reklama

Czerwcowe mamy 2018

Właśnie jestem po wizycie, 29tc 3d mały nie jest wcale taki maly bo waży 1760g, wiec jest dość duży. Lekarz powiedział ze jeśli będzie tak szalał i dojdzie do 4kg to będziemy musieli zaplanować cesarkę. Trochę sie boje szczerze mowiac, bo chciałam rodzić siłami natury. Poza tym wszystko dobrze, serduszko tłucze, szyjka w normie. Mam skierowanie na morfologię, crp i mocz, kolejna wizyta za 3tygodnie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Właśnie jestem po wizycie, 29tc 3d mały nie jest wcale taki maly bo waży 1760g, wiec jest dość duży. Lekarz powiedział ze jeśli będzie tak szalał i dojdzie do 4kg to będziemy musieli zaplanować cesarkę. Trochę sie boje szczerze mowiac, bo chciałam rodzić siłami natury. Poza tym wszystko dobrze, serduszko tłucze, szyjka w normie. Mam skierowanie na morfologię, crp i mocz, kolejna wizyta za 3tygodnie.

Ja się tego samego boję. Na ostatniej wizycie moja ginka powiedziała, że mały jest duży i też się przestraszyłam, że klocka będę miała.. Zażartowałam, ze w takim razie przestaję jeść, ale ginka się zaśmiała i powiedziała, że to nie pomoże :) A ja naprawdę nie chciałabym mieć cesarki! :/ Ponoć chłopcy rodzą się więksi od dziewczynek, tylko pytanie "o ile więksi?". Moja starsza urodziła się w terminie z wagą 3250, a młodsza 2 tygodnie przed terminem z wagą 2950. Więc byłoby dobrze, jakby synek urodził się większy ale np. z wagą 3600 ;)

Super że mały zdrowo rośnie [emoji4] mi też lekarz powiedział że z pomiarów 1700g, i tak samo miałam 29tc, więc jest podobnie. Ale usg czasem swoje, a dzidziuś potem i tak ma inną wagę przy urodzeniu, więc reguły nie ma. Aczkolwiek też wolałabym żeby mały miał max 3500g bo wiem co to rodzic 4kg [emoji13]

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom

Tak, mój gin tez wspomniał o tym ze chłopcy sa więksi. U nas duży wpływ maja też geny, bo co z tego że ja ważyłam 3200 jak mój partner 4600. Także narazie pozostaje czekać i Zobaczymy jak bedzie dalej :) ale strach trochę wzrósł.

Chyba geny mają duże znaczenie. Synek z pomiarów w 28t6d miał 1300g czyli środkowe centyle pomimo, że mam cukrzycę ciążową zdiagnozowaną dopiero 27tyg.

Ja się tego samego boję. Na ostatniej wizycie moja ginka powiedziała, że mały jest duży i też się przestraszyłam, że klocka będę miała.. Zażartowałam, ze w takim razie przestaję jeść, ale ginka się zaśmiała i powiedziała, że to nie pomoże :) A ja naprawdę nie chciałabym mieć cesarki! :/ Ponoć chłopcy rodzą się więksi od dziewczynek, tylko pytanie "o ile więksi?". Moja starsza urodziła się w terminie z wagą 3250, a młodsza 2 tygodnie przed terminem z wagą 2950. Więc byłoby dobrze, jakby synek urodził się większy ale np. z wagą 3600 ;)
Mnie doula powiedziala, ze to przez te witaminy...
Mam super wyniki musze gina spytac czy to brac jesli wyniki książkowe i np ograniczyc sie do wit d, magnezu i kwasu foliowego

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mój 'okruszek' tydzień temu miał 1424g, kolejna wizyta za 3 tygodnie. I też się nastawiam na poród naturalny. Prawdę mówiąc nie rozumiem kobiet, które płacą za cesarkę, ja bym zapłaciła żeby tego uniknąć :P

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry