reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

Wiadome , że jak by się jechało za każdym razem jak coś zakluje, za boli bo i przy delikatnym bólu się nie pokoimy to byśmy wyszły na panikary i później nikt by nas nie brał na poważnie. Ale jak jedziesz raz, drugi i trzeci i za każdym razem zostajesz w szpitalu to nie ma co się stresować zdaniem położnej czy lekarza. Robisz to dla bezpieczeństwa dziecka. Które samo sobie nie poradzi jeszcze.
No właśnie a ja jako matka chce dla dziecka jak najlepiej a już na pewno nie przyjechałam tutaj bo mi nudno w święta było [emoji3]

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja też już myślę o spacerze kiedy będziemy mogli wyjść na spacerek z lobuzsm pierwszy raz na jak długo, czy na tarasie będzie mógł np w wozeczku być jak będziemy siedzieć bo nie mam w tym temacie żadnego doświadczenia a znając mnie to po porodzie będę miała do was sto pytań [emoji3]

Zapraszamy do zadawania pytan[emoji3]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

No tylko po ostatnim razie , Ona czuła się jakąś taka urazona albo niewiem jak to określić ale mam ja w nosie jeszcze 3 miesiące musimy się na wzajem jakoś tolerowac[emoji2] no chyba że znów zacznie coś obstawiać to pomyślę o zmianie lekarza mimo wszystko [emoji4]

Wydaje mi się , że kazdy lekarz tak ma.
Dlatego ja swojemu nawet słowem nie wspomnę , że zamierzam rodzić w innym mieście. Bo gdyby się okazało , że będę musiała rodzić tu, to będę pod jego opieką, jest ordynatorem i by nie zrobił na złość z niczym. Że a jednak rodzę u siebie..
Nie trzeba się nimi przejmować ale jeśli chodzi o poród to wolę nie mieć z nim na pienku

Ja was i tak podziwiam ja teraz miałam 3 dni wolne nie sprzątałam wogole bo przychodzi do mnie taka babka w sb tylko sernik dwie pasty i tyle nd przeleżałam dzis tak samo i jestem w gorszym stanie niż jak chodzę do pracy czuje się ociężała zmarnowana w zasadzie nic nie zrobiłam tylko jadłam od razu widzę różnice bo nogi mi opuchly
Cieszę się ze jutro wracam do pracy i chociaż narzekam ze nie mam czasu na nic to w domu bym chyba ocipiała dlatego szacun dla was

Ja tez jestem zdania ze po porodzie trzeba dojść do siebie w spokoju a nie od razu goście dlatego napewno min 2tyg raczej nie będziemy nikogo przyjmować zreszta u nas i tak weekendy tylko wchodza w grę
Chociaż ja musze wrócić do swojej firmy szybko max tydz daje sobie samo niestety nic nie pójdzie
Ci do spacerów ja zamierzam id razu spacerować i korzystać dotleniac małego u hartować woem ze będzie dużo ze mna jeździć załatwiać i tez nie widzę siebie zamknięta w wakacje w domu przez 2 tyg i codziennie mieć ten sam rytm dnia
Ale ja to z reguły jestem optymistka i zawsze widzę pozytywy nie zamartwiam sie i zawsze powtarzam ze jakoś to będzie nawet jak już jest naprawdę hu..wo

Onaszczesliwa ginka się nie przejmuj to twoje dziecko i to ty jesteś odpowiedzialna za niego
Moja przyjaciółka tez się jej szyjka skracała i chodziła do najlepszego gina w mieście a on nie uznaje pesera jadła tabletki i 7 miesięcy leżała plackiem w lozku w29 tyg jak już widziałam w jakim jest stanie bo zamiast się cieszyć z ciazy robić wyprawkę cały czas leżała i narzekała obwiniając siebie zabrałam ja do mojego gina i wiecie co powiedział ze gdyby ten osioł jej założył ten szew w 17-18 tyg nirmalnie mogłaby funkcjonować wiadomo nie na pełnych obrotach ale nie tez przykuta w lozku teraz jest drugi raz w ciazy i powiedziała nigdy więcej teraz id razu szew zakłada i chce się cieszyć z tej ciazy

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Jaki kupić stanik sportowy ? Usztywniany ?
Czy zwykły ? Muszę kupić, bo stanik zakładam tylko na wyjście z domu a tak chodzę bez. Jest mi strasznie nie wygodnie, czuje jak bym się miała udusić.
Ale zacznie robić się ciepło i nie będę chodziła po domu w bluzie a nie mieszkam sama i nie chciałabym żeby ktoś oglądał moje cycki, które przeswituja np. przez bluzkę. A do tego od wczoraj nasilila się siara. Mam co chwilę mokro na bluzce i do stanika przykelilabym wkładki laktacyjne.

Ja będę miała o tyle dobrze, że mama będzie zawsze blisko i we wszystkim mi pomoże. Uświadomi kiedy, co i gdzie. Ale pewnie mimo to i tak będę tu Wam głowę zawracać też :D
No moja mamcia też przyjedzie na miesiąc do nas [emoji4] ale niektóre rzeczy się pozmienialy przez parę lat niektórych rzeczy sie niepraktylowalo albo teraz już niepraktykuje albo czasami warto wiedzieć na co bardziej zwrócić uwagę oczywiscie niemowie , że mamy nam niepomoga bo na pewno źle ani dla nas ani wnucząt niebeda chciały, i sporo nas naucza i doradza ale informacja od "swiezynek " też zawsze może się przydać [emoji4]

Jaki kupić stanik sportowy ? Usztywniany ?
Czy zwykły ? Muszę kupić, bo stanik zakładam tylko na wyjście z domu a tak chodzę bez. Jest mi strasznie nie wygodnie, czuje jak bym się miała udusić.
Ale zacznie robić się ciepło i nie będę chodziła po domu w bluzie a nie mieszkam sama i nie chciałabym żeby ktoś oglądał moje cycki, które przeswituja np. przez bluzkę. A do tego od wczoraj nasilila się siara. Mam co chwilę mokro na bluzce i do stanika przykelilabym wkładki laktacyjne.

Ja nie chodzę w sportowych ale wydaje mi się ze bawełniany żadnych usztywniaczy

reklama
Dziś liczyłam ubranka ile z jakiego rozmiaru mam ewidentnie przesadziłam [emoji23] już nie mówię o rozmiarze 56
Dobrze ze dwie szwagierki maja termin na październik i mina przyjaciółka
Musze dokupić kilka rozmiarów 62 zastanawiam się czy wogole kupować już 68 czy to raczej na bieżąco

Do góry