż komuś, kto ma 160 i relatywnie długie nogi ;)
w sumie to ja też tak mam, bo spodnie mam na wzrost 175-180, inaczej są mi za krótkie, a mam 168... tułów mam krótki, to przysparzało problemów krawcowym, jak coś próbowałam sobie uszyć ;-)

oczywiście ;) moje też, biją się, gonią, ale jak coś zmajstrować, to bardzo zgrane rodzeństwo z nich [emoji14]

też racja... :(

komoda taka duża mi się nie zmieści - bo jeśli łóżeczko ustawię wzdłuż, to mam powiedzmy 80-90cm do kaloryfera, zakładając wysokość do 79cm (żeby weszła pod parapet), przy prostopadłym ustawieniu łóżeczka miałabym do dyspozycji nawet 140cm, ale wtedy 30, max 40cm głębokości, bo byłoby to kosztem dojścia do łóżeczka... ale wybrałam w końcu ustawienie łóżeczka wzdłuż, wtedy komoda weszłaby głębokości 60, tylko znaleźć takiej nie umiem, ikeowy malm ma coś koło 50, i na niej stanęło, bo wszystkie pozostałe wymiary pasują...
liczę, że się zmieszczę (plus szuflada w łóżeczku), bo generalnie jestem minimalistką, a zapasy itd będą w półce w garderobie...

dobre, dobre :D
a ile miał wtedy lat? ;)
u nas mąż był grzeczny, w miarę spokojny, itd, za to ja byłam bardzo grzeczną łobuziarą [emoji14]
chodziłam po drewach, meblach, zaczęłam od chodzenia po krawędzi łóżeczka jak jeszcze miałam problemy z chodzeniem po płaskim, po oparciach łóżka, foteli (aż kiedyś urosłam za bardzo, i fotel poleciał ze mną...), po regałach na książki (regału nie wywaliłam na szczęście na siebie, ale półka z zawartością poleciała..), skakałam z dachu dla frajdy, i dużo innych równie pomysłowych rzeczy robiłam ;)
mąż się czasem śmieje, że jak Hania będzie podobna do mnie, to pierwszym zakupem będzie smycz i zabezpieczenia :p
Ja też skakalam ze stodoly ( z tego miejsca gdzie jest siano a nie z dachu - teraz bym się bała [emoji23]) i takie tam, ale mój byl ode mnie dużo lepszy [emoji16] a pewnie z 20 bo z imprezy wracał z kolegami

f2w39n7303c24ozn.png

reklama
Nadrabiam Was i nadrabiłam aż musiałam skoczyć do banku opłacić telefon i dopiero skończyłam wszystko czytać :)
Kupiłam sobie paczka na poprawę humoru i leżę przed tv.
Witam się z Wami brzuszkiem dziś zaczynamy 26 tydzień ciąży (25 tydzień i 0 dzien) Zobacz załącznik 843557
Sliczna pileczka! Idzie ci tylko w brzunio

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry