reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

U nas leniwie po świętach [emoji4]
A jak u was ? [emoji5] jutro mam wizytke ciekawe czy nadal luteina czy odstawi...zobaczę nasze słoneczko drugie [emoji7]
1522691907-d595def86b9bf2a8-aaaaaa.jpeg

w4sqgzu395zb6ngs.png
Slicznie wygladacie[emoji3] A jaki brzuszek zgrabniutki[emoji3]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

reklama
Zleci kochana, masz nas na codzień nawet się nie obejrzysz a K wróci :) mnie przez pewien czas męczył ból nogi aż od pachwiny lekarz powiedział że to ścięgna oprócz tego kość ognowa i podeszwy stóp [emoji43] dziś poczułam jak bolą mnie te ścięgna gdy mała mi tam naciskała [emoji16]
Dobrze ze powiesz, będzie na pewno zwracał na to bardziej uwagę zobaczy co i jak. Nie ma prawa sie "obrażać" co do gazowanych napoi ja na początku piłam tylko wodę gazowaną a teraz gdy się jej napije szczególnie na wieczór dostaje skurczy żołądka..

Napisane na SLA-L22 w aplikacji Forum BabyBoom
Dziękuje :*
To fakt, z Wami szybciej leci mi dzień :)
Nie wiem jak bym przeżyła te tygodnie bez forum i takich fajnych dziewczyn :D
Ja nie odczuwam ulgi od kilku dni, stopy, nogi, dół pleców i biodra bolą nawet jak leżę, siedzę czy stoję. Nie mam sposobu żeby przestało. K masował mi wczoraj stopy ale jak przestał to zaczęły boleć spowrotem :/
A do tego drugi raz dwa dni temu w nocy dostałam skurczu lewej łydki, boli do dzisiaj i też ciężko mi chodzić. Czuje , że właśnie zaczęła się cięższa połowa ciąży :)
Gazowanego nie pije, czasem jak na prawdę mi się zachce. Dzisiaj wygazowalam i pije Helenę :D a wodę jaka pijesz ? Smakowa czy czysta ?

Ja was i tak podziwiam ja teraz miałam 3 dni wolne nie sprzątałam wogole bo przychodzi do mnie taka babka w sb tylko sernik dwie pasty i tyle nd przeleżałam dzis tak samo i jestem w gorszym stanie niż jak chodzę do pracy czuje się ociężała zmarnowana w zasadzie nic nie zrobiłam tylko jadłam od razu widzę różnice bo nogi mi opuchly
Cieszę się ze jutro wracam do pracy i chociaż narzekam ze nie mam czasu na nic to w domu bym chyba ocipiała dlatego szacun dla was

Ja tez jestem zdania ze po porodzie trzeba dojść do siebie w spokoju a nie od razu goście dlatego napewno min 2tyg raczej nie będziemy nikogo przyjmować zreszta u nas i tak weekendy tylko wchodza w grę
Chociaż ja musze wrócić do swojej firmy szybko max tydz daje sobie samo niestety nic nie pójdzie
Ci do spacerów ja zamierzam id razu spacerować i korzystać dotleniac małego u hartować woem ze będzie dużo ze mna jeździć załatwiać i tez nie widzę siebie zamknięta w wakacje w domu przez 2 tyg i codziennie mieć ten sam rytm dnia
Ale ja to z reguły jestem optymistka i zawsze widzę pozytywy nie zamartwiam sie i zawsze powtarzam ze jakoś to będzie nawet jak już jest naprawdę hu..wo

Onaszczesliwa ginka się nie przejmuj to twoje dziecko i to ty jesteś odpowiedzialna za niego
Moja przyjaciółka tez się jej szyjka skracała i chodziła do najlepszego gina w mieście a on nie uznaje pesera jadła tabletki i 7 miesięcy leżała plackiem w lozku w29 tyg jak już widziałam w jakim jest stanie bo zamiast się cieszyć z ciazy robić wyprawkę cały czas leżała i narzekała obwiniając siebie zabrałam ja do mojego gina i wiecie co powiedział ze gdyby ten osioł jej założył ten szew w 17-18 tyg nirmalnie mogłaby funkcjonować wiadomo nie na pełnych obrotach ale nie tez przykuta w lozku teraz jest drugi raz w ciazy i powiedziała nigdy więcej teraz id razu szew zakłada i chce się cieszyć z tej ciazy

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Oczywiście dlatego będę walczyć bo oczywiście że się cieszę z tego malego smyka i kocham już go nad życie ale nie mogę stać z założonymi rękoma i czekać na rozwój sprawy bo oszaleje z tego zamartwiania się o te moje nic niewinne biedactwo któremu jak ja niepomoge to nikt . A jak tu tryskac radością jak od samego początku plamienia , szyjka I różne inne cuda . Chociaż i tak mam postanowienie że muszę być twarda i że już niewiele zostało i będę tulić synusia i to mi wynagrodzi te wszystkie troski [emoji4]

