reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

Wiesz co moja mloda lezala glowkowo od 25tc i nie kojaze zeby bylo az tak zle. Tzn na pewni czesto sikalam, ale nie przypominam sobie az takiego ucisku na cale podbrzusze.

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
Oby. Ja w sumie jak się zastanowię, to tak samo. Dziecko leżało z główką na pesarze, robiło z szyjki naleśnik, a z pęcherzem było lepiej. Myślę że u mnie to kwestia szybkiej drugiej ciąży, mięśnie pewnie słabiej teraz trzymają, szczególnie, że mam rozejscie mięśni prostych brzucha.

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Oby. Ja w sumie jak się zastanowię, to tak samo. Dziecko leżało z główką na pesarze, robiło z szyjki naleśnik, a z pęcherzem było lepiej. Myślę że u mnie to kwestia szybkiej drugiej ciąży, mięśnie pewnie słabiej teraz trzymają, szczególnie, że mam rozejscie mięśni prostych brzucha.

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
O to widze, ze mialas podobne atrakcje[emoji6] Noha tez lezala glowka na pessarze. Tak mnie cisbela w pachwine, ze chodxic nie moglam.
Za to u mnie to chyba kwestia wieku. Jestem jednak 7 lat starsza niz wtedy[emoji6]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Dzień doberek :) Jak dobrze, że ten tydzień jest krótszy :D Witam się w rozpoczętym 27 tygodniu :D Przykro mi okropnie, że tyle z nas tak źle się czuje :( Ja odpukać na nic nie mogę się skarżyć, no może z wyjątkiem popękanych naczynek na nogach, głównie na zewnętrznej stronie łydek, nie wiem co z tym zrobić i czy w ogóle coś da się na to poradzić. W czwartek wizyta to zapytam gina co i jak. Już się nie mogę doczekać, żeby w końcu dowiedzieć się ile mały waży, bo te wizyty zastępcze jakoś mało dokładne moim zdaniem były i ostatnia waga jaką znamy to była z drugich prenatalnych 284g z 12 lutego czyli daaaawno temu. A tak z przyjemniejszych rzeczy to malutki też wczoraj wieczorem mocno kopał jak leżałam na lewym boku, że aż czuć chyba piętki jak się podłożyło dłoń do boku brzucha i dziś rano koło 5 też ale słabiej :) Już nie mogę się doczekać żeby go przytulić [emoji173] Dziś rano obudziłam się z bólem gardła :( W sobotę czeka nas wycieczka do Ustronia bo zdecydowaliśmy się na powiększenie obrączek, a że kupiliśmy je tam to przynajmniej zrobią to bez kosztów :)
20180402_203945.jpg

Zakupy dla młodego. Oczywiście dres Romy :) i coś z disney store :)
1522613801-0405e1afe97e2de8-aaaaaa.jpeg
1522613815-08432297eb54cb33-aaaaaa.jpeg
1522613829-4b401b8a409de7dc-aaaaaa.jpeg

@Karla88 torebka tez się przytrafila [emoji85]
1522613907-470dd946e328988a-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Jakie śliczności [emoji7] No i torebka cudeńko :D W końcu matce też coś się należy :D

1522658542-18b0eb22584ebe70-aaaaaa.jpeg

super ta aplikacja
Mam zabawę na pół dnia hahah

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ale laska, normalnie zazdroszczę [emoji7] Pięknie wyglądsz :)

Dziś nie na forum za bardzo nie było bo u mnie dziś była piękna, sloneczna pogoda i byłam na 3h spacerze... Z 7 lub 8 km zrobiłam z moim Kubą i psem [emoji16] było super, ale teraz plecy już bola i to bardzo... Obeszlismy całe miasto i pięć parków :) Pies miał radochę [emoji16] ale mnie te plecy to już zaczęły boleć pod koniec :) dobrze, że już bylismy blisko domu

f2w39n7303c24ozn.png
My też wczoraj zaliczyliśmy 1,5 godzinny spacerek :) Super było ale jak wróciliśmy to czułam lekko nogi :)

Załączniki

• 20180402_203945.jpg
    20180402_203945.jpg
    26 KB · Wyświetleń: 298
Ostatnia edycja:
Dzień dobry! W końcu po świętach ;)

Dziewczyny, wiem, ze temat byl juz walkowany... ale jak jest z tym rumieniem dla mnie? Bo u mnie teraz dzieci chyba mają. Zsypane na policzkach, i ramieniu.

