reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

Dziewczyny właśnie mi się przypomniało ze od 2 dni w nocy jak się przebudze to jestem całą zalana potem normalnie jestem całą mokra nie mam pojęcia dlaczego ma tak któraś?
Ja tak mam. Nie wiem z czego to wynika. Zaczęłam nawet spać nie w piżamie a w majtkach i koszulce, przykrywam się kocem i to samo... Od około 5 dni codziennie zmieniam pościel. Mam we wtorek wizytę to zapytam :)

reklama
A tak w ogóle, to miałam wrzucić wczorajszą wyżerkę [emoji23]

Były frytki, micha sałaty i wegeburgery z ciecierzycy, z warzywami i sosem czosnkowo-ziołowym :D

da0ab5a8d2c47aee63fa2ccb64984837.jpg

0d1yrjjgtd95fou3.png

wooowowow zjadlabym :D

Dokładnie! Ja studiowałam pedagogikę, opiekowałam się dziećmi wiele lat, pracowałam też trochę z dziećmi i wydawało mi się, że wszystko wiem i wychowanie dziecka to bułka z masłem. W życiu okazało się inaczej i czasem czuję się bezradna i nie wiem co robić. Jak to mówią dzieci szewca bez butów chodzą [emoji14] Po za tym na zachowanie dziecka ma wpływ nie tylko mama, jest jeszcze tata, babcia dziadek, a wiadomo jak to z nimi jest. Mój teściu uwielbia dzieci i daje sobie wchodzić na głowę. Ogólnie dziadkowie zawsze za bardzo rozpieszczają.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
O i otoz to! Moj M wlasnie bardzo utrudnia mi wychowanie mlodej. Tak jak ona daje sie fajnie ulozyc i wiele potrafi zrozumiec, tak do niego nic nie dociera! I to, ze dziecky robi krzywde takim zachowaniem[emoji53] Tylko ja sie czepiam i koniec[emoji20]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

O i to jest cala prawda. Konsekwencja jest najwazniejsza. Ale metody trzeba dopasowac do danego dziecka. I zapewniam Cie, ze co do wlasnego dziecka jest duzo trudniej byc zawsze kobsekwentnym, bo wlaczaja sie zupelnie inne emocje. Nie twierdze, ze Tobie sie to nie uda, ale bedzie to duzo trudniejsze niz w pracy
Ja sie np bardzo staram i widze, ze ta konsekwencja dziala, ale czasem nie daje rady i popelniam bledy. Nie ma idealnych rodzicow. Natomiast najwazniejsze jest, ze wiem gdzie pipelniam bledy i staram sie ich nie powtarzac.

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
Co nie zmienia faktu, że nie myślę sobie "będzie źle", "będzie trudno", "nie dam rady" :) Bo ja zawsze myślę "osiągnę wszystko co chce właściwym zachowaniem i sposobem" :) I bardzo mi żal osób, które myślą inaczej :) bo to musi być smutne tak się zadręczać

f2w39n7303c24ozn.png

I tak bywa [emoji1] ale mi się podobają fryzurki z tymi malymi gumeczkami to tych nie da się zdjąć tak łatwo [emoji16]
1521812713-4573ab7bfcab12d1-aaaaaa.jpeg

f2w39n7303c24ozn.png
No tego na pewno latwo nie zdejmie. Tylko jak dziecko ma sie meczyc w takiej fryzurze to ja wole zeby chodzilo rozczochrane ale szczesliwe[emoji3]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Nie chciałam jasnej no ale... Nie mam za dużego wyboru z brzuszkiem i tak już od paru dni chodziłam i szukałam i już miałam dosyć serio.. [emoji14] na tej focie widać kawałek buta [emoji14] tylko ją skrócić muszę a brzuszek ma sporo miejsca jeszcze :)
1521814068-3e96605bdb4fcc4c-aaaaaa.jpeg

p19u3e3k1b8icuf5.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Przepięknie :) Co ja bym dała by móc coś takiego ubrać i nie wyglądać jak 3-drzwiowa szafa :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ba [emoji1] jestem pewna, że powalisz wszystkich i będziesz wyglądać równie ładnie co Panna Młoda [emoji16] a Twojemu facetowi kopara opadnie z zachwytu [emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png
Niech mu opada :D byle tylko kopara hahahha

p19u3e3k1b8icuf5.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

reklama
Ja tak mam. Nie wiem z czego to wynika. Zaczęłam nawet spać nie w piżamie a w majtkach i koszulce, przykrywam się kocem i to samo... Od około 5 dni codziennie zmieniam pościel. Mam we wtorek wizytę to zapytam :)
O super jak się coś dowiesz to daj znać bo juz poczytałam w Google i trochę panikuje usg mam w czwartek to tez swojego zapytam ale to jeszcze trochę czasu niestety :/

Do góry