reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

Ale ja zdjęcia nie wrzucalam akurat [emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png
Nie ? To ktoś inny wrzucal :D

reklama
Takie wybrzydzanie to też zależy od charakteru [emoji16] mnie na studiach uczyli by dać dziecku wybór... Trzy bluzki i trzy spodniczki i niech sama wybierze :) wtedy ma prawo zadecydować z tego co Ty proponujesz :) wilk syty i owca cala :) pedagogiczne podejście

f2w39n7303c24ozn.png
Tak się składa, że skończyłam pedagogikę, znam temat i próbowałam takich sztuczek. Tylko skończyło się tym, że żadna z 3 przygotowanych bluzek mu nie pasowała, a w kulminacyjnym momencie wszystkie 20 t-shirtow w szafie było beeee. Któregoś dnia nerwy mi puściły i niepedagogiczne zaciagnelam go do auta bez bluzki (było ciepło), wzięłam pierwsza lepszą i dostał wybór - albo zaklada, albo spędzi dzień w przedszkolu z gołą klatą. Wrzeszczał całą droge, ale bluzkę ubrał. Od tamtego momentu skończyły się fochy z ubraniami.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Jeśli chodzi o takie zachowanie to już niestety zależy od charakteru i wychowania... To tak samo jak z awantura w sklepie z 2latkiem gdy on chce żebyś coś kupiła a Ty się nie zgadzasz... Też jak będziesz ulegala to będzie krzyczało na cały sklep i tupalo nogami...

f2w39n7303c24ozn.png
No niestety charakterek to ona ma, w dodatku niestety siostra jest pobłażliwa i tak to wszystko wygląda. Ja nie mam zamiaru tak wychowywać dziecka, mam nadzieję, że mi się uda być stanowczą :)

Jeśli chodzi o takie zachowanie to już niestety zależy od charakteru i wychowania... To tak samo jak z awantura w sklepie z 2latkiem gdy on chce żebyś coś kupiła a Ty się nie zgadzasz... Też jak będziesz ulegala to będzie krzyczało na cały sklep i tupalo nogami...

f2w39n7303c24ozn.png
Trochę na pewno, bo moja no już teraz zakłada co chce ale jak mowie, że ma zmodyfikować bluzkę bo ta dzisiaj nie pasuje to poslucha, albo sama przynosi 3 i pyta w której lepiej wygląda co do afer w sklepie to akurat nie znam tego☺️

No moja już zaklada co chce. Mi to mama chyba dłużej szykowała i ciągle czesała w warkocza na który na końcu już patrzeć nie moglam
Ja też miałam ciągle warkocz aż do komuni [emoji23] do spania był z gumka na dole a ca dzień z gumka u góry i jedna na dół... Ale moja mama nie jest ciepłym typem kobiety [emoji16] czesanie i strojenie nie sprawiało jej radości a dzieci chodziły jak w zegarku... Zawsze wstawałam o 6 rano i nie miał prawa nikogo obudzić miałam się grzecznie bawić i dopiero o 9 miałem pozwolenie od siostry (10 lat starsza) ja obudzić :) chodziłam po domu na palcach a spać po wieczorynce i gadania nie było [emoji23]

f2w39n7303c24ozn.png

reklama
Do góry