Dzień doberek :) Jak dobrze, że ten tydzień jest krótszy :D Witam się w rozpoczętym 27 tygodniu :D Przykro mi okropnie, że tyle z nas tak źle się czuje :( Ja odpukać na nic nie mogę się skarżyć, no może z wyjątkiem popękanych naczynek na nogach, głównie na zewnętrznej stronie łydek, nie wiem co z tym zrobić i czy w ogóle coś da się na to poradzić. W czwartek wizyta to zapytam gina co i jak. Już się nie mogę doczekać, żeby w końcu dowiedzieć się ile mały waży, bo te wizyty zastępcze jakoś mało dokładne moim zdaniem były i ostatnia waga jaką znamy to była z drugich prenatalnych 284g z 12 lutego czyli daaaawno temu. A tak z przyjemniejszych rzeczy to malutki też wczoraj wieczorem mocno kopał jak leżałam na lewym boku, że aż czuć chyba piętki jak się podłożyło dłoń do boku brzucha i dziś rano koło 5 też ale słabiej :) Już nie mogę się doczekać żeby go przytulić [emoji173] Dziś rano obudziłam się z bólem gardła :( W sobotę czeka nas wycieczka do Ustronia bo zdecydowaliśmy się na powiększenie obrączek, a że kupiliśmy je tam to przynajmniej zrobią to bez kosztów :)
Zobacz załącznik 844452

Jakie śliczności [emoji7] No i torebka cudeńko :D W końcu matce też coś się należy :D

Ale laska, normalnie zazdroszczę [emoji7] Pięknie wyglądsz :)

My też wczoraj zaliczyliśmy 1,5 godzinny spacerek :) Super było ale jak wróciliśmy to czułam lekko nogi :)
Ja nogi mam mocne, ale kręgosłup już niestety nie [emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png

Dzień dobry! W końcu po świętach ;)

Dziewczyny, wiem, ze temat byl juz walkowany... ale jak jest z tym rumieniem dla mnie? Bo u mnie teraz dzieci chyba mają. Zsypane na policzkach, i ramieniu.
Dzieci zarazaja póki im wysypka nie wyjdzie. Teraz jesli juz ja maja to nie zarazaja. Jesli go przechodzilas to możesz byc spokojna. Jeśli nie to polecam badanie krwi na przeciwciala parwowirusa B19. Koszt ok. 100 zl. Wynik po tygodniu wtedy masz pewność. Wirus jest najbardziej niebezpieczny do 20 tygodnia. Okres inkubacji 14 dni.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam poświąteczne. Myślałam, że w święta tyle nie naprodukujecie, a tu zonk [emoji14] Ale nadrobiłam piąte przez dziesiąte ;) @Onaszczesliwa2018 współczuję świat w szpitalu, ale najważniejsze, że już jest ok :)
Siostra przywiozła mi trochę ubranek (głównie ubranka po moim synku, które jej kiedyś dałam do małego), więc obudziło to we mnie mnóstwo wspomnień :) Sporo rzeczy muszę dokupić, bo nasze chłopaki były zimowe, ale coś tam przynajmniej juz mam i teraz mogę w końcu poszaleć na zakupach :)
Dzisiaj idę na wizytę podejrzeć moją Paulinkę :) Trochę obawiam się poświątecznego ważenia [emoji14]
Miłego dnia wszystkim.

w57v9n73fe3ysoga.png

reklama
Dzień dobry z rana. Noc już standardowo kiepska. Powoli się przyzwyczaiłam. Tylko koeektor pod oczy muszę nowy kupić bo niestety niewyspanie zaczyna być widoczne[emoji3][emoji3][emoji3]
Po południu jedziemy zakupić córce wiosenna garderobę. Już się boję. Ona będzie wybrzydzać a mnie trafi szlag.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry