reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

@Onaszczesliwa2018 @Karla88 @Nowaja16 ja tydzień/półtora temu, też się bardzo martwiłam i chyba jeszcze bardziej niż Wy, a jak się okazało nie potrzebnie. Cały równy tydzień malutka w ciągu dnia ruszyła się raz, lub delikatnie kopnęła. Nawet po czekoladzie jej nie czułam tak jak powinnam. Pewnie tak się ulozyla. Więc u Was pewnie jest tak samo. :*

Fajnie, że dzień udany:) A tym ma Donaldem robicie mi ochotę od dwóch dni :D

Kupowałam w sklepie. Ale oni zamówili ta komodę ze strony : Meble Gust

Promieniejesz :):)
A do ruchów to teraz już codziennie musimy czuć choć raz leciutko :) (wg. Mojego lekarza a inaczej mam reagować i dzwonić ) parę tygodni temu dzieci były dużo mniejsze więc mogłyśmy nie czuć a teraz już trzeba :)

f2w39n7303c24ozn.png

reklama
Musiałam jechac po nowa tapetę masakra
Co Łukasz przykleił to się robiły buły i nie wiedział z czego a wyglądało to fatalnie klej jeden z droższych stwoerdzil ze zrywa to i jeszcze raz będzie kłaść jak zaczął odrywać okazało
Się ze jak nam malowali 4 lata temu przed wprowadzka to nie zagruntowaniu ściany!!!! I dlatego tapeta tak robiła
Łukasz jest tak nerwowy ze ja się już nie odzywam
Wzięłam auto i musiałam jechac kupić grunt i dwie rolki tapety robi od nowa
Dobrze ze to tylka jedna ściana bo w innym wypadku by tym rzucił [emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Klaudia fajna ta komoda a to kupowałas przez neta??? Ja tez potrzebuje coś takiego na ubranka

Dziewczyny mój mi zrobił na tarasie lezanke tzn mamy taki komplet mebli coś jak ma Karla dwa fotele i jedna taka ala kanapa tzn dwa fotele połączone w jedno i cały tułów mi się miesci żeby na tym lezec tylko nogi muszę mieć troszkę do gory bo przechodza przez oparcie myślicie że mogę tak spokojnie lezec? Zrobiła się taka piękna pogoda że aż mi żal było w sypialni lezec ale nie chciałabym zaszkodzić wiem że na pewno można z poduszką pod pupa bo to pisała Margana ale niewiem czy tak na płasko a nogi do góry też ?

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom
To teraz odpoczynek [emoji123] ja leżę na balkonie słoneczko mi ładnie świeci aż gdzie nie gdzie mam trochę skórę czerwoną ale to chyba z nagrzania bo raczej to nieopalenizna[emoji4]

Myślę ,że skoro Ci było wygodnie leżeć to nie musisz się martwic :) wazne, ze troszkę na powietrzu, na słonku. Na pewno lepiej się czujesz. I synek też to odczuwa :) wyleguj się tak jak najczęściej :) chętnie polezalabym z Toba :D
Ważne, że się w końcu udało [emoji23][emoji16][emoji16][emoji16] jesteśmy cierpliwe i jakoś dobrnelysny do porozumienia [emoji16][emoji16][emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png
Zanim ja ogarnęłam kilkanaście stron do końca wieczora to już się uwkurzalas delikatnie w ciągu dnia :D haha
No mam nadzieję że wejdzie mój zad w to co kupiłam [emoji23] A komoda i szafa super spokojnie się zmiescicir myślę [emoji123]

Jaki zad :o
No szafa super będzie, idealna sobie rozrysowałam w tamtym miesiącu w notesiku :D wszystko mi pasuje w rozmieszczeniu. No i w komodę się na pewno zmieszcze , bo mają w niej być tylko ubranka i kosmetyki. A kocyki, kombinezonami będą w szafie w mieszkaniu. Sukienki , kurtki, polarki, sweterki itp będą w szafie sobie wisiały :)

Byłam na cmentarzu u córeczki bo msza była długo nie stałam ale ważne ze byliśmy i teraz leżę pod kołdra bo jakos zmarzlam a niunia szaleje w brzuszku moja córeczka mnie wysłuchala tyle prosiłam żeby wszystko było dobrze
Bo Ona dzielnie was chroni i niepozwoli krzywdy zrobić [emoji8]

Moj napewno zmienił pozycje bo kopał cały czas raz z lewej raz z prawej a teraz czuje takie puknięcia tylko w dole pozatym czuje ucisk pod żebrami a przedtem tak nie miałam
Mysle ze jest główka w dol

A co do detektora kiedyś na początku była dyskusja wiec mogę wam powiedzieć ze on jest dobry ale właśnie na tym etapie co teraz jesteśmy bo
Idzie szybko wyłapać bicie serca jak w 15-16 tyg próbowałam to była
Porażka 40 min stresu bo nic nie było słychać nie mogłam znaleźć bicia dzieci są za małe a teraz przynajmniej jak nie czułam tych ruchów to od razu tętno słychać wciagu 30sek

Zwróciłam uwagę właśnie na jakiej stronie zamawiałaś [emoji16] choć ja myślę o czymś takim
1523122037-38759cc6e03cb3e8-aaaaaa.jpeg
żebym mam mogła przewijak dokupic do kompletu a później zdjąć i będzie komoda :)

f2w39n7303c24ozn.png
Też mi się taka podoba. Była w drugim sklepie i myślałam nad nią bo była tańsza od tej którą zamówiłam. Ale miała strasznie płytkie szuflady i na długość tylko 100cm z czego boki obite i z szuflady zostało z 70cm. No dla mnie za mało. :/ Ale tak to śliczna. Fajne te gałeczki. Taka typowo do dziecięcego pokoiku :)

reklama
A do ruchów to teraz już codziennie musimy czuć choć raz leciutko :) (wg. Mojego lekarza a inaczej mam reagować i dzwonić ) parę tygodni temu dzieci były dużo mniejsze więc mogłyśmy nie czuć a teraz już trzeba :)

f2w39n7303c24ozn.png
Wiem. Dlatego skoro czułam chociaż raz dziennie to nie panikowałam aż tak. Ale gdyby w ogóle nie czuła, to bym pojechała na IP. Nawet gdyby mi wszyscy tłumaczyli , że mam łożysko z przodu i mogę nie czuć.

Do góry