reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

Witam się weekendowo :D w końcu! Jeszcze tylko 9 razy do pracy :D Wczorajsze ważenie zmotywowało mnie do picia wody :D Obiecałam sobie pić butelkę dziennie, mam nadzieję, że jakoś dam radę. Liczę, że to woda się zatrzymuje, bo dziwne, żeby przytyć prawie 3kg w miesiąc. W ogóle to miednica się w ciąży powiększa? Wczoraj mierzyłam wszystkie spódnice jakie mam i do żadnej nie wchodzę w biodrach chociaż nie zauważyłam, żeby doszło mi tam jakoś sporo tłuszczyku.

reklama
No tylko wtedy jeszcze dobrze się cofnac do swoich dziadków bo jak są niebieskie to wtedy ktores z rodziców mogło dostac gen niebieski mimo, że wybił się brązowy jako gen dominujący
U mnie mama niebieskie, tata nie wiem... Ale ja jestem dziwną mutacją genetyczną [emoji23]
Ciekawe, czy też przekażę to Hani [emoji33]

0d1yrjjgtd95fou3.png

Witam się weekendowo :D w końcu! Jeszcze tylko 9 razy do pracy :D Wczorajsze ważenie zmotywowało mnie do picia wody :D Obiecałam sobie pić butelkę dziennie, mam nadzieję, że jakoś dam radę. Liczę, że to woda się zatrzymuje, bo dziwne, żeby przytyć prawie 3kg w miesiąc. W ogóle to miednica się w ciąży powiększa? Wczoraj mierzyłam wszystkie spódnice jakie mam i do żadnej nie wchodzę w biodrach chociaż nie zauważyłam, żeby doszło mi tam jakoś sporo tłuszczyku.
Tak rozchodzi aż się w biodrach to normalne ☺️ wszystko się musi rozciągnąć, więzadła poluzować ☺️

Miednica się rozszerza, więzadła luzują itd., to zupełnie normalne

Wczoraj się o tym przekonałam....

Na szkole rodzenia robiliśmy takie ćwiczenie
2e73eb8d3997ecb75c841c7e76480bb6.jpg

Dość standardowe, pewnie wszyscy znają ;)
Ale - przed ciążą robiłam to z rękami w górze (skrzyżowanymi na piersi, albo trzymając w dłoniach piłkę), i na jednej nodze, druga założona (stopa na kolano drugiej nogi), i podnosząc pośladki nie zmieniłam środka ciężkości, utrzymywałam się stabilnie (btw, po ciąży polecam, świetne ćwiczenie na brzuch, pośladki itd [emoji6])
A wczoraj leżałam jak na rysunku, uniosłam pośladki w górę i były, że tak to określę "niestabilne", wszystko zrobiło się luźne....

0d1yrjjgtd95fou3.png

Miednica się rozszerza, więzadła luzują itd., to zupełnie normalne

Wczoraj się o tym przekonałam....

Na szkole rodzenia robiliśmy takie ćwiczenie
2e73eb8d3997ecb75c841c7e76480bb6.jpg

Dość standardowe, pewnie wszyscy znają ;)
Ale - przed ciążą robiłam to z rękami w górze (skrzyżowanymi na piersi, albo trzymając w dłoniach piłkę), i na jednej nodze, druga założona (stopa na kolano drugiej nogi), i podnosząc pośladki nie zmieniłam środka ciężkości, utrzymywałam się stabilnie (btw, po ciąży polecam, świetne ćwiczenie na brzuch, pośladki itd [emoji6])
A wczoraj leżałam jak na rysunku, uniosłam pośladki w górę i były, że tak to określę "niestabilne", wszystko zrobiło się luźne....

0d1yrjjgtd95fou3.png
To muszę spróbować :) Dziękuję :*
Aaa i dziś jadę po pokrzywę i też będę piła :) O ile nie zapomnę po drodze podjechać [emoji28]
Na pękające naczynka gin kazał brać 3x dziennie rutinoscorbin i dostałam też antybiotyk na te bakterie w moczu jakiś ponoć fajny, pakowany po 1 saszetce (przepisał mi 2) rozpuszcza się w wodzie i pije przed snem i następny po 24h, zobaczymy czy pomoże. Na następną wizytę mam tylko zrobić mocz.

Ostatnia edycja:
To jaki masz kolor oczu?[emoji5]
Nieokreślony [emoji23]
(tak, w dowodzie też mam takie wpisane...)
Mam 35 lat, i nigdy nikomu nie udało się określić mojego koloru oczu...[emoji23]

Tzn można określić... Na chwilę... [emoji23]
Ale kolor zmienia się w zależności od światła, nastroju, kąta patrzenia, a czasem nie wiem jeszcze czego [emoji23]

Jak byłam z wnioskiem na dowód, to kobieta w urzędzie zakwestionowała taki kolor (choć jest wymieniony na liście),w że niemożliwe, że przecież mam niebieskie oczy, ale dla pewności zapytała kilka osób z kolejki, każdy podał inne.... [emoji23]

Miewam szare, niebieskie, zielone, piwne, czasem też brązowe [emoji23][emoji23][emoji23]

0d1yrjjgtd95fou3.png

Dziękuję bo już różne rzeczy chodzą mi po głowie, boję się, że jak będę tyła co miesiąc 3kg to odbije się to też na wadze małego.
Nie spokojnie, a to, że jesz i idzie na dziecko to bardzo dobrze. Mi w kazdej ciąży biodra rozchodzą się boleśnie a schodzily jeszcze gorzej że aż na noge kulalam tak bolało.

reklama
Nieokreślony [emoji23]
(tak, w dowodzie też mam takie wpisane...)
Mam 35 lat, i nigdy nikomu nie udało się określić mojego koloru oczu...[emoji23]

Tzn można określić... Na chwilę... [emoji23]
Ale kolor zmienia się w zależności od światła, nastroju, kąta patrzenia, a czasem nie wiem jeszcze czego [emoji23]

Jak byłam z wnioskiem na dowód, to kobieta w urzędzie zakwestionowała taki kolor (choć jest wymieniony na liście),w że niemożliwe, że przecież mam niebieskie oczy, ale dla pewności zapytała kilka osób z kolejki, każdy podał inne.... [emoji23]

Miewam szare, niebieskie, zielone, piwne, czasem też brązowe [emoji23][emoji23][emoji23]

0d1yrjjgtd95fou3.png
To pewnie Twoj tata ma coś kolo brazu?☺️

Do góry