reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

Witajcie po przerwie.
Na dzis mialam termin w piprzedniej ciazy i tak mi smutno. Moglabym juz miec dzidzie przy sobie[emoji20]

A poza tym okazalo sie, ze mielismy wielkie szczescie. W sobote na tego grilla mieli wpasc znajomi, ale cos im wypadlo. Wczoraj okazalo sie, ze ich synek ma szkarlatyne. Ktos nad nami czuwal.

Ściskam w tym smutnym dniu... :/

Ja na moja marceline jak chce ja piekarza wołam Halinka [emoji23]

Czyli nie tylko ja jestem okropną matką :D

reklama
No akurat się nie zgodzę .
Kolka niemowlęca pojawia się również u dzieci karmionych butelką. Podczas pobierania pokarmu dziecko narażone jest na połykanie powietrza znajdującego się wewnątrz butelki, co sprzyja powstawaniu kolki.
Głównym zadaniem butelki antykolkowej jest zapobieganie połykaniu powietrza przez niemowlę, a co za tym idzie gromadzeniu się gazów w jelitach. Więc jednak wspomaganie taka butelka podczas karmienia też ma wpływ. Nie każdy musi ją mieć , jednak są po coś w sklepach :)

Tylko to tez nie dokonca tak ja nie karmiłam wogole corki piersia miałam
Butelki antykolkowe i z awentu i z tomi tippie a i tak kolki miała przez 2-3 tyg
Przychodziła jedna godz codziennie wieczorem 19-23 i darła się niebogłosy

Witajcie po przerwie.
Na dzis mialam termin w piprzedniej ciazy i tak mi smutno. Moglabym juz miec dzidzie przy sobie[emoji20]

A poza tym okazalo sie, ze mielismy wielkie szczescie. W sobote na tego grilla mieli wpasc znajomi, ale cos im wypadlo. Wczoraj okazalo sie, ze ich synek ma szkarlatyne. Ktos nad nami czuwal.
Wiem co czujesz.. przechodziłam to samo w styczniu :( Wasz aniołek nad Wami czuwa :** bądź dzielna .

Współczuję przeprowadzki "na szybko", ale pomyśl, że za parę tygodni będziesz już u siebie [emoji106]
Tylko się nie przeforsuj... Zwłaszcza skłony, podnoszenie czegoś cięższego i ściąganie z górnych półek... [emoji15]

0d1yrjjgtd95fou3.png
Staram się ale wiesz jak jest.. Właśnie zrobiłam sobie przerwę i jadę do żłobka :)

Zgadzam się w 10000% jak dziecko ma mieć kołki to żadna butelka nie pomoże antykolkowa tym bardziej ze kolki są u noworodków wiec przy karmieniu piersią jak noe podaje się butelki nic to nie da
Ale gadamy o butelce. Skoro taka jest, to może coś pomoż. A jeśli chodzi o karmienie piersią to nie wiem jak jest. Skoro dziecko się nalyka powietrza podczas pobierania pokarmu to będzie miało kolkę i już.

Tylko to tez nie dokonca tak ja nie karmiłam wogole corki piersia miałam
Butelki antykolkowe i z awentu i z tomi tippie a i tak kolki miała przez 2-3 tyg
Przychodziła jedna godz codziennie wieczorem 19-23 i darła się niebogłosy
Nie jest powiedziane , że pomogą w 100procentach i u każdego dziecka. Warto spróbować może akurat u kogo innego będą wporzadku. Nikomu nie nakazują ich kupować. Jak się zawiodę to będę wiedziała , że są bez sensu. Ale może akurat moje dziecko dzięki nim nie będzie miało kolki lub będzie ona słabsza. Po to są w sklepach butelki tego typu i zwykle, żeby każdy mógł wybrać jaka mu odpowiada :)

Witajcie po przerwie.

Wiem co czujesz, to samo miałam w lutym [emoji17] smutny czas ale nasze Maluszki czuwają nad nami

oar8qqmzp357f8q1.png

Aniołek 31.07.2017 (*)

reklama
Do góry