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja was i tak podziwiam ja teraz miałam 3 dni wolne nie sprzątałam wogole bo przychodzi do mnie taka babka w sb tylko sernik dwie pasty i tyle nd przeleżałam dzis tak samo i jestem w gorszym stanie niż jak chodzę do pracy czuje się ociężała zmarnowana w zasadzie nic nie zrobiłam tylko jadłam od razu widzę różnice bo nogi mi opuchly
Cieszę się ze jutro wracam do pracy i chociaż narzekam ze nie mam czasu na nic to w domu bym chyba ocipiała dlatego szacun dla was

Ja tez jestem zdania ze po porodzie trzeba dojść do siebie w spokoju a nie od razu goście dlatego napewno min 2tyg raczej nie będziemy nikogo przyjmować zreszta u nas i tak weekendy tylko wchodza w grę
Chociaż ja musze wrócić do swojej firmy szybko max tydz daje sobie samo niestety nic nie pójdzie
Ci do spacerów ja zamierzam id razu spacerować i korzystać dotleniac małego u hartować woem ze będzie dużo ze mna jeździć załatwiać i tez nie widzę siebie zamknięta w wakacje w domu przez 2 tyg i codziennie mieć ten sam rytm dnia
Ale ja to z reguły jestem optymistka i zawsze widzę pozytywy nie zamartwiam sie i zawsze powtarzam ze jakoś to będzie nawet jak już jest naprawdę hu..wo

Onaszczesliwa ginka się nie przejmuj to twoje dziecko i to ty jesteś odpowiedzialna za niego
Moja przyjaciółka tez się jej szyjka skracała i chodziła do najlepszego gina w mieście a on nie uznaje pesera jadła tabletki i 7 miesięcy leżała plackiem w lozku w29 tyg jak już widziałam w jakim jest stanie bo zamiast się cieszyć z ciazy robić wyprawkę cały czas leżała i narzekała obwiniając siebie zabrałam ja do mojego gina i wiecie co powiedział ze gdyby ten osioł jej założył ten szew w 17-18 tyg nirmalnie mogłaby funkcjonować wiadomo nie na pełnych obrotach ale nie tez przykuta w lozku teraz jest drugi raz w ciazy i powiedziała nigdy więcej teraz id razu szew zakłada i chce się cieszyć z tej ciazy

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Dokladnie. Ja mam pessar i wcale nie leze. Tzn staram sie osxczedzac i za wiele nie wychodzic, ale jak trzeba to ide i poki vo ( tfu tfu) nic wiecej sie nie dzieje.

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Jaki kupić stanik sportowy ? Usztywniany ?
Czy zwykły ? Muszę kupić, bo stanik zakładam tylko na wyjście z domu a tak chodzę bez. Jest mi strasznie nie wygodnie, czuje jak bym się miała udusić.
Ale zacznie robić się ciepło i nie będę chodziła po domu w bluzie a nie mieszkam sama i nie chciałabym żeby ktoś oglądał moje cycki, które przeswituja np. przez bluzkę. A do tego od wczoraj nasilila się siara. Mam co chwilę mokro na bluzce i do stanika przykelilabym wkładki laktacyjne.
Taki w jakim będzie Ci wygodnie. Ja np. w domu noszę sportowy, lekko usztywniany nie taki top bo to nic nie daje a piersi trzeba podtrzymywać. Jak wychodzę wkladam normalny usztywniany.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Jaki kupić stanik sportowy ? Usztywniany ?
Czy zwykły ? Muszę kupić, bo stanik zakładam tylko na wyjście z domu a tak chodzę bez. Jest mi strasznie nie wygodnie, czuje jak bym się miała udusić.
Ale zacznie robić się ciepło i nie będę chodziła po domu w bluzie a nie mieszkam sama i nie chciałabym żeby ktoś oglądał moje cycki, które przeswituja np. przez bluzkę. A do tego od wczoraj nasilila się siara. Mam co chwilę mokro na bluzce i do stanika przykelilabym wkładki laktacyjne.
Wiesz to chyba sprawa indywidualna. Ja np nie lubie biekkich stanikow w ogole. A tetaz to tym bardziej kiedy mam wrazliwsze piersi.

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

reklama
No moja mamcia też przyjedzie na miesiąc do nas [emoji4] ale niektóre rzeczy się pozmienialy przez parę lat niektórych rzeczy sie niepraktylowalo albo teraz już niepraktykuje albo czasami warto wiedzieć na co bardziej zwrócić uwagę oczywiscie niemowie , że mamy nam niepomoga bo na pewno źle ani dla nas ani wnucząt niebeda chciały, i sporo nas naucza i doradza ale informacja od "swiezynek " też zawsze może się przydać [emoji4]

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom
Dokladnie. Najlepiej wiedze zdobywac od " swierzych" mamusiek[emoji3]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Do góry