reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

Poproś swojego faceta by jutro Ci przywiózł :( bo gdy człowiek się stresuje to dodatkowy stres nie jest wskazany a wiadomo, że gdy konta się źle dzieje to nas stresuje i martwi dodatkowo :(

f2w39n7303c24ozn.png
Mam nadzieję , że jutro już do domu mnie wypisza [emoji8]

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja Ci powiem że czy prościej akurat w kwestii maleństwa mega oboje przeżyliśmy mój jak usłyszał że serduszko przestało bić to zemdlal nieumieli go ocucic leżał pod kroplowka a potem płakał jak dziecko zresztą do teraz jak tak mówimy coś o tym to obydwoje łzy w oczach odrazu mamy też mega schudl i przeżywał biedaczek ale u niego było to że po paru dniach mieli nawal pracy i już musial iść do pracy a ja niebylam w stanie wrócić do pracy także tak szybciej trochę postawił na nogi mimo wszystko bo ja myślałam że umrę parę tygodni niejadlam, niewychodzilam z łóżka , niemylam sie nawet tylko płakałam Boże straszny czas to byl[emoji20] [emoji20]oby już żadna z nas niemusiala nigdy przeżywać tego

Ahhh wspolczuje ;/// moj jak zobaczyl krew w 29 tc to az zamarl bk tyle lat staran i gd by byl koniec chyba by bylo bardzo ciezko .. teraz to pierwsze co to gdzue Nicole jak wtaca z pracy..

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dopóki szyjka nie będzie miała mniej jak 2 cm to niezaloza tego krążka taka mają politykę , leki , łóżko i tyle :/ czyli z "zalecen " na dzień dzisiejszy nic nowego , ten zastrzyk był rozkurczowy co mi dawali ale Ona tak szybko powiedziała ta nazwę że nawet nie zrozumiałam a w tych kroplowkach przeciwbólowych był paracetamol . Chyba mnie cholera złapie jak znów coś się zacznie dziac niewiem na co oni czekają usypiaja to lekami i jak poprawa to do domu :/ już pytałam czy nawet jakbym sama na swój koszt chciała założyć bo moze maja z kasa chorych potem problemy ( tak sobie myslalam)o to czy by mi to zrobili ale mówi dopóki szyjka nie pada później 2 cm to nie robia :/

Kurcze to szkoda[emoji20] No ale chociaz jakies leki przeciwskurczowe mogliby Ci dac. Eh takie bez sensu podejscie[emoji53]

No nic, obys jutro wyszla!

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Dobiłam do 90cm w obwodzie brzuszka a jak u was???

p19u3e3kelvalqdk.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Ja nie wiem czy dobrze mierze, ale na wysokości pepka 93/4 a troszkę niżej 90 :p
Nie, nie. Rodzic to tylko z Mezem. Nie dalabym rady prowadzic, za bardzo boli ( gdy ma sie regularne skurcze). Mam nadzieje, ze wszystko sie uda. Zycie pokaze :tak:
Może też mi się uda rodzić z K. Jak nie to z mamą. (Placi się za poród rodziny ? Trzeba to wcześniej uzgodnić ?)
A tam wszystko zrzucimy po porodzie jak tyle potrzebujesz zjesc to co poradzisz widocznie organizm takie ma zapotrzebowanie[emoji4]

Dokładnie :) zwłaszcza, że jeśli się ma ochotę i czuję się potrzebę jedzenia to nie można się głodzić..
Klaudia ja ci napisze jak u mnie było o 22 zaczęły się skurcze ale nie regularne i nie aż tak mocno bolesne zaczęłam sobie mierzyc to były co 6 min ale znośne nawet zasnęłam na chwile
O 6 rano się obudziłam i jak wstawałam z lozka i chciałam się umyć po schylenie wody mi odeszły w tym momencie zaczęły się skurcze co 3 min zanim mnie na porodówce położyli były co min i rozwarcie od momentu odejścia wód do parcia może z pół godz może godz nie pamietam same parcie i rodzenie pół godz w sumie cały poród od odejścia wód trwał 3 godz

Zazdroszczę Ci porodu. Ale też podziwiam bo ja pewnie o tej 22 już bym była w drodze do szpitala, a ty położyłas się spać :p ale dzięki temu miałaś rano poród trwający 3 godziny . Nie całą noc :)
A jak sie okaze, ze mala nie da sie uwiezic w zadnym spiworku to sprzedasz[emoji6]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
Mam jeszcze czas, do jesieni się zastanowię :) nie chce też wyrzucić kasy w błoto :/ a podoba mi się to strasznie :) tylko mój wózek będzie trzy kolorowy i też nie wiem jak będzie to wyglądało :)
Dziewczyny, wiem że już jeść 12 h przed glukozą nie mogę, a pić wodę zwykłą??? Czy też nie?! :o

p19u3e3kelvalqdk.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Ja po lyczku w nocy się napiłam. Po wypiciu też mogłam się napić wody, więc to raczej nie robi problemu :)

reklama
Ja nie wiem czy dobrze mierze, ale na wysokości pepka 93/4 a troszkę niżej 90 :p

Może też mi się uda rodzić z K. Jak nie to z mamą. (Placi się za poród rodziny ? Trzeba to wcześniej uzgodnić ?)

Dokładnie :) zwłaszcza, że jeśli się ma ochotę i czuję się potrzebę jedzenia to nie można się głodzić..

Zazdroszczę Ci porodu. Ale też podziwiam bo ja pewnie o tej 22 już bym była w drodze do szpitala, a ty położyłas się spać :p ale dzięki temu miałaś rano poród trwający 3 godziny . Nie całą noc :)

Mam jeszcze czas, do jesieni się zastanowię :) nie chce też wyrzucić kasy w błoto :/ a podoba mi się to strasznie :) tylko mój wózek będzie trzy kolorowy i też nie wiem jak będzie to wyglądało :)

Ja po lyczku w nocy się napiłam. Po wypiciu też mogłam się napić wody, więc to raczej nie robi problemu :)

Leżałam w szpitalu [emoji23] bo to był 42 tydz wiec już mnie zostawili ale co ty myślisz ze ktoś się przejął ?? Pielęgniarka mi powiedizala ze najgorsze przedemna dopiero a skurcze co 5-6 min to jeszcze nic [emoji23] umia pocieszyć czasem

Do góry